A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Möten

Möten o arrangemang

Våra möten har vi alltid i Sandgärdsskolans aula. På grund av skolans verksamhet börjar vi kl. 16 varje gång. Välkommen!

LUCIA kom till oss den 11 december. 

 

65 gröthungriga pensionärer kom och beundrade Kulturskolans Lucia

 

- -  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Sillsexa med film om Bertil Sjögren!

 

 

Ett lyckat möte blev det med besök av vår distriktsordförande Rune Johansson, sill och potatis samt den mycket trevliga filmen med Bertil Sjögren i huvudrollen. Nästan 60 person kom och hade väldigt trevligt.

 - - - - - - - - - 

 

Glad musikeftermiddag med Göran Ragnarsson

Vi har hållit vårt första möte för hösten.  Nästan 50 medlemmar kom för att ta del av det som hänt och som kommer att hända i föreningen.  Flera resor presenterades och rapporter och aktiviteter såsom Sandaredsdagen och kommande mötesverksamhet rapporterades, bl a Sillsexan i september dit 50 anmälde sig redan på mötet. Underhållningen denna gång bestod den glade spelmannen Göran Ragnarsson som spelade och sjöng låtar som publiken önskade. Han gjorde det mycket bra och stämningen var hög.

 

Valborg på SIF-stugan Sandevi

 

Vi träffas kl 18 och sjunger in våren som vanligt.

Välkomna!

- - - - - - - - - -

Vi fick en sånglektion på aprilmötet

Pensionärspoolen informerade soo om sina tjänster och där finns mycket kunskap och hjälp att hämta.

Resan till Ringhals och Ästad samlade inte tillräckligt antal deltagare varför den inte blir av. Alla som anmält sig kommer att meddelas per SMS 
Tråkigt men så blir det ibland. Vi bör vara minst 25 för att hyra en buss, denna gång anmälde sig 15.

Lotta Brorsson kom och sjöng för oss på aprilmötet. Och inte bara det, vi fick sjunga allsång också. Som förberedelse fick vi lära oss hur man slappnar av, andas och gör lite gymnastik innan sången börjar. Det var kul och lärorikt. Trevligt var det i alla fall!
Nästa möte blir den 20 men men innan dess skall vi sjunga in Valborg på Sandareds IF klubbstuga i Sandared. Kl 18  på Valborgs afton var det.

- - - - - - -

Marsmöte med sång och musik

Fler än 50 besökare var vi den 18 mars på vårt marsmöte. Dagordningen var lättsam, inga allvarligare händelser rapporterades och inga viktigare uppdrag stod för dörren. Till kaffet fick vi lyssna på trevlig musik och sång framförda av bröderna Riise som med en glimt i ögat underhöll oss en stund.
En resa presenterades, nämligen till Ringhals Kärnkraftverk och Ästad vingård utanför Tvååker. Den 9 maj går denna vårliga resa med buss från Sandared kl 08.  

Anmälan kan ske till Sten eller på Aprilmötet den 15:e
Priset blir c:a 500 kr för allt.

- - - - - - - - - - 

 

Våra duktiga allvetare gick till semifinal i tävlingen om de mest allmänbildade PRO:arna i Sverige.

 

Vi mötte PRO Bollebygd och Målsryd-Gångehester den 22 februari  i Sandgärdskolans Aula. Duktigt av dom!

Bodil, Gunhild och Sten-Åke. GRATTIS!

 

 - - - - - - - -

 

Årsmötet 18 februari

 

Årsmötet 2019 blev mycket välbesökt. Fler än 60 personer kom för att välja funktionärer samt för att lyssna och se på Seppo Rapinojas berättelse om en resa till Galapagosöarna.  Publiken lyssnade och applåderade då Seppo under en timma framförde ett engagerat och intressant program med vackra färgbilder.

Funktionärer för 2019

STYRELSEN

Ordförande: Inga-Lill Johansson 
Sekreterare: Sten Andersson
Kassör: Bodil Arntsberg
Ledamöter: Sten-Åke Karlsson,
  Sonia Nyman och Marianne Wernersson
Studieorganisatör:  Sonia Nyman
Ersättare:Ulf Kärrman


VERKSAMHETSANSVARIGAs:
Boulekommitté: Vakant och Märith Johansson
Curlingkommitté: Sten-Åke Karlsson, Hasse Lundin
Sångkören för: Siv Kvist
Motionskommitté: Anita Enkvist Ulla-Britt Fredriksson
Konsumentombud: Anita Johansson och Gunhild Carlén
Trafikombud: Tage Axelsson
Festkommitté: Margareta Karlberg, Siv Karlsson.
Programkommitté: Sten-Åke Karlsson
Tidningsreferent: Sten Andersson
Torsdagskaféet: Irene Cronholm, Ulla-Britt Fredriksson

 - - - - - - - -

Januarimöte med nyttig information

På vårt januarimöte kom det mycket folk. Efter parentation för avlidna medlemmar fick vi njuta av fin körsång. Därefter kalasade vi på kaffe med tårta som Sparbanken Sjuhärad bjöd på. Juristen Kollberg informerade om olika juridiska frågor som man bör vara observant på när man blir äldre. Blan annat informerade han om Framtidsfullmakten som är en trygghet om man skulle bli så sjuk att man inte kan sköta sin ekonomi själv.
Efter detta berättade Catarina Andersson om Fastighetsbyråns arbete och hur prisutvcklingen varit på villor och bostadsrätter i boråsområdet. Om man vill veta mer om detta och den egna bostaden vid en framtida försäljning är det gratis att kontakta Fastighetsbyrån om detta.

 

 

 

Luciamöte med gröt och skinsmörgås

Decembermöte i Sandgärdskolans Aula. 65 deltagare kom för att umgås och njuta av julstämningen. Vi gästades av Lucia från Borås Kulturskola som sjöng mycket vackert. Efter gröt och skinksmörgås framförde kören flera julsånger vilket gav en fin inramning och stämning till detta möte. Efter chokladlotteriet tackade ordf. Inga-Lill kören för sången och för det fina arbete som festkommittén lagt ned med att servera julmaten. Nästa möte blir den 21 januari.

 

 

Novembermöte med musik

 Skön musik och sång var det på novembermötet. Fredrik Jönestorp med dotter Vilma underhöll oss. Budgeten för 2019 antogs trots att det inte gick att få fram resultatet från 2018 då vår värderade kassör avlidit under året. 55 personer kom och hade det trevligt denna dag till toner från Elvis m flera. Anmälan till grötfesten den 11 december med Lucia togs upp och 55 personer är nu anmälda.
De traditionella julblommorna som delas ut i december kommer i år att ersättas av ett julkort med  en skraplott i stället. Hoppas att det blir uppskattat. Svårigheter att distribuera blommorna är orsaken.

 

55-års firande med Smé-pojkarna och tårta

1963 bildades vår pensionärsförening av entusistiska pensionärer från Sjömarken och Sandared. Inga-Lill berättade om hela den tid vi haft denna fina förening men du kan också läsa om vad som hänt under dessa 55 år på vår historiesida.

Gäster detta möte var trevliga och välsjungande Smé-pojkarna från Kunsbacka. Ett antal småfräcka historier drogs och 65 personer hade väldigt trevligt,

 - - - - - - - -

Sillsexan i matsalen var lyckad

Årets traditionella sillsexa blev som vanligt trevlig. 70 glada medlemmar kom och trivdes denna gång. Maten var ordnad på ett fint sätt och musiken som bröderna Svantesson stod för var lättsam och fin.

Gullan, Gunnar, Britta och Margareta tackades för att ha ordnat denna Sillsexa på ett så fint sätt.

 - - -  - - - - - 

Dämpad stämning på augustimötet

Vi höll en tyst minut för att hedra Birgittas bortgång. Hon betydde mycket för oss och var en mycket viktig del i vår verksamhet. Det är med stor saknad vi minns henne. Kören sjöng ochIngwer Kliche uppträdde med några lugna melodier som gjorde mötet till en minnesvärd sammankomst.
Som ny kassör invaldes Bodil Arntsberg.

------

Trevligt möte med Janne Josefsson 

 

 

PRO Sandared-Sjömarken hade sitt ordinarie månadsmöte i Sandgärdsskolan måndagen den 16 maj Vi gästades denna gång av journalisten Janne Josefsson som visade sig vara en trevlig, sympatisk man med  mycket att berätta från sin långa karriär  som reporter. Han hade ett lättsamt framförande som vi alla gillade. Publiken var ibland allvarlig, ibland skrattade vi åt dom upplevelser han haft på SVT och Sveriges Radio under alla sina år på dessa företag. Han betonade att sanningen alltid var viktigast att få fram när det gällde journalistik. Den är inte alltid behaglig men man får inte väja för att den om man skall vara trovärdig i sitt arbete.

Vi var alla överens om att detta möte var ett bland dom bästa vi haft på länge.

Tack Janne!

 

- - - - - - - - - -

Vi mötte våren med regn och sång i Hultafors

 

Vår fina kör sjöng och våra duktiga medhjälpare under ledning av Gullan fixade kaffe med dopp Att det ösregnade gjorde inget denna gång då vi satt i en fin och ombonad lokal som Hultafors Bygdegårdsförening renoverat på ett mycket smakfullt sätt. C:a 40 var vi denna gång som lyssnade på talet till Våren som Inga-Lill höll.  En hyllning till den välkomna årstiden blandades med lite minnen från hennes nyss avslutade resa till Japan

 

Thore Olofsson o Lena Öjler underhöll den 16 april

 

med sång och musik. Det var svängigt värre! På bilden sjunger Lena Öjler "Mamma är lik sin mamma"

 

 - - - - - - - - - - -

 

 

Glädjebesked nr 2:

Vi får besök av SVT:s 

Janne Josefsson på vårt möte den 21 maj!

 

Det blir en höjdpunkt i vår verksamhet liksom Sven Wollter var!

 

 - - - - - - - - -

 

Parentation och körsång på januarimötet


 

Diakon Göran Eskilsson läste en dikt och höll en tyst minut för våra vänner som gått bort under året. Kören sjöng några finstämda sånger vilket gav en fin stämning för de 50 medlemmar som kommit på mötet. Vi fick också information om de olika verksamheterna som kommer igång nu. Information om våra föersäkringar gavs också utom för olycksfallsförsäkringen som blir klar i februari. Kaffe och lotteridragning avslutade mötet.

 

Lucia med tärnor på vårt Decembermöte

Vårt decembermöte blev mycket välbesökt, 75 medlemmar kom och beundrade Lucian med tärnor från Borås Kulturskola som sjöng så vackert. Det var första gången som vi såg en Lucia i rullstol och det värmde i själen att man valde detta framförande. Ett handikapp eller funktionsnedsättning skall inte diskvalificera någon från att visa sina färdigheter.

Mötet i övrigt innehöll sedvanliga mötesfrågor samt ett julklappslotteri bestående av paket som medlemmarna skänkt. Blommor delades ut till alla 85+. Alla var inte på mötet men kommer att få sin blomma genom besök av någon i styrelsen.

 

Novembermöte med musik

 

PRO Sandared-Sjömarken hade sång och musik på  senaste mötet i Sandared. Ruben och Marianne underhöll på ett mycket fint och trevligt sätt deltagarna. Idel kända och trallvänliga låtar fick publiken att stampa takten och klappa händerna. 

Mötet behandlade också föreningens ekonomi och budgeten för 2018 godkändes. Antalet anmälda till Falkenbergsrevyn i mars nästa år är nu uppe i 23 och platser kan därförr erbjudas till andra PRO-are som vill åka med. 30 biljetter finns redan på jättefina platser.

Vi har också fått inbjudan till Kalsongteatern på Sagateatern samt Söndagskafé på Sanderöd den 7 dec. Den traditionella grötfesten med Lucia blir den 11 dec. dit Sandaredsskolans 3:e klassare förhoppningsvis kommer att ställa upp med lucia och stjärngossar.

 

- - - - - - - - - - -

 

 

Vi hade vårt ordinarie månadsmöte den 16 oktober med besök av  Tonmix som underhöll med trevlig sång och musik i en timma. Det var medryckande toner som orkestern gav oss och publiken gungade med i den svängiga rytmen och kunde gå hem lite gladare än tidigare. 

 

Sillsexan i september

 

Vi samlades som vanligt för vår traditionella sillsexa den 18 september. 70 medlemmar hade samlats för att äta god sill och lyssna på vår fina kör under ledning av Siv Kvist. Gullan och Siv hade som vanligt gjort ett jättejobb med att fixa allt och vi är så glada att vi har dom i vår festkommitté! 

 

Apoteket informerade på majmötet


På mötet den 15 maj fick vi informtion av Apoteket som lärde oss att vara vaksamma på de mediciner vi tar. Det är ine alla som passar ihop utan  din läkare skall informeras om hur du mår och ta ställning till om de mediciner han skriver ut passar tillsammans med de som du har tidigare.


- - - - - -- - - - - - 

Vi sjöng in Våren på Valborg

 

 PRO Sandared-Sjömarken sjöng in Våren enligt en gammal tradition. C:a 60 medlemmar och grannar hade kommit för att delta i firandet som skedde i SOK-stugan i Nordtorp. Den kyliga vårvinden tvingade in alla i stugvärmen där kaffe med hembakat kunde avnjutas. Talet till Våren hölls av ordförande Inga-Lill Johansson som påminde om att vi hela tiden måste kämpa för att bevaka våra intressen som pensionärer. Ett blomlotteri hölls och den välsjungande kören under Siv Kvists ledning ledde sedan allsången innan det var dags för en avslutande ”hembakad-auktion”. Den 15 maj blir nästa möte i Sandared.

 

Aprilmöte med Ruben Nilssons visor


PRO Sandared-Sjömarken höll ett välbesökt månadsmöte på Sandgärdskolan den 24 april med musik och sång av Lars Sörbom och Pelle Jageby. De framförde visor av Ruben Nilsson vilket var mycket uppskattat av den engagerade publiken. Vi kände igen bl a Amerikabrevet, Balladen om Eken och Hästen som vägrade dö. 

En ny medlem hälsades välkommen. Inbjudan får PRO Örby den 18 maj lästes upp liksom inbjudan till PRO Vårfestival i Parkhallen den 4 maj med middag och dans. Vi kommer också att medverka på Mariedals loppmarknad den 1 maj på Åhaga me information. På PRO 75-årsjubileum kan vi tyvärr inte deltaga då vi har möte samma dag.

Vi påminde också om Valborg då vi träffas uppe vid SOK-stugan och sjunger in våren.


- - - - - 


Marsmöte med bilder

 

BT:s fotograf Curt Ylving besökte oss på marsmötet med en unik samling bilder som varit införda i BT under de 40 år han verkat som fotograf där.  Närbilder på katastrofer och idrottshändelser fängslade publiken som uppgick till c:a 50 personer denna gång.

Mötesförhandlingarna innehöll det vanliga med rapporter och skrivlser. Aktivitetsbladet skall nu vara utskickat till samtliga medlemmar. Vi påmindes om att PRO fyller 75 år vilket firas bland annat i Göteborg den 15 maj.

En ny resa, en Västgötaresa planeras de första dagarna i september. Då vi får tillfälle att titta på fartvidundret JAS 39 Gripen i Såtenäs, Cesarstugan, Åsle Tå och köpa hjortstek i viltslakteriet på Koberg.

Vi kommer också att sjunga in våren som vanligt i Nordtorp den 30 april med sångkör och andra trevligheter.

 

 

Årsmöte med musik

 

Årsmötet i PRO Sandared-Sjömarken ägde rum den 20 februari. Mötet var välbesökt och fler än 50 medlemmar mötte upp. Det blev omval på de flesta poster. Som ersättare blev det nyval av Ulf Kärrman.

- Styrelsen för 2017:

Ordf. Inga-Lill Johansson, kassör Birgitta Augustsson, sekr. Sten Andersson.

Ledamöter; Sten-Åke Karlsson, Sonja Nyman, Marianne Wernersson. Studieorganisatör; Sonja Nyman,
Sångkör; Siv Kvist, 

Motion; Anita Enkvist, 

Festkommitté; Gullan Johansson,

Curling; Siv Eriksson,
Boule Tage Axelsson,

Konsumentombud; Anita Johansson och Gunhild Carlén

Seniorkaféet; Karin Bergström och Regina Johansson

Resultat- och balansräkningen godkändes liksom revisorernas berättelse. 

- Underhållningen av Refräng & C:o. var proffsig, rolig, och musikalisk. Det var idel gamla godingar och publiken sjöng med.

 

 

 

Januarimöte med Kör och Polisen


PRO Sandared-Sjömarken har hållit sitt första möte för året. 50 medlemmar möte upp för att minnas sina avlidna kamrater vid den parentation som Göran Eskilsson från Svenska Kyrkan ledde. Den egna PRO-kören sjöng därefter ett antal finstämda sånger i anslutning till minnesstunden.

Nästa punkt på dagordningen var information av Polisen i Borås som informerade om säkerhet för äldre. Anders Cronehag och Anna-Karin Haraldsson-Persson stod för en mycket intressant och viktig information. Det är viktigt för oss äldre att vara vaksamma och fråga en extra gång om det är någon okänd som ringer på dörren hemma. Vi skall absolut inte släppa in okända personer i vårt hem. De elektroniska bedrägerierna ökar nu och det är också viktigt att aldrig lämna ut kontonummer till personer vi inte känner väl.

 

 


Gröt- och Luciafesten den 14 december


Vi har hållit vårt
traditionella luciamöte med gröt och skinksmörgås. 65 medlemmar kom för att njuta av evenemanget.  Sandaredsskolans båda 3:or imponerade med sin fina sång och sitt trevliga uppträdande. Det finns många fina barn i dag i våra skolor, det är en glädje att se dem gästa oss på PRO!

Gullan, Siv m. fl. ordande med gröt och smörgås på ett fint sätt och alla trivdes på mötet denna högtidliga dag. Bland övriga frågor märktes resan till Falkenberg som antagligen måste ställas in då deltagarantalet i skrivande stund inte är tillräckligt för att fylla bussen. Alla 85+ fick en blomma, de som inte kunde komma får dem hemkörda. Nästa möte blir den 16 januari.

Grötservering. Fr. v. Gullan Johansson, Siv och Sten-Åke Karlsson, Bodil Arntsberg, Inga-Lill Johansson

- - - - - - -

Novembermötet

 

65 deltagare kom på mötet den 21 november för att lyssna och titta på filmer från Bernt Ragnarsson stora förråd från sin tid som fotograf på BT och VD. Vi fick se filmer från "Botten" i Skephult sam en bit av Kurt Petterssons Revy. Många gamla bilder från Borås och Sjömarken-Sandared visades vilket var mycket uppskattat. Tyvärr var ljudet på filmerna dåligt vilket irriterade många. 

Mötesförhandlingarna avlöpte som vanligt med diverse rapporter och skrivelser. Deltagarantalet för resan till Falkenbergsrevyn i mars är för närvarande dåligt. För att vi skall kunna genomföra resan bör vi vara 25 anmälda men är i dag endast 16.

En trafikkurs presenterades och anmälan kommera att kunna göras senare. Kursböcker finns till en kostnad av 60 kr.

Budgeten för 2017 prenterades av Birgitta. Tyvärr kommer det att bli ett underskott detta år på c:a 18.000 kr. Förhoppningsvis kommer inträden och en mindre höjning av årsavgiften att innebära bättre resultat i fortsättningen

 - - - - - - - - - - - -

 

Oktobermötet 

 

Oktobermötet med sång och musik av Ralfs Duo från Göteborg blev mycket trevligt med nära 50 deltagare. Inga-Lill var på kurs så att Sten-Åke vikarierade som ordförande.
En resa till Falkenbergsteatern presenterades. Vi skall besöka denna traditionella revy den 10 mars och har bokat 29 biljetter. 16 st anmälde sig direkt. Mer om detta kommer senare under rubriken "Resor" 


Sillsexan blev en succe`


Årets största publik var det när vi på måndagen den 19 september åt sill och sjöng. 90 personer!

Kenneth Holmström, sjöng, spexade, spelade och bjöd på sej själv. Han har haft ett förflutet som dansbandsmusiker i Drifters och hade många roliga berättelser från den tiden.

Vår duktiga Festkommitté hade dukat snyggt och ordnat  det väldigt trevligt. Sillen hade dom köpt på rätt ställe tydligen för den smakafde bra, tillbehören likaså.

En ny resa presenterades och det blev tillräckligt med anmälningar redan på mötet. Se mer under rese-rubriken.Foto: Ingemar Augustsson

*************************************

 

Månadsmötet den 15 augusti

med tema Dan Andersson

 PRO Sandared-Sjömarken har haft sitt första möte för hösten. Mötet var välbesökt och innehöll förutom sedvanliga mötesfrågor även underhållning. 
De egna verksamheterna såsom boule, curling, sång, motion, läsecirklar och kafé kommer nu att starta sin verksamhet. Information lämnades även om Friskvårdsdagen i Parhallen, Sandaredsdagen samt en hantverksdag i Ramnaparken. Styrelsen föreslog även att inträde kommer att tas ut i fortsättningen då möteskostnaderna har ökat på senare år. 30 kr kommer det att bli tills vidare på Sillsexan och Grötfesten
 
Underhållning 
Helen Frostholm berättade om och sjöng visor av Dan Andersson, även publiken fick sjunga med. Helen hade ett fint program som var mycket uppskattat. Det är fantastiskt att Dan Andersson fortfarande är så populär. Det är snart hundra år sedan han gick bort så tragiskt på Hotell Hellman i Stockholm men hans diktning känns tidlös.
Nästa möte kommer att bli den traditionella sillsexan i september. Då får vi även  musikunderhållning av f d dansbandsmusiken Kenneth Holmström med alla sina olika instrument.

 

- - - - - - - - - 

 

Extra möte 24 maj med Sven Wollter

 

Sandared-Sjömarkens PRO hade den 24 maj Sven Wollter som gästföreläsare på ett extra möte. Det var en stor skara medlemmar som mött upp och fick prata med vår mest kända skådespelare, numera också författare. Inbjudan hade gällt hans böcker "Hon, Han och Döden" samt "Pojke med pilbåge". Många frågor ställdes och stämningen var hög då Wollter var på ett strålande humör och berättade flera historier i anslutning till de båda böckerna samt om filminspelningar han gjort. 
Av en tillfällighet hade sekreteraren lyckats göra verklighet av en sedan länge närd dröm om att få erbjuda medlemmarna detta tillfälle till en kulturell upplevelse lite utöver det vanliga. Många köpte en bok och alla fick den signerad. Tiden blev knapp då han skulle spela teater samma kväll i Göteborg men även detta fungerade som det skulle

 

Månadsmöte 18 april


Vårt ordinarie månadsmöte den 18 april var välbesökt som vanligt.

Bland rapporterna märktes rapporter från Viskadalen där ordf. och sekr. varit och fått utbilding på hur man fördelar arbetsuppgifterna i styrelsen.

Sten rapporterad att vi fått erbjudande att köpa läsplattor med en kurs i "Att komma-i-gång" Priset för en läsplatta är i dag c:a 5000 kr.

Vi påmindes också om vårt Valborgsfirande den 30 april i Nordtorp.

För underhållningen denna gång svarade Roben och Marianne som var väldigt proffsiga och duktiga med sång, historier och musik.

 

Månadsmöte 21 mars


Mötet den 21 mars blev välbesökt och trevligt. Vi var 60 st som trivdes tillsammans.

Innehållet denna gång var det vanliga. Bland rapporterna kan nämnas en friskvårdsdag med Evy Palm i Parkhallen den 7 september.
Ordf. påminde om att det är hög tid att byta ut sina gamla sedlar och mynt.
En skrivelse lästes upp dår vi inbjöds till musikunderhållning med Jan Hjalmarsson med flera på Soldathemmet den 21,22 eller 24 april. Inträde 250 kr.

Underhållningen denna gång stod Per Olov Rosengren för. Han berättade och visade bilder från en resa till Samoaöarna i Söderhavet Det var ett mycket intressant föredrag där han visade hur ett naturfolk lever i dag.

 

- - - - - - - 


Årsmöte 2016

Vi har haft vårt årsmöte den 15 februari i Sandgärdsskolans aula. Då ordförande Inga-Lill Johansson var bortrest blev det Sten-Åke Karlsson som ledde mötet.

Detta var välbesökt och för underhållningen svarade Ralph Arnestig från Bollebygd med musik och sång.

Resan till Falkenberg den 18 mars är fulltecknad. Sekt. rapporterade att ett aktivitetsblad kommer at skickas ut i mars liksom föregående år.

Styrelsens och de olika verksamhetsberättelserna föredrogs och godkändes.

Revisorerna godkände den ekonomiska rapporten.

 

Årsmötesprotokoll                              

Protokoll fört vid PRO Sandared Sjömarkens årsmöte den 15 februari 2016.
Sandgärdsskolans Aula. Närvarande c:a 50 medlemmar.

§ 1

Då vår ordförande Inga-Lill Johansson var bortrest hälsade  v ordf. Sten-Åke Karlsson alla välkomna och öppnade mötet.

§ 2.

Dagordningen upplästes och godkändes.

§ 3.

Mötet beslutade att kallelse har utförts enligt stadgarna.

§ 4.

Sten-Åke Karlsson valdes till mötesordförande.

§ 5.

Sten Andersson valdes till mötessekreterare.

§ 6.

Till att justera dagens protokoll valdes Siv Eriksson och Britta Andersson.

§7.

Styrelsens och kommittéernas verksamhetsberättelse godkändes. Den ekonomiska berättelsen som föredrogs av kassören Birgitta Augustsson godkändes.

§ 8.

Revisorernas berättelse föredrogs av sekreteraren, godkändes och lades till handlingarna.

§ 9.

Balans och resultaträkning godkändes. Mötet beslutade att underskottet överförs till nästa års räkning.

§ 10.

På förslag av revisorerna beviljades ansvarsfrihet för styrelsen.

§ 11.

Beslutades att resultatet från 2015 skall överföras till 2016 års räkenskaper. 

§ 12.

Mötet beslutade att styrelsens arvoden skall vara oförändrat.

§ 13.

Mötet beslutade att revisorernas arvoden skall vara oförändrat. 

 

§ 14. Val till styrelsen och kommittéer.

Ordförande för 1 år:
Inga-Lill Johansson 

Ledamöter:

Sekreterare för 2 år: Sten Andersson
Kassör för 1 år. Omval av Birgitta Augustsson
Ledamöter för 1 år: Sten-Åke Karlsson, 2 år Sonia Nyman.

Ersättare för 1 år:
Marianne Wernersson

 

Som verksamhetsansvariga valdes:

Studieorganisatör för 2 år:
Sonja Nyman

Boulekommitté:
Tage Axelsson och Märith Johansson, för 1 år

Curlingkommitté för 1 år:
Siv Eriksson

Sångkören för 1 år:
Siv Kvist (sammankallande)

Motionskommitté för 1 år:
Anita Engkvist (sammankallande) Ulla-Britt Fredriksson

Konsumentombud för 1 år:
Anita Johansson och Gunhild Carlén

Trafikombud för 1 år:
Tage Axelsson

Festkommitté för 1 år:
Gullan Johansson(sammankallande), Siv Karlsson.

Programkommitté för 1 år:
Sten-Åke Karlsson och Sonia Nyman

Tidningsreferent 1 år:
Sten Andersson

Seniorcaféet
Karin Bergström, Regina Johansson

Ombud för PRO Samorganisation 1år:
Inga-Lill Johansson

Ombud för PRO-Distriktet 1 år:
Inga-Lill Johansson

Ombud för ABF 1 år:
Sonia Nyman

Revisorer för 1 år:
Marita Jakobsson och Märith Johansson.
Ersättare: Anita Johansson.

Val av valberedning för 1 år.
Styrelsen i samarbete med Siv Eriksson

§ 15
Presentation av program och särskilda aktiviteter
Sekr. informerade om att ett aktivitetsblad kommer att skickas ut till alla medlemmar med kontaktuppgifter och program för kommande verksamhetsår.

§ 16
Rapporter
Sekr. rapporterade om resan till Falkenbergsrevyn den 18 mars är fulltecknad.

§ 17
Resor
Nya resor som anordnas av PRO-distriktet kommer att presenteras på kommande möte i mars. Vi kommer i vår förening endast att arbeta med resor i egen regi.

§ 18
Underhållning
Ralph Arnestig från Bollebygd underhöll med sång och musik.

§ 19. 

Nästa möte:
Nästa ordinarie månadsmöte är måndagen den 21 mars.

§ 20. Avslutning

Ordf. Sten-Åke Karlsson tackade för förtroendet och betonade vikten av att vi håller ihop, blir fler medlemmar och arbetar vidare med att bevaka pensionärernas intressen.

Mötet avslutades med lotteridragning och kaffe.

Vid protokollet.

Sten-Åke Karlsson v ordf. ----------- Sten Andersson sekr.

 

- - - - - - - - - - - -- - - - -

 Första mötet för året 2016

 

 

Detta möte inleddes med att Diakon Göran Eskilsson höll en parentation över de medlemmar som avlidit under året. Sångkören sjöng finstämda sånger och gjorde stämningen högtidlig. 

Dagordningen godkändes och rapport lämnades från mötet den 14 december samt en kassarapport från Luciamötet. Detta möte kostade netto efter avdrag för inträden 3113 kr.

De nyinköpta borden användes för första gången vilket skapade en ny trevnad. De sista platserna till Falkenbergsrevyn bokades men fortfarande kan man anmäla sig till en reservplats om någon skulle få förhinder.

För underhållningen denna gång svarade Jan med musik och en trevlig variant av Melodikrysset vilket var mycket uppskattat.

Mötet avslutades med sedvanligt kaffelotteri.

Nästa möte blir årsmötet den 15 februari.

 

 

 

Vi firar LUCIA den 14 december

Vi hade vårt traditionella luciafirande i Sandgärdsskolans aula. Fler är 50 elever hade satt på sej luciaklänningar och tomtedräkter. Det var imponerande när alla barnen från Sandaredsskolans tredjeklass kom upp på scenen. C:a 90 pensionärer applåderade länge och visade verklig uppskattning för det fina framträdandet. I samband med uppträdandet gjordes en insamling till förmån för klassens resa till våren. Vi hoppas att den gav en bra slant till dessa fina elever och deras resa.

Vår egen kör sjöng vackra julsånger och gjorde att det blev en fin stämning på mötet.

I anslutning till mötet utlottades julklappar, c:a 80 paket hade skänkts av medlemmarna vilket gav föreningen ett bra tillskott till verksamheten.Under mötet presenterades en teaterresa till Falkenbergsrevyn den 18 mars nästa år. 22 medlemmar anmälde sig på mötet, resterande 7 platser hoppas vi kunna boka på nästa möte.

Gullan Johansson fixade Gröten som smakade bra som vanligt. Skinksmörgåsen likaså.

Mötet avslutades med att ordförande Inga-Lill Johansson önskade medlemmarna en God Jul och Gott Nytt År. Nästa möte blir den 18 januari 2016.

 - - - - - - -


Månadsmöte november

 

Säkerhetsfrågor för PRO-medlemmar i Sandared-Sjömarken
 
PRO Sandared-Sjömarken ägnade sitt novembermöte i trygghetens tecken. Polis och bank var där för att informera och berätta om säkerhet för äldre. En film som visade vad man bör tänka på som äldre visades. Hanne Åhman från Polisen informerade och medlemmarna ställde många frågor.
Swedbank Sjuhärad informerad om vad man bör vara uppmärksam på när det gäller de nya sedlarna, bankomater och betalningar via Internet.
Nya erbjudanden om teaterbesök meddelades på mötet. Ett antal medlemmar anmälde sig till nyårsrevyn på Sagateatern. Vårt pris är 220 kr till föreställningarna den 9/1 samt 16/1
Budgeten för 2016 antogs.
Nästa möte blir den 14 december med grötfest och luciaframträdande av Sandgärdsskolans femteklassare.

- - - - - -

 

Månadsmötet den 19 oktober

65 glada medlemmar hade mött upp i Sandgärdsskolans aula. Förutom sedvanliga mötesförhandlingar rapporterade man om det senaste nyhetsbrevet från PRO Riksorganisation där  man påminner om de nya sedlarna som nu kommit och hur man skall känna igen dem. De äldres säkerhet är aktuellt just nu.  Till nästa möte kommer Polisen att bjudas in för att tala om äldre människors säkerhet och vad man bör se upp med när det kommer okända människor på besök. Under första halvåret 2015 fick Polisen in drygt 800 anmälningar om bedrägerier mot äldre. Det är en ökning med nära 40 procent jämfört med samma period förra året.

Dagens underhållning var mycket uppskattad. Henrik och Göran från Sandared spelade, sjöng och berättade historier och publiken trivdes. Nytt för i år var Limerickar som ibland var lite ”småfräcka” men publiken hade väldigt roligt.

 Sång och roliga historier på augustimötet
 PRO Sandared-Sjömarken har haft sitt första höstmöte. Ordförande Inga-Lill Johansson hälsade 40 solbrända och friska pensionärer välkomna för  att få rapporter om kommande aktiviteter och höstens planerade verksamheter. En resa runt Vättern den 8 september och Sillsexan den 21  september bokades in. Vinprovning kommer också att erbjudas under hösten. Som underhållare denna gång hade engagerats Tonsteget från Uddevalla som var verkligt bra. Musik blandat med historier i en hel timma framfördes på ett proffsigt och roligt sätt. Applåderna var många med extranummer som följd. Alla trivdes i aulan trots det vackra sommarvädret. Nästa möte blir sillsexan och man ser också fram emot fler anmälningar till bussresan runt Vättern där det ännu finns ett antal platser kvar.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vinmöte den 18 majVi lärde oss mer om vin och hur en måltid blir lyckad med rätt vin till maten. Jan Hall från Munskänkarna besökte oss och delade med sig av sin omfattande vinkunskap. 60 medlemmar lyssnade och ställde frågor om denna ädla dryck som har en historia frän medeltiden. Janne berättade  om olika druvor och platser där dom odlades. Hans framträdande var mycket intressant och han erbjöd si att medverka vid kommande kurser i vinprovning om vi så önskar. I anslutning till framträdandet lottades det ut ett antal vinflaskor.Planer finns att anordna sådana träffar med begränsat deltagarantal till hösten. Plats blir då vår lokal på Alingsåsvägen 1. kostnaden kommer att bli c:a 120 kr per deltagare.
Månadsmöte April
 

PRO Sandared-Sjömarken har haft sitt ordinarie månadsmöte den 20 april i Sandared. Bland frågorna som behandlades var skrivelser från PRO i Horred som inbjudit till en vårfest den 22 maj samt från PRO Örby som inbjudit till en allsångskväll den 21 maj.  

Ordf. rapporterade om en träff på Viskadalens Folkhögskola om läkemedelshantering.Vidare bestämdes att Valborg enligt tradition skall firas den 30 april i SOK-stugan i Nordtorp med sång av vår skönsjungande kör.
Lars Olof Ahlberg berättade om Kommunala Pensionärsrådets arbete och efterlyste problem som pensionärerna upplever och som bör diskuteras för att underlätta vardagen för oss äldre. Sekr. berättade att resan till  Skåne i maj har plats för fler deltagare.

Som underhållare denna gång hade anlitats Johan Hallberg som berättade och visade bilder om sin tid och arbete för FN i olika länder. Bland annat fick vi en inblick i hur det varit i Kosovo och Afghanistan. Ett mycket intressant ämne som uppskattades mycket.

 

 

Månadsmöte mars


ABC-gänget underhöll oss med musik och trallvänliga låtar på ett festligt sätt.


Mötesförhandlingarna för övrigt leddes för första gången av vår nyvalda ordförande Inga-Lill för ett 60-tal deltagare på ett handfast och trevligt sätt. Bland frågorna som avhandlades märktes inbjudan till ett Seniormässa på Åhaga den 31 mars -1 april. Vi fick också möjlighet att anmäla oss till Sofiero resan den 22 maj. Redan under mötet anmälde sej 25 st så det kommer säkert att bli en resa. Som vanlig lottade vi ut kaffepaket som avslutning.

 

Årsmöte februari 2015

Måndagen den 23 februari höll PRO Sandared- Sjömarken sitt årsmöte i Sandgärdsskolan. Mötet var välbesökt som vanligt och ett 60-tal medlemmar kom för att välja ny styrelse och lyssna på fin musik och sång av bröderna Svantesson med ”Mitchen". Kända melodier lockade till allsång och stämningen var trivsam.

Efter 12 år som ordförande avgick Siv Eriksson. Styrelsen fick nu följande utseende:

Inga-Lill Johansson ordförande, Sten Andersson sekreterare, Birgitta Augustsson kassör, Sten Åke Karlsson och Sonia Nyman. Ersättare Marianne Wernersson och Åsa Alexandersson. Revisorer Marita Jakobsson och Märith Johansson

Till de olika verksamheterna valdes; boule; Tage Axelsson, studier; Sonja Nyman, curling; Siv Eriksson, sångkör; Siv Kvist, motion; Anita Enkvist, konsumentombud; Gunhild Carlén och Anita Johansson, trafikombud; Tage Axelsson, festkommitté; Gullan Johansson, programkommitté; Sten-Åke karlsson och Sonia Nyman. Seniorkaféet; Carin Bergström och Siv Karlsson.

Sekreteraren redogjorde för kommande aktiviteter där både teaterbesök och resor presenterades. 

Mötet avslutades med avtackning av Siv Eriksson och blommor till de olika verksamhetsansvariga som ställt  upp och jobbat ideellt under året. 


Uppvaktade medlemmar; Siv Eriksson, Märith Johansson, Siv Kvist, Anita Enkvist, Tage Axelsson, Karin Bergström, Sonia Nyman, Hans Johansson, Birgitta Augustsson.Månadsmöte 19 januari

 

Årets första möte inleddes med en parentation av medlemmar som avlidit under året. En högtidlig stund med ett tänt ljus och sångkören som sjöng vackert.

Under mötesförhandlingarna fick vi rapport från Tage Axelsson som varit på  ett möte med trafikverket där han lärde oss om belysning för bilar samt körning i rondeller. Broschyrer om detta finn att få hos sekr.

Vi har också fått inbjudan om gratisbingo på Sparrehus.

Sten rapporterad att resan till Falkenbreg är klar och biljetterna delades ut. Ett studiebesök på Simonsland hade ordnats men för få anmälningar kom in  under mötet så frågan kommer att tas upp på nästa möte. Inbjudan från Distriktet hade kommit för en resa till Polen i augusti samt en "Nostalgiresa"med buss den 12 mars till historiska platser mellan Göteborg och Nossebro.

Ett 75-tal medlemmar hade kommit och fick lyssna till underhållaren Fredrik Sjöberg som sjöng och spelade för oss (se bild) Gamla fina melodier framfördes på ett fint och medryckande sätt. 

Nästa möte blir årsmötet som är planerat till den 23 februari, där vi också kommer att välja ny ordförande efter Siv som beslutat sej för att avgå efter många år.

 

 

Månadsmötet den 19 januari
 

Luciafirande 

 Den 8 december firades lucia hos PRO Sandared-Sjömarken. 40 lucior och stjärngossar från Sandaredsskolans tredje klass gjorde ett stämningsfullt och fint framträdande i aulan. I god ordning tågade de upp på scenen. De 110 pensionärerna uppskattade den fina sången och visade det genom många applåder. Efteråt framträdde den egna sångkören med trallvänliga låtar. 
Julgröten och skinksmörgåsen som föreningen av tradition bjöd på uppskattades. Sekr. rapporterade att teaterresan till Falkenberg i mars 2015 är nu fullbokad, deltagarna finns på hemsidan. 
Nästa möte kommer att  vara den 19 januari 2015. Redan den 8:e  börjar de olika verksamheterna med boule och läsecirklarna. Curling startar den 13:e och sångkören den 14:e januari.
Julblommor delades sedan ut till alla som fyllt 85. C:a 50 av föreningens över 300 medlemmar har nu uppnått denna aktningsvärda ålder. Då inte alla kunde komma till mötet kommer de att få en personlig hälsning till hemmet med en blomma. Ordf. avslutade mötet med att önska alla en God Jul.

 

Månadsmötet den 17  november
 

Tommy Brofjärd
 

Ett välbesökt möte under trivsamma former blev det den 17 november. Inte mindre är 80 personer hade kommit för att ha trevligt en stund. Budgeten klubbades utan anmärkningar och efter kaffet kunde vi njuta av en verklig "Entertainer" Tommy Brofjärd som sjöng och spelade för oss på ett trevlig och medryckande sätt.

bland rapporterna märktes Inga-Lills rapport från Samorganisationens höstmöte och ett inslag om bl a tandhälsa. Tandborstning två ggr pr dag med 2 cm tandkräm gäller i fortsättninge för att vi skall se fina ut i munnen.

- - - - - - - - 

Månadsmöte 20 oktober


Måndagen den 20 oktober höll vi vårt ordinarie månadsmöte med sedvanliga mötesförhandlingar. Bland skrivelserna märktes en från Sanderöd där de bad att vi skulle bistå de gamla som hade rullstol att få komma ut på promenad. Den första tisdagen i varje månad går vi dit så många som möjligt kl 10.30 för att hjälpa till med promenaden.

Sekr. rapporterade att vi fått inbjudan till Falkenbergsrevyn. 50 biljetter är bokade till 13 mars. 14 st anmälde sig på mötet.

Vidare rapporterades att vi planerar resor till Kvibille-Sofiero-Kullaberg-Skäret i månadsskiftet april-maj 2015 samt en kortare resa till Gäsene Ost och Herrljunga Cider med lunch på Trollabo Kvarn i slutet av augusti.

Bland övriga frågor fanns rapport från Inga-Lill om Distriktets höstmöte i Limmared, Birgitta rapporterade om resultatet från Sillsexan. Ordf. uppmanade fler att delta i Curlingen som är en trevlig sport.


Trevlig underhållning med sång och musik av Stig Sandberg från Nossebro.

 

 

Sillsexa den 15 september

Vi har haft vår traditionella sillsexa på Sandgärdsskolan. Mer än 100 medlemmar hörsammade inbjudan och åt av havets läckerhet nr 1. Förutom sedvanliga mötesförhandlingar underhöll trubaduren Martin Persson med ett rikt urval av populära sånger till sin gitarr. Biljetterna till Värdshuset Vita Hästen rapporterades nu vara klara och skall betalas före slutet av september. Nästa möte kommer att vara den 20 oktober med Stig Sandberg från Nossebro som underhåller med musik och sång.
Martin Persson

 

 

 

Månadsmöte den 18 augusti

Äntligen höstupptakt. Mötet välbesökt som vanligt. 80 deltagar sjunger allsång till tonerna av Backabogänget.

 

En proffsig trubadur på mötet den 19 maj.


Ingwer Kliches repertoar innehöll allt från Taube, Dan Andersson, Michael Wiehe, Cornelis Wreeswijk till Elvis.
Underhållningen var av hög klass och publiken sjöng ibland med i de kända melodierna.

Mötet var välbesökt som vanligt. Förutom underhållning med Ingwer Kliche hade vi ett vinlotter som var mycket uppskattat. Två lottringar innehöll 8 flaskor lättvin vilket var mycket uppskattat. Resorna till Karlstad och Käringön har fått många deltagare. Till Karlstad är vi nu 33 och till Käringön 36 st. 

Nästa möte blir den 18 augusti.

 

Vi sjunger in våren i Nordtorp på Valborg

I ett något molnigt vårväder sjöng vi in våren som vanligt uppe i SOK-stugan i Nordtorp. C:a 75  medlemmar och gäster hade kommit för att glädjas åt den efterlängtade våren som nu stod i full blom. Kören under ledning av Siv Kvist underhöll och vi fick också sjunga med i de kända låtarna. Inga-Lill Johansson höll ett tal till våren som var mycket uppskattat. Blommorna på borden lottades ut och det var många som fick en "Lyckliga Lotta" med sig hem.

 

28 april

På månadsmötet den 28 april fick PRO Sandared-Sjömarken information om sambandet mellan motion och hälsa. Adjunkt Dan Andersson från Högskolan föreläste på ett intressant och medryckande sätt om varför vi bör motionera regelbundet. Allt vi gör i form av fysisk aktivitet förbättrar hälsan. Resultatet blir sänkt blodtryck, bättre sömn, förbättrad diabeteskontroll, mindre benskörhet och bättre mental hälsa. Motion på recept är bra och det finns många anledningar till det. De positiva effekterna får man oavsett ålder eller träningsvana. Därför är det aldrig för sent att börja röra på sig.

Förutom sedvanliga mötesförhandlingar bjöd föreningen på tårta vilket uppskattades av de c:a 80 mötesdeltagarna. Resan till Karlstad och Fröding är nu bokad och fler resor kommer till hösten. 

På nästa möte 19 maj blir det vinlotteri och underhållning av Ingver Kliche. Valborgsmässoafton sjunger vi in våren uppe i Nordtorp som vanligt.


17 mars - MANNEKÄNGUPPVISNING


Den 17 mars fick vi besök av företaget Seniorshop som visade upp kläder och där vi fick tillfälle att handla också. Våra egna medlemmar ställde upp som mannekänger och gjorde det med den äran. Intresset var stort och många passade på att köpa lite nytt till den egna garderoben.

- - - - - - - - -- -

24 februari  - Årsmöte i PRO Sandared-Sjömarken

Alla kommittéansvariga samt styrelsen uppvaktades med en blomma

PRO Sandared-Sjömarken har haft sitt 51:a årsmöte. Ett 70-tal medlemmar deltog i mötet som var i Sandgärdsskolans aula. Verksamhetsberättelsen och den ekonomiska berättelsen godkändes. Lokalfrågan diskuterades och kommande resor presenterades. En datakurs presenterades och kommer att anordnas till våren.

Styrelsen kommer att ha följande utseende;
Till ordförande för nästa år återvaldes Siv Eriksson.
Återval även på kassören Birgitta Augustsson och sekreteraren Sten Andersson
Som ny ordinarie ledamot i styrelsen invaldes Sten-Åke Karlsson.
Inga-Lill Johansson omvaldes. Suppleanter Laila Stolt och Åsa Alexandersson

Övriga val: Studieledare Sonia Nyman, Curling Siv Eriksson, Boule; vakant, tävlingsledare Göran Carlén. Motionskommitté Anita Enkvist, Programkommitté Inga-Lill Johansson. Festkommitté Gullan Johansson, Kosumentombud Gunhild Carlén och Anita Johansson, Seniorkafféet Carin Bergström och Regina Johansson. Trafikombud Tage Axelsson

Efter mötesförhandlingarna underhöll Pelle Larsson med sång och musik på ett medryckande sätt. Alla närvarande kommittéansvariga samt styrelsen uppvaktades med blommor (se bild).Årets första möte 20 januari 2014

Musikanterna Thore Olofsson och Jerry Rudevall gästade oss.

 

Lucia- och grötfest den 9 decemberMåndagen den 9 december

 

PRO Sandared-Sjömarken hade på sitt decembermöte besök av inte mindre än 45 lucior, stjärngossar, pepparkaksgubbar och tomtar. Det var Sandaredsskolans tredjeklassare som stod för underhållningen - ett stämningsfullt framträdande som de 110 mötesdeltagarna uppskattade mycket.
Efteråt bjöd föreningen på gröt och skinksmörgås. Den egna sångkören framförde ett stort antal sånger som publiken kunde sjunga med i.
Det sedvanliga lotteriet hade samlat c:a 70 vinster i form av inslagna julklappar vilka lottades ut efter kaffet.
Nästa möte bestämdes till den 20 januari 2014.

 

 

Månadsmöte 18 oktober


Ett 75-tal medlemmar mötte upp för att delta i mötesförhandlingarna.

Budgeten för 2014 redovisades och beslutades. Inbjudan från Södra Älvsborgs Sjukhus om hälsodagar lästes upp. Sekr. meddelade länkar till vår hemsida och visade den nya filmen om vår förening vilken nu ligger upplagd på YouTube. Visningen var mycket uppskattad och förhoppningen är att nya medlemmar genom filmen skall få en positiv uppfattning av den omfattande verksamhet som bedrivs av PRO Sandared-Sjömarken.

Vidare bestämdes att Luciafirande och grötfest skall anordnas den 9 december i Sandgärdsskolans matsal. På mötet anmälde sej 91 st. Julklappslotteri kommer där att anordnas i likhet med tidigare år.

I kommande reseprogram finns nu även en bussresa till Falkenbergsrevyn den 2 mars där man har 30 platser på parkett bokade. Intresset var stort och 20 st anmälde sig redan under mötet.

För underhållningen svarade populäre Henry Augustsson som sjöng och berättade historier. Hans framträdande var mycket uppskattat och han fick rikligt med skratt och applåder. Publiken klappade till och med fram ett extranummer.

Nästa möte blir den 9 december i Sandgärdsskolan. Annons om detta kommer i BT.

 

50-årsjubileum 18 oktober 2013


Siv mottager Borås Stads diplom av Anette Carlsson


Sören Strid i aktion 

Den 18 oktober firade vi 50 år som organisation. Detta gjorde vi på Ribbingsgården i Borås där vi åt mat, dansade , sjöng och upplevde underhållaren och sångaren Sören Strid från Gullspång. Det var fart och fläkt över denne Värmänning som spexade och sjöng rocklåtar så att lokalen gungade.

Vi blev uppvaktade av Borås Stad som genom sitt kommunalråd Anette Carlsson överlämmnade ett standar samt höll ett uppskattat tal med historisk bagrund. Från Samorganisationen uppvaktade Rune Johansson. Bland de inbjudna gästerna var även representanter för SPF och PRO Hultafors-Olsfors

Sångkören underhöll med skön sång och till dansen spelade Tonmix .


Maten var utsökt och stämningen hög. 130 medlemmar hade tagit chansen att för en mindre avgift komma till denna festkväll.

* * * * *

Sillsexa 
Den 16 september samlades vi för den årliga Sillsexan i Sandaredsskolans Aula.

Fler än 100 personer kom för att njuta av havets läckerheter. "Sillkommittén " med Gullan Johansson i spetsen hade dukat upp fem långbord med alla tillbehör. 

För underhållningen denna gång svarade Backabogänget som kunde sin sak. Med fem dragspel, komp och gästande fiolspelaren Ingemar ville publiken att de aldrig skulle sluta spela och sjunga. Ett bejublat framträdande som var så nära fullproffsigt man kunde komma.
Mötesförhandlingarna efteråt gick fort; Sittgympa, 50-årsfesten på Ribbingsgården och nästa års resor togs upp till behandling. Vinterns alla aktiviteter såsom läsecirkel, boule, promenader och curling drar nu igång. Hemsidan är nu äntligen klar vilket vi hoppas att alla kommer att utnyttja. 

 

* * * * *

Ordinarie månadsmöte den 20 maj

i Sandaredsskolans Aula. C:a 75 personer deltog. Styrelsen rapporterade om de planerade resorna till Limmared och Åsunden som fått många deltagare. Från Boulen rapporterade att ett lag gått vidare till slutspel och kommer att tävla om en plats i finalen som går i Gysinge i Gästrikland. Ordf. rapporterade om den kommande jubileumsfesten som kommer att äga rum på Ribbingsgården den 18 oktober. Det mesta är nu klart och buss kommer att erbjudas till dem som vill slippa bilen på hemresan till Sjömarken och Sandared.

För en uppskattad underhållning stod den inbjudna underhållarna Eva och Ingvar som sjöng, spelade och berättade historier. De kunde till och med dansa med varandra och spela samtidigt.

 

Vi sjunger in våren

PRO Sandared-Sjömarken arrangerade sitt sedvanliga Valborgsfirande i år genom att sjunga in våren vid SOK-stugan i i Nordtorp. Det har nu blivit tradition för medlemmarna i Sandared och Sjömarken att samlas varje Valborg. Vädret var kallt och blåsigt vilket gjorde att majbrasan inte kunde tändas som planerat. Brandrisken var alltför stor. I stället fick de nära 100 medlemmarna samlas inne i stugan för att sjunga allsång och dricka kaffe. Stämningen var god och sångglädjen var inte att ta fel på.

Siv Kvist ledde kören som förutom sedvanliga ”Vintern rasar” även sjön lite Taube och andra vårglada sånger. För musiken stod Ingemar Augustsson, Lars-Erik Näslid och Berit Carlsson. Många hade hörsammat bönen om att skänka kaffebröd och kakfaten var fulla av läckerheter. Nästa möjlighet till träff blir vid månadsmötet.

 

Ordinarie månadsmöte 15 april

i Sandaredsskolans aula. Mötet var som vanligt välbesökt. Ett 70-tal medlemmar bjöds på tårta till kaffet vilket var mycket uppskattat. Förutom sedvanliga mötesförhandlingar bjöds medlemmarna på musikalisk underhållning av Tonmix-sextetten som spelade glada toner från 50 och 60-talet.

Några förslag till resor presenterades, bl a en resa till Glasets Hus i Limmared och en båttur på Åsunden. Många anmälningar gjordes direkt på listor som var utlagda på borden men fler platser finns.

Föreningens 50-årsjubileum är planerat till den 18 oktober och kommer att firas på Ribbingsgården. Av programmet att döma kommer det att bli en riktig skrattfest.

 

Årsmöte PRO Sandared-Sjömarken

Sedvanliga årsmötesförhandlingar hölls den 18 februari i Sandaredsskolans aula. Deltagarantalet var stort och för underhållningen svarade Pia och Stig med sång och musik där alla kunde sjunga med. Detta var mycket uppskattat och många ville gärna se dem komma tillbaks till föreningen igen. 

Föreningens möten har varit välbesökta och många nya medlemmar har tillkommit under året. Det finns nu 353 medlemmar i föreningen. Förutom månadsmöten har vi haft Sillsexa, Luciaframträdande och Valborgsfirande. Bland föreningens verksamheter bör nämnas; Curling, Promenader, Boule, Studiecirklar och Läsecirklar samt Caféverksamhet i Seniorcentret på Alingsåsvägen i Sandared. Väntjänsten i samarbete med Röda Korset har varit mycket uppskattad. Avgående ledamöterna Siv Eriksson, Göran Carlén och Sonny Hermansson avtackades med blommor.


När det gäller valen så kommer arbetet med att ta fram en ny ordförande att fortsätta då tidigare ordföranden Siv Eriksson valt att avgå. Ny sekreterare blev Sten Andersson. Som kassör omvaldes Birgitta Augustsson. Studieorganisatör; Sonia Nyman. Ledamöter på 1 år; Anders Hjerpe, Inga-Lill Johansson. Ersättare 1 år; Laila Stoltz och Sten-Åke Karlsson. Revisorer; Marita Jacobsson och Märit Johansson.


Kommittéer:
Curling; Siv Eriksson.
Boule; Siv Eriksson.
Motionskommitté;: Anita Enqvist. 
Programkommitté; Birgitta Augustsson,
Festkommitté; Gullan Johansson.
Konsumentombud; Hans Ranweg.
Trafikombud; Tage Axelsson. 

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.