A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Om Föreningen

Lite historik om föreningen

PRO är en partipolitisk obunden förening som är till för alla pensionärer. Här kan du träffa nya vänner, vara med på olika aktiviteter, resor, medlemsmöten mm som anordnas av föreningen. Förutom att vara en förening för gemenskap, bevakar PRO pensionärernas intressen i olika samhällsfrågor. Det kan vara skatter, sjukvård, äldreomsorg och annat som kan vara viktigt för medlemmarna.PRO är Sveriges största pensionärsförening med 405 685 medlemmar.


Som medlem i PRO får du olika förmåner, som tex möjlighet att teckna försäkringar med fördelaktiga villkor. Är du inte själv pensionär, men din make, maka eller sambo är med i PRO, är du också välkommen.


I vår förening Torestorp-Älekulla har vi ca sju månadsmöten under året. I december har vi julfest med härligt julbord och därefter dans. I augusti har vi fest med dans på Kolabacken.

 

Månadsmöten är alltid på tisdagar kl. 16.00 och i Torestorps Bygdegård eller Älekulla Bygdegård, under sommaren maj till september på Kolabacken i Torestorp. Våra möten är mycket uppskattade och innehåller även någon form av framträdande, lotteri och naturligtvis kaffe med smörgåsar och kaka.

 

Lite historik
PRO-föreningen bildades 1976 och det första protokollförda mötet hölls den 12 februari. Det första året fanns det 90 medlemmar. Styrelsen bestod då av Eskil Swansson, David Johannesson, Einar Sjögren, Marta Johansson, Elin Johansson, Artur Carlberg och Judith Persson. 30-års jubileumet firades i Torestorps Bygdegård den 8 september 2006 med ca 50 deltagare. Tage Andersson var ordförande och hälsade alla välkomna. Förtjänsttecken utdelades och hedersmedlemmen Dagmar Andersson uppvaktades med blommor. Hon blev medlem 1977 och är fortfarande medlem. Elmer Svensson lämnade en kort redogörelse vad som skett under årens lopp. Kvällen avslutades med en god middag vid vackra dukade bord. Underhållning av Gränsdragarna som även spelade till dansen. Alla var nöjda med ett mycket trevligt jubileum.
Antalet medlemmar har växlat lite under åren. 2016 var vi 135 medlemmar. Nu aug 2017 är 128 medlemmar.

 

 


PRO har en hel del förmånliga försäkringar som kan tecknas av medlemmar. Gå in på www.pro.se/forsakringar

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.