A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

 

Om KARUSELLEN rullar för fort, lägg muspekaren på texten så stannar den.
 

Titta in på SAMORGANISATIONENS hemsida. Här hittar du
bl a inbjudningar till fester, resor mm från de andra föreningarna.

DISTRIKTETS HEMSIDA 
++++++++++++++++++++++++

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

 Det händer en del i övriga PRO-föreningar i Mark. Gå till Samorganisationens
 hemsida (länk här ovan) och titta i högerspalten. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
LOTTNINGEN TILL PRO-VETARNA 2020 är gjord och finns på Samorganisationens hemsida under fliken PROvetarna. Skene har lottats tillsammans med Torestorp och Fritsla. Den första matchen går i Torestorp den 28 januari kl 16.

 

 

 

 19/11 Årets sista promenad


            Promenadansvariga: fr v Lars-Erik, Kurt, Tage och Jan-Plof
Tisdagen den 19 november "gick" sista vandringen för hösten. Ett tjugotal deltagare vandrade runt Hedegärdessjön, i för årstiden ganska varmt väder, vilket gjorde att man här och där bland deltagarna lättade på ytterjackorna.

Under en tio-veckorsperiod har vi på tisdagar promenerat på olika platser i kommunen. Promenaderna ger, förutom motion, kännedom om sevärdheter i kommunen, men även social gemenskap. Man diskuterar med varann under vandringen och när man är i mål, så intages medhavd fika, och då är diskussionerna igång igen.

Nu blir det vila under vintern och vi hoppas komma igång fram i mars igen. Innan vi skildes åt, så överlämnades blommor och kryddad dryck (glögg) till de fyra promenadansvariga, Lars-Erik Fägersten, Jan-Olof Larsson, Tage Hermansson och Kurt Johansson, som ett litet tack från deltagarna för att dom ställt upp och organiserat denna form av friskvård.
                                                                                  Text o bild: Ronny Johansson

 

 23/10 Oktobermötet

Dagens mötesordförande, Börje Carlberg, hälsade drygt 80 medlemmar välkomna till månadens träff. Gästföreläsare var Skene IFs Sven Andersson, som hade mycket intressant att berätta om sitt 60-åriga engagemang i fotbollsföreningen, både som spelare, ledare och förtroendevald. I samband med att Tomas redogjorde för 75-årsjubileet blev Gunnel Carlsson och Sven uppkallade på podiet. De pengar som vi fått "som present" från distriktet och Marks övriga PRO-föreningar, har styrelsen beslutat skall gå till något behjärtansvärt i Skene. Gunnels Brunnskaka och Hugos minnesfond får dela på pengarna. 

5/10


Öppet Hus på Kulturhuset och baluns på gymnasiet - vilken dag!!

Nu finns ett reportage samt några foton under fliken Reportage.

 

 17/8 Fler aktiviteter

  Nu är även träslöjden och gymnastiken igång. I slöjdsalen var endast fyra herrar igång och
  på gymnastiken var det bara en herre. Var håller ni hus, killar? Det var i alla fall över 20
  damer på gymnastiken!!!

 16/9 Landskapscirkel

 Landskapscirkeln om Öland har startat idag. Det är ett stort intresse och ett par nya
 deltagare har anslutit. Gunvor och biblioteket har som vanligt förberett cirkeln noga
 och bordet var belamrat med böcker och broschyrer. Även en vagn med skönlitteratur
 med anknytning till Öland stod framme, så nu blir det läsa av.

 

15/9 Sång på Skene Marten


Kl 11 var biosalongen på Kulturhuset så gott som fylld. Det var mycket glädjande och lite oväntat, tyckte Elim-pastorn. Barnkören Smile från Elimkyrkan inledde gudstjänsten. Efter kyrkoherde Göran Landgrens predikan/betraktelse var det så debut för en storkör från PRO. Örby PRO-kör och Skene sånggrupp var inbjudna att sjunga tillsammans. Cirka 40 sångare under ledning av Örbys Alf Gabrielsson sjöng Tysta skyar, Pärleporten (där åhörarna inbjöds att sjunga med) samt Mikael Wiehes fina Den jag kunde va´, en sång han skrev till vännen Björn Afzelius, som inte hade långt kvar i livet. Det var riktigt mäktigt att få sjunga i en lokal med bra akustik och fin ljudanläggning. Och det lät riktigt riktigt bra, tyckte många. Det här gör vi gärna om, det var roligt att sjunga ihop.

 

28/8 Höstens första medlemsträff


BLIXT OCH DUNDER!! Oron var stor. Skulle det komma några till mötet när Tor var på sitt allra värsta humör. Glädjande nog dök det upp ett 60-tal personer. Dagens ordförande, Tomas, hann bara hälsa alla välkomna när strömmen gick, mikrofonen tystnade. Eftersom kaffet var kokat, kastade vi om i programmet och började med att fika. Efter att ha tagit en tugga på smörgåsen, så blev det ljust igen. Mötet kunde fortsätta med en hel del information.
Aktivitetsstarterna kan du läsa om i högerspalten samt i Karusellen. Till Samorganisationens resa till Louisiana 11/11 finns några platser kvar. Distriktet har en julmarknadsresa till Rostock 4-6/12. Kjell Lönnå och Sundsvalls kammarkör gästar Gustav Adolfs kyrka 20/9. Inbjudan till kurs i Canasta för cirkelledare 12/11. Är du intresserad? Cirkelledarutbildning "Tillsammans mot ensamhet" 15/10 i Kungälv. En medlem anmälde sitt intresse.
Till slut var det underhållningsdags av Sture Persson från Torestorp. Han bjöd bland annat på härliga danslåtar t ex Ramona, Sven Ingvars-potpurri, Drömmen om Elin men även andra tänkvärda sånger: Jag har inte tid, Teddybjörnen Fredriksson, I den gamla kastanjeallén. Mötet avslutades med lottdragning.

   


Om du vill gå med i Skene PRO, ring våra medlemsvärvare Kerstin Johansson tel 0320-47038 eller Lars-Åke Zackrisson tel 070 53 44 136 eller ta kontakt med någon i styrelsen eller kom på något av våra medlemsmöten. Information om möten hittar du även i BT Inför tisdagar eller i Markbladet under Föreningskalendern.    

Lindängs Servicehus, Kronogatan 4, Skene
Här har vi våra medlemsträffar, spelar boule, har träslöjd o läsecirkel.

Hemsidesansvarig: Karin Granberg tel 13920.
Skicka in bilder o "reportage" till mig.
karin.granberg@telia.com

Aktuellt från Skene

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.