A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Om KARUSELLEN rullar för fort, lägg muspekaren på texten så stannar den.
 

Titta in på SAMORGANISATIONENS hemsida. Här hittar du
bl a inbjudningar till fester, resor mm från de andra föreningarna.

DISTRIKTETS HEMSIDA 
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 Det händer en del i övriga PRO-föreningar i Mark. Gå till Samorganisationens
 hemsida (länk här ovan) och titta i högerspalten. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 29/4 / Resa Torpa och Gårdarna runt sjön 

             INSTÄLLD!!
  
  Maj  Ölandsresan är inställd; kanske att den blir av
           till hösten - vi  får avvakta coronan
 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Inget MEDLEMSMÖTE och ingen VÅRFEST i mars !!!!

CURLING, VATTENGYMPA, GYMMET, GYMNASTIKEN o PROMENADERNA gör uppehåll tills vidare!!

BOULEHALLEN stänger för resten av våren!!!  

MARKSERIENS våromgång i boule, som skulle ha börjat den 5 maj, är inställd.

Alla cirklar håller upp tills vidare.

 


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

INFORMATION:

PRO ska igen göra förändringar - hemsidan och medlemsmatrikeln "Hjördis" kommer att slås ihop.
Jag har nu förberett överföringen av innehållet på den här hemsidan till den nya genom att ta bort de flesta bilderna. Däremot har jag låtit bildtexterna vara kvar för att kunna komma ihåg. Det blir säkert en hel del förändringar.

     Ni får ursäkta att det ser lite "ostädat" ut.    // Hälsningar Karin

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

 

2/3 Körernas dag

Det var inte fullsatt i Örby kyrka men det var en hel del åhörare. Kyrkan är ju ganska stor och slukar mycket folk. Det var sju körer från Mark och sammanlagt var vi ungefär 140 sångare. Skene sjöng som nummer två efter hemmakören Örby.

LYSSNA PÅ SÅNG av Britt Spång på melodin "Varför?" Sången är inspelad från läktaren.
varför ljudupptagningen inte är den bästa. 

På Samorganisationens hemsida finns lite mer om Körernas dag.

 

26/2 Årsmöte

Vilket ÖS vi fick vara med om på årsmötet!! Fredrik Jörnetorp, alias Jörnetorparn, kunde hantera både keyboard, dragspel och munspel med bravur. Dessutom sjunger han jättebra vilket särskilt märktes i de lugna låtarna bl a Håll mitt Hjärta, Utan dina Andetag, Ljus och Värme. Däremellan rev han av Varmkorv Boogie, No particular place to go (Björn Skifs). Skickligheten på dragspelet visade han i Novelty Accordian. Detta är en artist som gärna får återkomma.

Årsmötet flöt som vanligt på i god ordning. Det var väl förberett och leddes med van hand av Kjelll Evertsson. Två styrelseledamöter har valt att avgå, Kerstin Johansson som suttit med länge samt Ronny Andersson. Båda kommer dock att fortsätta med lotterierna resp sånggruppen. Vi hälsar Ronny Johansson välkommen som ny i styrelsen. Britt-Marie Knutsson går upp som ordinarie och Lars-Göran Larsson går in som ny ersättare. Många ur kaffekommittén har valt att stiga av. Gå in under rubriken Föreningen -> Styrelsen så kan du se alla nya förtroendevalda.
Ett STORT TACK till alla som arbetat ideellt under året. Och tack, Tomas, för att du tar dig an ordförandeposten.

Avgående funktionärer: Kerstin Johansson (styrelsen), Sven-Erik Andersson, Sonja Tallqvist, Ingegerd Ivarsson, Gun Johnsson, Eivor Andersson (alla fem ur kaffekommittén), Ronny Andersson (styrelsen), Ing-Britt Lindström (resekommittén)

 

25/2 Fritsla vann jämn allvetarmatch

 Returmatchen i PRO-vetarna mellan Skene, Torestorp/Älekulla och Fritsla blev lika jämn som matchen för en månad sedan. Efter det att Tomas Stigsson hälsat domare, tävlande och publik välkomna till Lindäng denna fettisdag, så kunde domarna Emmy och Gunnemar Johansson sätta igång tävlingen.

I halvlek (efter 7 frågor) var ställningen 11 p till Skene, 10 p till Torestorp/Älekulla och 9 p till Fritsla. I pausen serverades kaffe/te och en jättegod semla, och det gjorde tydligen susen för Fritsla-laget. Dom gick förbi de båda andra lagen och vann matchen med 23 p mot 20 p för de båda andra lagen. Lade man till poängen från förra matchen, så vann Fritsla med 39 p mot de båda andra lagen som fick 37 p.
Skenes lag bestod av Lars-Åke Marmander, Britt-Marie Johansson och Lars-Erik Fägersten och lagledare var Gunvor Håkansson. Laget kämpade tappert, men fick ge sig för ett Fritsla-lag, som svarade för fler fullpoängare i andra halvlek. Fritsla tog sig därmed till semifinal och möter där Kinna den 24 mars. Den matchen går i Fritslas Folkets Hus.

                                                                   Text: Ronny Johansson  Foto: Sören Fägersten

 

5/2 Kak- o Tårtbuffé

Läs mer under fliken Reportage - 2020. 

 

28/1 Jämn allvetarmatch i Torestorp

Torestorps Bygdegård var fylld till sista plats, varav ett 40-tal PRO:are från Skene, när Allvetarmatchen mellan föreningarna i Torestorp/Älekulla, Fritsla och Skene gick av stapeln. Skenes lag bestod av Britt-Marie Johansson, Lars-Erik Fägersten och Lars-Åke Marmander med Gunvor Håkansson som lagledare. Efter de första frågorna ledde Skene med ett par poäng, men sedan kom ett par "kluriga frågor" bl.a. om högkostnads-skyddsbeloppen vid läkarbesök och medicinuttag, som alla lag missade, samt matfrågan, vilket gjorde att det i halvlek var nästan utjämnat.

I pausen erhölls goda smörgåsar, kaffe/te samt Torestorps-ringar. För de sistnämnda erhölls också receptet efter begäran av deltagarna, då ringarna var mycket goda. Med ojämna mellanrum framfördes olika hejarramsor för att "puffa på" de sina. För Skenes del leddes hejarklacken av Lars-Åke Zachrisson med bravur.

I andra halvlek fick lagen flera "full-pottare" och ställningen jämnades ut. Inför de två sista frågorna blev det spännande. Matchen kom att sluta med följande resultat: Torestorp/Älekulla 17 p, Skene 17 p och Fritsla 16 p. Inför returmötet den 25 februari i Skene, så är det alltså så jämnt det kan vara och det borgar för en spännande returmatch. Alla matchresultat finns på Samorganisationens hemsida.
                                                        Text: Ronny Johansson    Foto: Sören Fägersten

 22/1 Parentation / medlemsträff


Medlemsträffen gick i sångens tecken. Det började i kyrkan där Sånggruppen framförde
sex sånger. Erland Hellaeus började sin betraktelse med att berätta att det var
han som initierat sammanslagningen av Skene och Örby PRO-körer under guds-
tjänsten på Skene Marten. Tyvärr fick han inte själv höra oss sjunga då han blev sjuk
och med detta sagt kom han in på sin betraktelse över livets skörhet och att man inte
ska ta något för givet. I Församlingshemmet blev det mycket information av mig, Karin,
som ledde mötet denna dag. Jag överlämnade en fin bukett till Erland, eftersom detta
var hans sista parentation för oss. Han går snart i pension. Ronny sjöng tre passande 
sånger: Tusen bitar, Stilla ro och nära av Åsa Jinder samt Jag och mi far. Sånggruppen
framträdde med tre sånger och träffen avslutades i vanlig ordning med lottdragning.
                                                                                            Foto: Kent Olsson

 

13/12 Höstavslutning för "vattengympan"

 
På Lucia-dagen avslutades höstens vattengymnastik med en nyttig frukost i caféterian på Kaskad. Gymnastikledaren Mona Knubbe tackades med en julblomma och stora applåder, detta för att hon på ett trevligt sätt "plågat" oss på fredagsmornarna under hösten. Efter en stunds social samvaro, där vi bl.a. enades om att träffas igen den 10 januari kl. 7.30 iklädda lämpliga badkläder, önskade vi varandra en riktig God Jul och Ett Gott Nytt År.                                                 //     Ronny Johansson

 

9/12 Terminsavslutning på Ölandscirkeln 


Måndagen den 9 december var det höstavslutning på landskapscirkeln. Dagen till ära hade vår cirkelledare Gunvor Håkansson dukat med röda juldukar och ljus på borden.

Vi har under hösten träffats sex gånger och fått oss till livs en hel del av Ölands historia. Några av deltagarna har släkt och vänner på den avlånga ön, varför vi "ölandstokar" har erhållit en del insider information.

Innan vi skildes åt, så beslöts det att resan till Öland skall ske i v. 22 och att vi startar vårterminen den 20 januari 2020. Därefter överlämnade deltagarna en julgrupp till Gunvor med önskan om en God Jul och ett Gott Nytt År.
                                                                                               Ronny Johansson

 

 19/11 Årets sista promenad


            Promenadansvariga: fr v Lars-Erik, Kurt, Tage och Jan-Plof
Tisdagen den 19 november "gick" sista vandringen för hösten. Ett tjugotal deltagare vandrade runt Hedegärdessjön, i för årstiden ganska varmt väder, vilket gjorde att man här och där bland deltagarna lättade på ytterjackorna.

Under en tio-veckorsperiod har vi på tisdagar promenerat på olika platser i kommunen. Promenaderna ger, förutom motion, kännedom om sevärdheter i kommunen, men även social gemenskap. Man diskuterar med varann under vandringen och när man är i mål, så intages medhavd fika, och då är diskussionerna igång igen.

Nu blir det vila under vintern och vi hoppas komma igång fram i mars igen. Innan vi skildes åt, så överlämnades blommor och kryddad dryck (glögg) till de fyra promenadansvariga, Lars-Erik Fägersten, Jan-Olof Larsson, Tage Hermansson och Kurt Johansson, som ett litet tack från deltagarna för att dom ställt upp och organiserat denna form av friskvård.
                                                                                  Text o bild: Ronny Johansson

 

 23/10 Oktobermötet

Dagens mötesordförande, Börje Carlberg, hälsade drygt 80 medlemmar välkomna till månadens träff. Gästföreläsare var Skene IFs Sven Andersson, som hade mycket intressant att berätta om sitt 60-åriga engagemang i fotbollsföreningen, både som spelare, ledare och förtroendevald. I samband med att Tomas redogjorde för 75-årsjubileet blev Gunnel Carlsson och Sven uppkallade på podiet. De pengar som vi fått "som present" från distriktet och Marks övriga PRO-föreningar, har styrelsen beslutat skall gå till något behjärtansvärt i Skene. Gunnels Brunnskaka och Hugos minnesfond får dela på pengarna. 

  


Om du vill gå med i Skene PRO, ring våra medlemsvärvare Kerstin Johansson tel 0320-47038 eller Lars-Åke Zackrisson tel 070 53 44 136 eller ta kontakt med någon i styrelsen eller kom på något av våra medlemsmöten. Information om möten hittar du även i BT Inför tisdagar eller i Markbladet under Föreningskalendern.    

Lindängs Servicehus, Kronogatan 4, Skene
Här har vi våra medlemsträffar, spelar boule, har träslöjd o läsecirkel.

Hemsidesansvarig: Karin Granberg tel 13920.
Skicka in bilder o "reportage" till mig.
karin.granberg@telia.com

Aktuellt från Skene

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.