A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Reportage

Reportage

2019-09-13 PRO-frukost i Örby

Fredagen den 13 september samlade ett 80-tal personer i Örbygården för PRO-frukost och föredrag.  Vi fick en god frukost och tillfälle att umgås med varandra. Lisa Carlsson som tidigare arbetat som korrespondent för SR och SVT berättade om sina upplevelser i USA. Hon avtackades med blommor och applåder.

 

 

 2019-08-28 Båttur med ISA

  

På em. onsdagen den 28 augusti var vi ett 25-tal personer som gick ombord på båten Isa för en båttur på Lygnern. Vädret var mulet med lite duggregn då och då men humöret ombord var på toppen.  Vi fick information om båten  och fick bla veta  ISA af Lygnern började byggas 2008 och  är lika lång som den gamla ISA men däremot en meter bredare och helt miljövänlig då den drivs på batterier och försörjs med elkrafts-el. Vi sjöng allsång med ackompanjemang av dragspel och gitarr och även några historier fick vi höra. Därefter blev det fika. Härliga bullar, nötkaka och chokladbollar fanns att köpa tillsammans med kaffe. Vi gick först mot Ramhultafallen men fallet var nästa helt torrlagt. Sedan blev det en fortsatt tur innan vi vände av mot Sätila igen.  Vi fick  en fin båttur och en trevligt samvaro ombord innan det var dags att lämna båten.

  

Fotografier tagna inifrån båten.ih

 

 

2019-06-18 Dagsutflykt till Bölse oljetrycksmuseum

 

Vi var ett femtontal proare från Sätila-Hyssna som samlades den 18 juni kl. 9 för att göra en gemensam utflykt till Bölse oljetrycksmuseum.  Väl framme i Bölse blev vi hälsade välkomna.

 

Gamla bydegården i Bölse har en intressant historia, den är byggd 1926. Byggmästare Eric Larsson och hans maka Hanna startade som vaktmästare. Samlaren Eric tog tillvara oljetryck som hamnat på gamla vindar.  Han åkte även på auktioner och där köpte han föremål som han ansåg hade kulturhistoriskt värde. Gamla bruksföremål, konsthantverk av Axel Andersson, porslin och många gamla fotografier finns att beskåda. Där finns en stor samling av kända och okända oljetryckstavlor som säkert vi alla stött på under vår levnad. Dessutom finna en del extra kuriosa att beskåda. Muséet drivs nu av en stiftelse ”Hanna och Eric Larssons stifelse för Morups Bygdegård” och bestående av barn och barnbarn till Hanna och Eric Larsson

 

 

Sonen Ejve har ett radiomuseum på loftet och guidade runt för alla intresserade.

Sedan blev det gammaldags fika och kaffet serverades i olika kaffekoppar. Det var bara till att välja efter tycke och smak. Både kaffe och kaffebröd smakade utmärkt. Recept på kakorna finns på museets hemsida. http://www.oljetrycksmuseet.se

Efter fikat kunde vi gå runt och se oss om ett varv till innan det var dags för avfärd efter några trevliga och intressanta timmar tillsammans.

 

 

2019-06-11 Säsongsavslutning på Lygnevi

Vi träffades på Lygnevi i stället för Flohults strand då vi inte hade vädrets makter med oss. Vi pratade, sjöng allsång och och umgicks med varandra. Förtäring blev det också, korv, bröd, potatissallad och därefter kaffe och kaka. 2019-05-15 Studiecirkeln "Inte vi och dom, utan alla"

I onsdags hade vi sjätte gången av vår studiecirkel ”inte vi och dom utan alla” och då var Anne-Sofie Hermansson hos oss och berättade om sitt engagemang för integration och mot  hedersvåld. Hon är bl. a goodwill ambassadör för GAPF (Glöm aldrig Pele och Fadime) under 2019. 

Vi hade intressanta och lärorika timmar tillsammans och dessutom blev det förstås fika.

 

2019-03-23 Utflykt till Elvis-muséet i Floda

Vi var ett 15-tal personer från PRO Sätila/Hyssna som lördagen den 23 mars gjorde en utflykt till Elvis-muséet i Floda. Efter en knapp timmas bilresa var vi framme.

Efter ankomsten blev vi indelade i två grupper och visades runt av guider som berättade om alla de olika föremålen som fanns samlade i husen. En av grundarna är Ulf Nilsson som är trummis i svenska The Cadillac Band. De har spelat med flera av Elvis Presleys musiker och de har skänkt kläder och instrument till muséet. Det fanns mycket att se på. Sedan fick vi se en kopia av Elvis Presleys födelsehus från Tupelo och till sist var det biobesök.

I en liten minibiograf fick vi en film från en välgörenhetskonsert (mot cancer) med Elvis från Honolulu, Hawaii.

Matdags! På Lilla öns Tcb Café åt vi hamburgare med sedvanliga tillbehör och det smakade mycket bra. Efter en stund med trevlig samvaro var det dags för hemresa.

 

2019-03-13 PRO-Vetarna returmatch

 
Foto:HH

Returmatchen för PRO-vetarna gick av stapeln i Sätila Bygdegård onsdagen den 13 mars och ca 50 personer hade kommit för att heja på sitt lag. Lagen som möttes var från Kinna, Torestorp/Älekulla och Sätila/Hyssna. Sture Johansson var frågeställare och Stig Aronsson var domare.

Resultatet av frågesporten blev: Kinna 24 poäng, Torestorp/Älekulla 20 poäng samt Sätila/Hyssna 19 poäng. Grattis Kinna till segern.

    

2019-03-01 PRO-frukost


Ett 50-tal personer hade kommit till PRO-frukost i Sätila Bygdegård.  Peter Persson, initiativtagare till denna aktivitet, hälsade alla välkomna.  Vi inom PRO behöver ”mötesplatser” där vi kan träffas en stund med trevliga samtal och lite samvaro kring frukost. Vi fick ägg, två olika sorters bröd, skinka, korv, ost, tomat, gurka, apelsin, kaffe, te samt den berömda brunnskakan.

Gunnel Carlsson från Skene berätta om utvecklingen av ”Brunnskakan – Barnhemmet Phyllis Memorial i Kenya.  Barnhemmet Kampi ya Moto i Kenya, som har utvecklats enormt och är nu så gott som självförsörjande.

Här kan du läsa mer om barnhemmet: kampiyamotosbarn.se.  Om du vill skänka pengar till barnhemmet kan du använda Postgiro: 90 01 18-1 / Swish:1239001181

PRO Örby har fått stafettpinnen till nästa frukostmöte.

  

Bilder från PRO-frukostmötet./IH

 

2019-02-20 Årsmöte

Årsmötet hölls i Sätila Bygdegård onsdagen den 20 februari. Verksamhetsberättelse, resultaträkning och bokslut genomgicks och godkändes av mötesdeltagarna, styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Därefter var det dags för de val som skulle göras.

Peter Rosenqvist, Fastighetsbyrån medverkade och informerade om sin verksamhet och dessutom bjöd de på smörgåstårta.


  

2019-02-13 PRO-Vetarna


Kinna Församlingshem

1:a matchen i PRO-vetarna 2019 avgjord

I dag startade grundomgången av PRO-vetarna. I Kinna församlingshem mötes lag från Kinna, Sätila/Hyssna och Torestorp/Älekulla. Ordföranden för PRO Kinna Emmy Johansson hälsade välkommen och många åhörare hade kommit för att heja på sina lag.
Frågeställare var Gudrun Jonsson och domare Håkan Kallin.

Kinnas lag bestod av: 
Lennart Nilsson, Maj-Lis Olausson och Sören Karlsson. Lagledare var: Lars-Erik Andersson. För Torestorp/Älekulla tävlade Lennart Strand, Inger och Lennart Wallgren. Lagledare var: Ingemar Olsson. För Sätila/Hyssna tävlade Inger Hansson, Tore Hjert samt Sylvie Ekström. Lagledare: Margareta Ljungström.  

Frågesporten bestod av 14 frågor, vilka delades upp i två omgångar. I pausen serverades kaffe med smörgås.

När alla frågor var avklarade hade Kinna svarat rätt på de flesta och vann med 25 poäng.  Torestorp/Älekulla kom tvåa med 24 poäng och på tredje plats Sätila/Hyssna med 22 poäng

Till sist blev det dragning i lotteriet, där vinsterna bestod av kaffe, blommor och choklad. 

Returmötet går onsdagen den 13 mars i Sätila Bygdegård. Välkomna dit för att heja på vårt lag.  

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.