A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Våffel - och frukostcafé

Våra våffel-och frukostcaféer

                                                                                           

 

 

2017 
Frukostcafé med melodikryss 7/10

Ett 20-tal morgonpigga personer kom till dagcentralen.
Klockan nio stod frukosten framdukad. Och visst kändes det trivsamt att tillsamans få sätta sig till bords och njuta av både mat och trevlig samvaro en lördagsmorgon.
Klockan 10 var alla helskärpta och redo att ta sig an dagens kryss.
Och när alla en timme senare var klara var krysset löst men det satt långt inne med flera av svaren. Det blev fastkörning på första frågan som gällde sista ordet i låttitel av ABBA. Svaret fick så småningom värka fram från hjärnans innersta skrymslen. Att därefter kunna namnet på en Irländsk sångare var inte lättare. Ordet från ABBA-tieln blev "know" och sångaren hette Ronan Keating. De flesta var överens om att en del frågor tycktes vara svårare än vanligt. Men när många hjälps åt går ju det mesta att klara av. Så även dagens melodikryss.
Nedan några bilder från kryssandet 7/10
 

 

 

Våffelcafé 29/3 15.00

En härlig doft av nygräddade våfflor mötte gästerna på Örby
dagcenter. Gott kaffe med våfflor grädde och sylt blev en trivsam
eftermiddag för oss alla 46 som var med.
Tack till personalen som bidrog till detta!

 

 

Frukostcafé med melodikryss. Lörd. 12/11 2016 
Frukostbuffé. Fil/yoghurt flingor, ägg, frallor med skinka/ost, kaffe/te m.fl. tillbehör.  
Ett 30-tal personer kom och alla hjälptes åt att lösa melodikrysset.

Nedan bilder från 12/11 2016

Fotograf. Karl-Bertil Karlsson

 

 

40 medlemmar på frukostcafé

Lördag 6 februari 2016 stod frukosten framdukad. Platsen var dagcentralens bardisk som användes när Örby för inte så länge sen hade ett omtyckt och mycket väl fungerande äldreboende. En buffé bestående av risgrynsgröt, ägg, ost- och skinkfrallor, juice, kaffe/tea och tillbehör. Och det kom 40 personer som lämnat den sköna sängvärmen för att äta gemensam frukost och hjälpas åt att lösa Sveriges radio melodikryss. Och viss smakade allt bra och det var skönt att få något i magen.
Klockan tio var det dags att koncentrera sig på Anders Eldeman när han började sin sändning. När preludierna med att presentera vinnarna i förra melodikrysset var avklarade ställdes första frågan. Han spelade upp Östen me Resten när dom sjöng om Maria. Ett ord ur gruppnamnet blev "resten" och sen fortsatte kryssandet och alla hjälptes åt så att när programmet var klart hade alla frågor blivit besvarade. Sedan var det upp till var och en om man ville skicka in sitt kryss.
Alla verkade vara överens om att det varit en trevlig förmiddag och kanske blir det inte endast en engångsföreteelse utan troligen kommer det att bli någon krysslördag även till hösten.
Nedan några bilder.

 

60 personer kom till våffelcaféet 4 nov.

Våfflor och Frank Sinatra stod på programmet

Det hade gått två år sedan vi hade våffelcafé förra gången.
Och viss verkade det efterlängtat när c:a 60 personer infann sig till en eftermiddag med härligt doftande våffelgräddning i dagcentralen.
Fyra dubbla järn var i gång och alla fick både en och två, och några även tre, välsmakande våfflor med grädde och hallonsylt som sköljdes ner med gott nybryggt kaffe.
När magarna fått sitt var det dags för ett program om Frank Sinatra som föddes för 100 år sedan 12/12 1915.
Alf Gabrielsson delade med sig av sin kunskap och sitt intresse för en av de riktigt stora sångarna inom populärmusiken.
Det blev en resa med början i hans itelienska bakgrund där både farföräldrarna som kom från Sicilien och morföräldrarna från Genua i norra Italien var den tidens immigranter.
Uppväxten i Hoboken som låg granne med New York och sångpremiären i gruppen Hoboken Four.
Därefter tiden med Harry James och Tommy Dorsey till hans omåttligt stora popularitet under första hälften av 40-talet.
Sedan följde en nedgångsperiod under 7-8 år då Sinatra som artist var helt uträknad och ansågs som en föredetting för att göra en fullständig comeback i samband med rollen som menige Maggio i filmen "Härifrån till evigheten" som renderade i en Oscar.
Även hans fiaskoartade besök i Sverige våren 1953 fanns med liksom hans liv på det personliga planet med flera äktenskap och hans påstådda samröre med maffian.
Förutom att få höra berättelsen om Sinatra fick man lyssna till några av hans oförglömliga inspelningar.
Fem sånger som började med "Come fly vhit me" och slutade med "My way"

Frank Sinatra avled i sviterna av en hjärtinfarkt 14 maj 1998.

Nedan några publikbilder från caféet 4/11

 

 

Våffelcaféet den 7/10 2013.

 
Då glödde det om våffeljärnen och doften av nygräddade våfflor spred sig över hela Örby. (Nästan)  Det åts både en och två, och till och med tre våfflor av dem som var riktigt sugna på de goda våfflorna som Britt Rosa-Lill och Kerstin gräddade så fort dom bara hann.
Och det blev ju ganska många då det var ett femtiotal medlemmar som deltog i kalasandet
Naturligtvis serverades rikligt med sylt och grädde till samt gott nybryggt kaffe.
Ett melodikryss blev det också. Fjorton frågor där lösenordet påpassligt nog blev "brittsommar". Av de sex rätta lösningar som kom in drogs Anita Jahn som segrare. Samtliga sex erhöll priser. Gunvor Malmgren var krysskonstruktör och Ingegerd Ivarsson och Ove Hansson svarade för musiken medan Kurt-Erik Eriksson ställde frågorna. 

Grill och allsångskvällen 24 april 2013, som var i stället för våffelcafé, på Örbygården var lyckad.
Under rubriken "möten" med underrubriken mötesreferat finns att läsa om denna kväll.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.