A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Möten, resor, fester m.m.

Mos strand

            

PRO Örbys musikaarangemang

I torsdags den 16 maj 2019 hade PRO Örby ordnat sitt numera traditionella musikarrangemang vid Mos Strand. I år hade föreningen engagerat, en trio som framförde ett program, de kallade ”Ett litet rött paket”, en hyllning till Sven-Ingvars. Trion bestod av Sven-Ingvars-kännaren Hans Östlund. Som tillsammans med Herr och Fru Hackspett, framförde ett lättsamt, roligt och intressant program, om gruppen Sven-Ingvars. Hans Östlund hade sam­man­ställt, ett textmaterial om gruppen, som man kan kalla en hyllning till dem, som han framförde. De andra två gjorde täta avbrott i textmassan, med framförande av många sånger, som gruppen haft på repertoaren. Efter ungefär halva programmet, blev det paus, då PRO gav möjlighet, att köpa korv, eller kaffe med dopp. Därefter fortsatte gruppen, med att låta publiken gissa på, vem textförfattaren var till flera, av de framförda sånger­na. Där de även hade några saker, att dela ut som pris. Sedan fortsatte de sitt program, som alla verkade mycket nöjda med.

Text Roland Andreasson                       Bild Karl-Bertil Karlsson

 

Årets musik 2018 vid Mos strand


Den 17 maj hade PRO Örby ett arrangemang vid Mos i Örby
som lockade 140 åskådare. Det var Majornas 3dje rote som 
bjöd på ett profsigt program med medryckande musik och texter med tanke och mening. Det var Norges nationaldag också och de sjöng egen sång om Gro Harlem Brundtland.
Det var också Pride dagen somde hade gjort en sång om och framförde.Förra årets julklapp,el-cykeln hade de en sång om,samt andra visor och berättelser som många av oss inte hade hört förut.
Gruppen bestod av 5 herrar som spelade fiol-magdeburg-spel, gitarr och trummor.
Skönt väder bra musik och en underbar omgivning här på Mos.
Stilstudie av orkestern som rev av några häftiga låtar.
mycket skickliga musiker som kunde hantera sina instrument.
Blomgrupp Styrelsens Flickor Från vänster Kerstin. Sylvia. Rosa-Lill. Solveig. och Ulla.
Gerry tackar Orkestern och Publiken för en lyckad eftermiddag
med ett fint framträdande och gött väder.
Blommor till Orkestern!

2017-05-18 Krister Classon med band.

Årets finaste dag med solsken och c:a 25 grader varmt och en lätt bris från sjön och naturen runt i sin vackraste vårgrönska. Det var förutsättningarna när sjätte upplagan av underhållning vid Mos strand genomfördes.
Som underhållare denna gång hade Krister Classon med bandet "Fadern, sonen och de spelige andre" engagerats.
Och det visade sig att bandet höll riktigt hög klass. Krister själv på bas med tre ungdomar som alla försörjer sig på musiken. Jens Classon, (Kristers son) trummor och sång, Kristoffer Grezula gitarr, piano, sång. Benjamin Önnhed gitarr, sång.
Programmet var upplagt i två avdelningar där första avdelningen utgjordes av ett quiz med 20 frågor. Publiken delades in i lag med upp till sex deltagare i varje lag.
Mellan frågorna spelade man ett blandat musikprogram med musik från 70-talet och framåt. 
Första låten var Egales "New kid in town" och sedan bjöds på musik av ex.vis Elvis Costello och Bruce Springsteen för att nämna några. Även svenskt material som "Strövtåg i hembygden", "Stad i ljus" och Nationalteaterns "Bara om min älskade väntar" gjordes fina tolkningar av.
Och däremellan ställde Krister frågor på allt möjligt och mellansnackade på sitt oefterhärmliga sätt.
Vissa frågor var ganska lätta, som vem som var Gösta Ekmans farfar och vem som i TV fick deltagarna att göra ett hopp som avslutning i sina program. 
Att veta vilket år Hitler föddes och vilket årtionde abort blev lagligt i Sverige var betydligt svårare.
Efter en timme blev det paus med försäljning av korv och bröd samt kaffe med dopp.
Under pausen rättades de inkomna svaren och segrade gjorde ett lag från Horred som erhöll ett diplom som erkänsla för sina kunskaper.

Andra avdelningen bjöds publiken på Kristers musikaliska tidsresa med start i hos farfar och farmor där han i TV-programmet "Drop in" första gången fick höra den tidens nya popmusik.
Det blev så klart en hel del av Beatles musik som framfördes. Men även Eric Clapton, Eagles och mycket annat.
Krister Grezula fick tillfälle att visa vilken bra sångare han var och Benjamin Önnhed fick tillfälle att briljera med härliga gitarrsolon. Allt skönt uppbackat av Jens Classons trumspel och Kristers bas.
När efter 2,5 timmar föreställningen var över kunde de 230 i publiken konsstatera att eftermiddagen bjudit på en verkligt härlig musikupplevelse.
Och av kommentarerna efteråt att döma verkade nog de flesta vara överens om att detta var kanske det hittills mest omtyckta programmet under de sex år PRO Örby tillsammans med ABF Sjuhärad arrangerat underhållning vid Mos strand.
Bilder från eftermiddagen 18/5

 

2016-05-19. Fia mé knuff

Så var det dags för fem årsjubileum. På måndagen i samma vecka hade vi förlagt styrelsemötet till Mos strand för att kolla av läget på plats. Då var det så kallt det bara kan vara i maj. Och det var ingen direkt värme i sikte.
Så gick tisdagen regnig och kall. Onsdagen inte mycket bättre. Men - SMHI hade prognos som visade att just torsdagen skulle vara ett undantag med riktigt fint väder för att vara regn på fredagen igen.
Och -SMHI hade rätt. Det blev en riktigt fin dag med sol och bara svag vind från sjön.

Årets underhållare var sång- och musikgruppen "Fia mé knuff" som kommer från Sätilatrakten. Och dom bjöd på en rolig och varierande underhållning.
Gruppen består av sju manliga sångare och musiker med alla sina speciella egenskaper.
Skräddarvisan om gesällen från Sätila som gick genom isen och drunknade som en katt hade fått lite ny inramning och var så klart perfekt för gruppen att framföra. Båten ISA af Lygnern figurerade i ett par visor. Visan om trehundra bussen, som är så bra att ta FRÅN Göteborg, är en riktig pärla som alla verkar gilla. En visa framfördes i gammaldags åtsittande trikåer och handlade om att man trots atletisk kropp och lätt klädsel ändå inte självklart slår an på motsatta könet.
Det var mycket eget material som blandades med både irländskt, western och mycket annat. Allt framfört med glädje och mycket humor.

Så det blev en eftermiddag som de 170 i publiken verkade trivas med och PRO Örby och ABF Sjuhärad kunde glatt konstatera att även årets arrangemang blivit lyckat och att vädrets makter verkligen ställde upp när det gällde. 

Nedan några bilder:
Fotografer: Karl-Bertil Karlsson, Alf Gabrielsson

 

2015-05-21. Allsång med Marie Arturén, Thore Olofsson, Jerry Rudenwall, Tomas Arvidsson.
Det blev en lyckad tillställning även detta fjärde år som vi arrangerade en eftermiddag med sång och musik vid Öresjöns strand.
250 personer fanns i publiken denna gång när det blåste en lite för kall vind från sjön. Det var dock inget som inverkade menligt på underhållningen.
Så var det ju också några av bygdens mest erfarna underhållare som ofta anlitas vid allsångsprogram.
Det var ett härligt program som inte endast bestod av allsång. De fina artisterna visade vilka sångare och musiker de är.
Marie är känd i många sammanhang och var under många år sångerska i dansbandets "Drifters". Hon har gjort sig känd som en erkänt fin tolkare av Edit Piafs visor och varit med i musikaler. Senast i uppsättningen av Vita Hästen på Sagateatern i Borås 2014. Hon är också fin jazzsångerska med påbrå från sin pappa som var en mycket duktig trummis i Bosse Lidéns och andra av den tidens populära orkestrar. 
Thore Olofsson var ju en gång en av förgrundspersonerna i Thor-Eriks dansband och en av deras kändaste inspelningar var "Sju ensamma kvällar" som låg många veckor på svensktoppen och som var med på dagens repertoar.
Jerry är känd från i många olika musiksammanhang både som kyrkosångare och Elvistolkare och naturligtvis bjöd han på ett par härliga Elvisnummer.
Tomas som är från Falkenberg trakterar både dragspel och gitarr men fick nöja sig med gitarren denna gång då tekninken med förstärkaren till dragspelet strulade lite. Men i "Gitarrboogie" och "Apache" fick han visa vad han dög till och då var det ordentligt ös.
Programmet var uppdelat i två avdelningar med servering av kaffe/dopp och korv/bröd i pausen.
Andra delen inleddes med att Bruno Eriksson läste en egen dikt om vikten och nyttan med att sjunga allsång.
Sammantaget blev det en trevlig eftermiddag som vi tillsammans med ABF, som fanns på plats med ett informationstält, genomförde och, om allt går som tänkt, skall återkomma flera gånger. 
Avslutningsvis kan konstateras att Mos strand tillhör en av de vackraste platserna i kommunen och det känns bra att ha tillgång till området för detta arrangemang. 

Nedan bilder från 21/5.
Fotografer: Alf Gabrielsson, Karl-Bertil Karlsson. 
Först några med Marie Arturen.

 

 Bruno Eriksson
 

Fr.vä. Thore, Marie, Tomas, Jerry
 

Artisterna avtackas med blommor.
 

Några publikbilder

 

Och så förarbetet:
Scenen anländer
 

Området inhägnas
 

Korvförsäljning förbereds
 

Klart för kaffeservering
 

Det var allt för denna gång.
Tack till alla.  

 

2014 Stefan Ljungqvist
Den 15 maj var det dags för vårt tredje år vid Mos strand.
I år hade vi inbjudit skådespelaren och trubaduren från Göteborg - Stefan Ljungqvist.
Med sig hade han Lennart Palm som kompat Stefan sedan 1991.
Förmiddagen var underbar och Öresjön låg stilla utan en krusning. Vid halv tvåtiden började lite moln dyka upp och det började även blåsa.
När publiken började anlända kvart över två såg det allt mörkare ut. Kvart före föreställningen kom regnet in från sjön. En del paraplyer kom fram och det kändes lite obehagligt. Men - när Stefan och Lennart äntrade scenen upphörde det lilla regn som kommit och vi kunde andas ut.
Och nu fick de c:a 270 personerna som kommit en stunds högklassig underhållning.

Stefan Ljungqvist är en underhållare som har en stämma som många säkert avundas. Det blev flera Evert Taubevisor och musikalmelodier. Sånt som publiken ville höra och sånger man förknippar honom med.
Ibland kan mellansnack vara lite påklistrat och onödigt. Men så inte när Stefan pratade. Med sitt lediga och personliga sätt att tala var även pratet mellan låtarna roligt att lyssna till.

Och så hade han ju med sig Lennart Palm. Han är nog annars mest känd som den som gör inspelningar till Anders Eldemans melodikryss på lördagarna. Men han är så mycket mer än så. En verkligt fullfjädrad musikant som stöttade upp sången och gjorde varje nummer allt mera hörvärt. Han fick också ett par tillfällen att briljera med några underbara solon. 
När så solen kommit fram efter pausen njöt publiken verkligen av vad man var med om denna eftermiddag. En trubadur som numera kan titrulera sig pensionär och endast gör det som han tycker är roligt.
Under vintern och våren har han spelat betjänten Lurch i "Familjen Addams" i Göteborg. Med denna föreställning skall han fortsätta till hösten i Malmö för att därefter spela den på Cirkus i Stockholm.
Som sagt, En mycket lyckad eftermiddag som alla verkade nöjda med.
Och till sist uttrykte båda sin förtjusdning att få komma och uppträda på en så vacker plats som Mos strand som är som gjort för denna sorts arrangemang. 

2013. Gladpack från Tranemo 

 

2012. Öbarna

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.