A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Möten, resor, fester m.m.

Våra medlemsträffar

Medlemsmöte med grillning

PRO Örby hade medlemsmöte med grillning, torsdagen den 19 september, vid Örbygår­den. Denna lite kylslagna kväll hade PRO Örby kallat sina medlemmar till ett lite lättsamt medlemsmöte, med grillad korv och potatissallad. Därefter underhållning med gamle ”Örbybon” Ruben och Marianne. Det var 68 st som hörsammat kallelsen och kom till mötet. Korven var färdiggrillad lagom till mötets start, så det var bara att börja äta. Det gjorde alla och verkade uppskatta detta. Efter detta var det dags för en kopp kaffe med hembakad kaka till. Sedan släppte vi fram Ruben och Marianne, för att underhålla oss. Han tog sig tid att underhålla oss ordentligt och varvade detta med historier som han lyckades anknyta till orten också. Efter väl förrättat värv avtackades de med en blombukett och en varm applåd.

 

PRO Örbys musikaarangemang

I torsdags den 16 maj 2019 hade PRO Örby ordnat sitt numera traditionella musikarrangemang vid Mos Strand. I år hade föreningen engagerat, en trio som framförde ett program, de kallade ”Ett litet rött paket”, en hyllning till Sven-Ingvars. Trion bestod av Sven-Ingvars-kännaren Hans Östlund. Som tillsammans med Herr och Fru Hackspett, framförde ett lättsamt, roligt och intressant program, om gruppen Sven-Ingvars. Hans Östlund hade sam­man­ställt, ett textmaterial om gruppen, som man kan kalla en hyllning till dem, som han framförde. De andra två gjorde täta avbrott i textmassan, med framförande av många sånger, som gruppen haft på repertoaren. Efter ungefär halva programmet, blev det paus, då PRO gav möjlighet, att köpa korv, eller kaffe med dopp. Därefter fortsatte gruppen, med att låta publiken gissa på, vem textförfattaren var till flera, av de framförda sånger­na. Där de även hade några saker, att dela ut som pris. Sedan fortsatte de sitt program, som alla verkade mycket nöjda med.

Text Roland Andreasson                       Bild Karl-Bertil Karlsson

PRO Örby Medlemsmöte 2019 04

Torsdagen den 18 april höll, PRO Örby höll medlemsmöte, i OK Marks klubbstuga vid Ramsholmen. Vi var 45 st medlemmar som deltog i mötet. Vi startade mötet på sedvanligt sätt och accepterade en ny medlem. Innan vi släppte fram dagens gäst, Janne Stenberg som kommit för att tala om sitt stora intresse fåglar. Han berättade att han var pensionerad brandman, en hängiven fågelvän, som ägnat mycket tid av sitt liv för att försöka förbättra tillvaron för fåglarna. Även då han arbetade lade han stor möda på att försöka rädda skadade och oljeindränkta fåglar. Han talade om att numera fäster man en liten solladdad sändare på fåglarna och kan då följa deras flygvägar, vissa fåglar flyger högt och sover samtidigt. Vi tackade av Janne med att överräcka en uttäljd sädesärla av Sven-Harry Magnusson. Däref­ter var det dags för kaffe med sedvanligt goda smörgåsar och kaka. Efter kaffet talade vi lite om vår kommande resa till Öckerö, där gavs även möjlighet till anmälan om deltagande. Vi talade om vårt 70-års jubileum som vi firar den 26 oktober. Vårt sedvanliga musikarrangemang vi Mos Strand den 16 maj kl 15.00. Den 19 juni har vi vår sedvanliga sill-lunch på Örbygården

 

PRO Örby medlemsmöte 21/3 2019

 

Torsdagen den 21 mars hade 58 st kommit till medlemsmöte i PRO Örby.  Ordförande Gerry öppnade mötet med att hälsa alla välkomna och sedan bad han dagens gäst Peter Björding, att sätta igång. Han delade upp mötesdeltagarna i lag som fick ange vilka låtar han spelade upp inspelningar av. Detta var upplagt som en tävling. När han kommit halvvägs drack vi kaffe med sedvanligt gott kaffebröd, därefter slutfördes tävlingen. Det lag som fått ihop mest poäng hyllades därefter. Mötesdeltagarna hyllade Peter med en applåd, när han blev avtackad med en blombukett. Därefter talade Gerry om att vår förening fått tre nya medlemmar. Han fortsatte med att tala om veteranvetarna. Vår förening har tagit sig till semifinal och skall där möta Horred onsdagen den 27 mars, svårigheter med lokal gör att vi lägger detta i OK Marks klubbstuga vid Ramsholmen. På baksidan av dagordningen finns program för vår resa till Öckerö m fl öar den 23 maj, anmälan tas emot fram till den 30 april. Det kan sägas att trots att vi kommit överens om att inte lägga våra resor samtidigt, har Skene nu ordnat sin resa samtidigt. Välkomna på nästa möte den 18 april, kommer Janne Stenberg och talar om fåglar 
Text Roland Andreasson  Foto Karl-Bertil

 

Årsmöte i PRO Örby 2019

Torsdagen den 21 februari hade PRO Örby kallat sina medlemmar till årsmöte. Detta hade hörsammats av 64 medlemmar, som kommit till mötet. Ordförande Gerry inledde med att förutom att hälsa alla välkomna tala lite allmänt om året som gått och hur han tyckte föreningen upplevt detta. Efter lite mötesformalia meddelade ordföranden att vi fått två nya medlemmar, Monika och Jörgen Haglund. Till att leda årsmötet utsågs Eivor Lövgren, till att justera årsmötesprotokollet valdes Valter Nilsson och Kjell Gabrielsson. Sedan var det dags att släppa fram dagens till att underhålla oss inkallade gäst, David Carbe. Han är känd från Bingo-Lotto där han varit och spelat några gånger. Det visade sig vara en fantastisk speleman. Han spelade ungefär som Robert Wells. Alla verkade vara helt betagna efter hans framträdande. Sedan var det dags för kaffe med smörgås. Därefter de sedvanliga årsmötesförhandlingarna, som präglades med genomgående omval. Sedan var det påminnelse om samorganisationens frukostmöte i Sätila. Vår förening tänker starta en cirkel om aktiehandel. Lite om vår planerade resa till Hönö med flera platser den 23 maj. Sedan avtackade vi Inger Rydström som slutade i kaffekommittén och Birgitta Andersson som avslutade sitt uppdrag som representant i kommunens pensionärsråd. Eivor Lövgren tackade för förtroendet att få leda dagens möte. Gerry tog över ordförandeklubban med att påminna om nästa möte och avsluta årsmötet.

Text Roland Andreasson.

 

Foto Karl-Bertil. 

PRO Örby hade årets första möte

Torsdagen den 17 januari, hade Örby PRO årets första medlemsmöte, i dagcentralens lokal i centrala Örby. Det var vice ordföranden som hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Han föredrog dagordningen som fastställdes, innan han släppte fram dagens gäst. Det var kyrkoherde Göran Landgren, som höll ett litet anförande, för de bortgångna föreningsmedlemmarna. Efter det höll vi en tyst minut, sedan sjöng vi gemensamt en psalm, ”Härlig är jorden”, för de avlidna. Därefter kom Örby PROs sångkör fram och framförde fyra stycken sånger. Därefter drack vi kaffe, med sedvanligt superbt dopp. Därefter kom kören igen och sjöng ytterligare fyra sånger, som avslutades med ”Ovan regnbågen”, med svensk text av Erik Zetterström. Från Pro centralt hade ordföranden inte sett något att ta upp på mötet. Däremot resor, hade han fått in flera stycken, som han tog upp på mötet. Den första var en resa till Ullared, som gick via Bollebygd och Borås. En resa till Polen i april och en resa till Dalhalla i juli. Sedan talade han om att Monika Robertsson kommer till Sätila på söndag den 20 januari. PROs frågesport tävling ”PROvetarna” har första tävlingsdag den 13 februari då har PRO Örby hemmamatch. På övriga frågor uppmanade en medlem alla att åka mera buss, därför att det blivit en betydligt förbättrad turlista ner till Kinna. Sedan var det dragning på vårt sedvanliga lotteri, som alla verkar uppskatta. Därefter uppmanade ordföranden alla att komma till vårt nästa medlemsmöte den 21 februari 2019, innan han tackade mötesdeltagarna för ikväll och avslutade sammanträdet.
Text Roland Andreassonr
Prokören med Alf som ledare
Foto Karl-Bertil

Årets Julfest på Dagcentralen

PRO Örby hade sin julfest den 6 december. När medlemmarna kom till dagcentralen serverade glögg och pepparkakor i entrén. Vi var 65 personer på festen, som inledds med att ordf. hälsade all välkomna. Julbord kom från Bexells skafferi i Öxabäck. På julbordet fanns mycket mat och god mat. Efter vi hade ätit, sjöng vår egen kör några julsånger. Mötesdeltagarna också fick också var med och sjunga bordsvisor, som var välkända julsånger. Sedan kom en annorlunda Lucia med två stjärngossar, som vandra genom möteslokalen. Efter deras bejublande framträdande serverad vi kaffe med struvor. Gunilla Karlsson tackade styrelsen för det arbete de har lagt ned under året. Vi avslutade med lotteriet, som vanligt hade fina vinster. Ordf. avslutade sammankomsten med att önska alla en riktig God Jul.

Text Gerry Norén.              Foto Karl-Bertil Karlsson.    

PRO Örby medlemsmöte i november

Torsdag den 15 november, hade vi medlemsmöte i Örby PRO, det hade vi i dagcentralens lokal i Örby centrum. Det var 70 st mötesdeltagare. Ordföranden hälsade deltagarna välkomna till Örby och öppnade mötet. Efter att vi fastställt dagordningen, släpptes dagens gäster fram, det var Fritsla PRO kör. De hade förutom de 12 sångarna även 2 ackompanjatörer, dels en pianist och dessutom en som spelade cello. De lät väldigt bra. De framförde större delen av sitt pro­gram innan vi bröt för kaffe med dopp. Sedan efter fikat sjöng de ytterligare två sånger. Alla verkade mycket nöjda med körens framträdande. De avtackades med en lång applåd och blommor. Därefter sattes mötesförhandlingarna igång, med inval av en ny medlem. Sedan delade ordföranden ut verksamhetsplanen för år 2019, som vi sedan gick igenom. Därefter gavs det tillfälle att framföra åsikter om planen, innan den antogs. Kassören fick sedan presentera budget förslaget för år 2019, efter genomgång blev även detta godkänt. Sedan gick det runt en lista för att anmäla sig till årets julbord. Seniordagen på Marks Gymna­sium lördagen den 17 november kom sedan på programmet. Vår förening  kommer att finnas tillsammans med PROs samorganisation i Mark. Vid vårt årsmöte kommer det att bli en plats ledig i en av de grupper som kokar kaffe vid våra möten, om någon vill anmäla sig här går det bra. Därefter bad ordfö­ran­den, att få tacka mötesdeltagarna för idag och avslutade sammanträ­det

Text Roland Andreasson

Foto Karl-Bertil Karlsson 

 

PRO Örby Medlemsmöte i oktober

Torsdagen den 18 oktober hade vi oktober månads medlemsmöte i Örby PRO. Denna månad hade 70 medlemmar klätt upp sig och gett sig av för att i det vackra höstvädret ta sig till vårt medlemsmöte i PRO Örby. Ordförande Gerry Noren öppnade mötet och därefter gratulerade han Arnold Johansson i efterskott, han har nyligen fyllt 90 år, men undanbett sig gratulationer, men då gör vi det gemensamt här i stället sa Gerry.  Han rapporterade att vi fått fem nya medlemmar i vår förening. Därefter var det dags att välkomna vår medlem Bruno Eriksson som tillsammans med Bengt Arvidsson skall framföra ett eget sammanställt program om vår store diktare Dan Andersson. Han började med att tala lite om Dans pappa Adolf Andersson, Bruno varvade tal med sång. Det blev tillsammans 9 olika sånger, en del var egna tonsättningar gjorda till dikter av Dan. Bruno framförde de flesta sångerna, men även Bengt som spelade dragspel som ackompanjemang till, sjöng några sånger. Alla verkade mycket nöjda med deras framförande och tackade med en stor applåd när det hela var över. Föreningen tackade dem med var sin blombukett, sedan drack vi kaffe tillsammans. Därefter drog ordföranden igång mötesförhandlingarna igen, med lite om seniormässan den 17 nov,  sedan lite om några resor som samorganisationen har. Han tog sedan upp att PRO-vetarna drar igång den 13 februari 2019, då möter Örby, Västra mark i frågesporten.  Ordföranden påminde om att Örby PRO firar 70 års jubileum nästa år, det är lite pappersarbete att göra innan det kan gå av stapeln. Sedan var det dragning, i det sedvanliga lotteriet. Innan ordföranden tackade, Bengt och Bruno för ett mycket bra program. Till sist tackade han alla för idag och avslutade mötet.

Text Roland Andreasson  

PRO Örby Medlemsmöte september

Torsdagen 20 september hade vi medlemsmöte i Örby PRO. Vi var 50 medlem­mar som kom och deltog i mötesförhandlingarna. Där Göran Andersson talade om bostadstillägg och visade bil­der till, detta hade även varit uppe vid PRO distrik­tets möte för någon vecka sedan. Det är så att det är rätt många pensio­nä­rer, som har rätt till bostadstillägg, men som inte söker och därför inte erhåller bi­dra­get. Sedan informerade ordföranden om kommande aktiviteter, det var ett par julmarknadsresor, en påminnelse om ”Rivierans guldgossar”, Fritsla PROs PUB­-afton den 19 oktober, PRO Horred firar 50 år fredag den 7 december. Sedan var det dags för kaffe och sedvanligt goda smörgåsar med en lika god hembakt kaka till. Sedan hade systrarna Gunvor och Ingegärd satt ihop ett Melodi­kryss, där ett antal melodier ledde fram till ett ord som då var lösningen. En vinnare lottades fram, det blev Anita Jahn. Ordföranden lämnade en rapport från PROs Kongress där han deltagit tidigare i sommar. Sedan talade han om att till nästa möte den 18 oktober, kommer Bruno Eriksson och Bengt Arvidsson att underhålla oss, med temat Dan Andersson. Sedan uppmanade han alla att köra försiktigt hem och avslutade mötet.

Text av Roland Andreasson

Möte 20 september. Klicka på "Mötesreferat" till vänster för att läsa om mötet. 

 

Nedan: Medlemsmötet i mars

 

Torsdagen den 15 mars hade Örby PRO sitt mars-medlemsmöte, dit hade 48 medlemmar tagit sig. Denna gång blev det ju arrangemang två dagar i rad, då onsdagen ägnades åt returmatchen i första omgången av PRO-vetarna, där Örby gästades av Torestorp/Älekulla. Efter en jämn match 24-24, segrade Torestorp/Älekulla eftersom de vann första matchen med 1 poäng. Detta kanske ledde till att en del inte kom till PRO två dagar i rad. Nåväl det blev ett bra möte, där vi efter att ha valt in 2 nya medlemmar släppte fram dagens gäst Kommunpolis Annika Stomberg. Hon presenterade sig själv, och polisens organisation. Sedan fortsatte hon med att tala om vad gruppen som är stationerad i Kinna ägnar sin tid åt när de jobbar. Hon avslutade med att uppmana alla, om ni ser ett pågående brott eller misstanke om brott, ring 112, det är snabbaste sättet att nå polisen. Annika tackades för ett intressant framträdande med en varm applåd och en bukett röda rosor. Gerry informerade sedan om resor som PRO arrangerar, bl. a. till Norge, Norra Tyskland och Sandgrund. Ulla informerade om vår förenings resa till Sofiero den 24 maj. Efter lottdragningen tackade Gerry mötesdeltagarna och uppmanade dem att komma till vårt nästa möte, som är i OK Marks stuga vid Ramsholmen. Då skall Örby PROs Kör sjunga och det blir information om vårplantering, sedan avslutade han mötet.
Text av Roland Andreasson. Bild Karl-Bertil Karlsson

15/2 hölls årsmöte i dagcentralen
Gerry Norén omvaldes till ordförande

Örbysonen Ruben med Marieanne stod för en jättefin underhållning. De spelade många kända melodier som som uppskattaders av medlemarna (72 närvarande).Detta blandade Ruben upp med trevligt mellan snack om upplevelser och episoder som hänt i våran ort, vissa sanna historier och en del som kanske  med lite tillägg  drog ner apploder och skratt. En timmads mycket uppskattad underhållning.

Efter kaffet med goda smörgåsar och hembakad kaka, tog mötesordföraren Eivor Lövgren vid och vant och snabbt igenom valproceduren.Som ordförare 2018 omvaldes Gerry Noren kassör Ulla Hagman.Sedan avtackades Urban Svedberg som avgick som ordförande i friskvårdskommiten och Inga-Lill Walin som avgick ur kaffekommiten.Där efter väntade lotteridragningen. Ordföranden Tackade alla mötesdeltagare och avslutade mötet.

 

Möte torsdag 19/10 15.00 i dagcentralen

 Fredrik Sjöberg från Skene bjöd på fantastisk musikunderhållning.
med låtar av Taube,Sven-Ingvars och flera kända låtar från 40-50 o 60 talet

 

Ulla Hagman informerade om PRO Distriktets höstmöte

Sedan en kaffestund med goda smörgåsar och hembakad kaka. 
Välsmakande tyckte vi alla.

Ordföranden informerade om Seniorvent Parkhallen i Borås 16-17/11

sedan lotteridragning där många fina vinster delades ut.

Mötet avslutades och Ordförande tackade Kaffekommiten och övriga som varit 

behjälpliga på Mötet.

 

Sep möte 21/9

Vid detta möte besökte Andreas Rehbinder från naturbrukslaget oss för att i första hand informera om den hjälp till äldre, sk. fixartjänst, som man kan erbjuda.
Denna tjänst som kommunen erbjuder kan erhållas när man fyllt 70 år.
Det kan vara många olika tjänster inomhus. Utomhusarbete ingår inte för att inte konkurrera med den fria företagsamheten.
Som ex på vad men kan få hjälp med är lamp -och gardinbyten. Plocka ihop saker och köra till återvinning och sopstation. Bortforsling av trädgårdsavfall m.m.
Andreas uppmanade alla att ringa om man tycker sig behöva hjälp med något. Bättre att ringa två gånger än ingen gång alls var budskapet.
Efteråt blev det en lång frågestund och Andreas tackades med en blomma.
Kaffe, mötesförhandlingar, lottdragning m.m. hanns med innan mötet avslutades.

 

 

 

 

60 personer kom till trevlig grillfest på Örbygården 17/8
Grillning och underhållning av A dreamers inn.
Marie Ronnemar och Anders Blom.
Gerry informerade om kommande aktiviteter.E              

66 medlemmar på aprilmötet  20/4

 

55 medlemmar på årsmötet 16/2


Välbesökt januarimöte 19/1 2017 

 

Jerry Rudenwall bjöd på fina julsånger 8/12

 

Sture Johansson underhöll 17/11

 

Nästan 100 personer i församlingshemmet 20/10

Klicka på "Mötesreferat" till vänster för text och bilder.

 

 92 personer fyllde Örbygården 18/8

Text och bilder under "Mötesreferat" till vänster

 

170 personer vid Mos strand 19/5

Klicka på "Mos strand" till vänster.

50 medlemmar kom till Ramsholmen 21/4


80-talet medlemmar på mötet 17 mars.
Referat till vänster. Klicka på "Mötesreferat"

 

Möte med minnesstund 21/1 2016

Referat inom kort

Julfest 10/12

Möte med hatt 19/11
Läs om detta under mötesreferat till vänster

Morfars trio 15/10
Läs under mötesreferat

Säsongsstart 17/9
Läs under mötesreferat till vänster

11/6 Sommarfest på Örbygården
Klicka på "Sommarfest" på denna sida för text och bilder.

21/5 Mycket trevlig eftermiddag vid Mos strand.
Referat till vänster. Mos strand.

16/5 En härlig vårdag vid Ramsholmen med 65 medlemmar

Klicka på  "mötesreferat" till vänster

55 medlemmar på mötet 19 mars.
Läs under mötesreferat till vänster.

70 medlemmar på årsmötet 19/2
Läs om årsmötet under "Mötesreferat" till vänster

80 personer kom till dagcentralen på första mötet 15/1
Läs om mötet under "Mötesreferat" till vänster

 

70 personer på julfesten 11/12
Läs under "Mötesreferat" till vänster

Fullsatt på mötet 20 nov när kören framträdde
Klicka på "Mötesreferat" till vänster

Många med på jubileet 24 okt.

Klicka på "Mötesreferat" till vänster

50 personer kom till mötet i oktober.
Inte fullsatt men trevligt med inf. om diabetes
och mycket omtyckt underhållning av
gruppen "Visor på vårt vis" som bjöd på ett blandat program
fint framfört av det båda visartisterna.

Höstens första möte 18/9 var välbesökt.

75 personer kom till dagcentralen.
Sörbom och Jageby underhöll.
För referat: Klicka på "Mötesreferat" till vänster.

Datum för höstens möten och sammankomster
Sept.2014 - febr. 2015

Torsdag  18/9      Dagcentralen 15.00       Medlemsmöte

Torsdag 16/10     Dagcentralen 15.00       Medlemsmöte

Fredag  24/10      Örbyskolan   18.00        Jubileumsfest (65 år)

Torsdag 20/11     Dagcentralen 15.00       Medlemsmöte

Torsdag 11/12     Dagcentralen 15.00       Julfest

Torsdag 15/1 -15 Dagcentralen 15.00       Medlemsmöte

Torsdag 19/2 -15 Dagcentralen 15.00       Årsmöte

Julfest 11/12
Smålucior från Örby förskola

Möte 20/11

Kören underhöll 
 
Möte 16/10
Inf om daibetes.
Underhållning av gruppen:
"VISOR PÅ VÅRT VIS" 

Möte 18/9
Jageby och Sörbom underhöll

Läs under "Mötesreferat"

Resa till Varberg och Åkulla 22/8
Läs under "Resereferat" till vänster

Sommarfest 5/6 på Örbygården
Läs under "Mötesreferat" till vänster.

Kullabyn 3/6
Läs mera under resereferat till vänster.

Mos strand 15/5.
Stefan Ljungqvist och Lennart Palm.
Se mera under "Möten" med sidorubrik "Mos strand"

Resa till Gäsene och Stenstorp 6/5
Läs under resereferat till vänster

Möte 10/4
Kören från PRO Skene bjöd på ett mycket uppskattat framträdande.
Se mera under "Mötesreferat"

Möte 20/3
Jan-Erik Eliasson gästade oss och spelade och sjöng kända hits från 50-talet.
Läs mera under "Mötesreferat"

 

ÅRSMÖTE 20/2
Vid årsmötet medverkade ordföranden för Södra Älvsborgs PRO-distrikt Rune Johansson.

Läs mera under "mötesreferat"

MÖTE MED MINNESSTUND 16/1

Vid årets första möte 16/1 medverkade kyrkoherde Göran Landgren vid
minnesstund för de medlemmar som avlidit 2013

Läs mera under "mötesreferat" 

 

LUCIA 12 DECEMBER.

Läs under mötesreferat.

MÖTE MED SÅNG I NOVEMBER

Föreningens sångkör stod för underhållningen 14 nov.

Läs mera under "Mötesreferat.

OKTOBERMÖTE

Eva peterson var inbjuden att tala om hjärtat.

Gudrun Johnsson, Bruno Eriksson och Alf Gabrielsson underhöll.

Läs mera under "mötesreferat"

 

 

HÖSTUPPTAKT.

Första mötet efter sommaren.
hölls torsd 19/9 15.00 i Dagcentralen.
Det var fullsatt med 75 personer
Jan-Olof Kärrander underhöll
med sång, musik och prat.
Mötesförhandlingar, kaffeservering, lotterier.

Klicka på sidorubriken "mötesreferat" och läs mera.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.