A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

23 maj Askersundsresan

Bilder från Kvarntorpshögen

Kvarntorpshögen, Askersund och båtresa

2019-05-27 Onsdagen den 23 maj 2019.
Ett gäng på 36 pensionärer från PRO Flen samlades för att ge sig ut på en bussresa till Askersund. Vi startade i regn men kunde skönja lite blå himmel vartefter vi kom längre västerut. Första stoppet var vid Äggboden på Stjärnsunds slott där många handlade framförallt ägg med sig hem och en del fick även med sig lite ost.
En guidad visning av slottet stod som nästa punkt på programmet. En mycket kunnig guide tog oss med genom slottets historia från tidigt 1800-tal till idag. Kan rekommenderas för den som är intresserad av inredning genom tiderna.
Från slottet fortsatte färden med båt ut i Vätterns norra skärgård. Under båtfärden serverades en god lunch. Färden gick sedan upp till Askersund där bussen väntade på oss. Ett besök på Venus Choklad satte fart på smaklökarna, även här handlades en del.
Så styrde vi kosan hemåt mot Flen och nu var det bara bussfikat kvar på programmet. Till toppen av kullen i Kvarntorp tog chauffören oss på en smal och krokig väg – men vilken toppenutsikt vi fick och kaffet smakade gott i blåsten efter att vi tittat runt på konstverken som finns där uppe.
Åter i Flen var alla helt eniga om att det hade varit en mycket trevlig och intressant resa. /Hjördis

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.