A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Aktiviteter

Aretha Franklin

Hyllning av soulens drottning Aretha Franklin på Malmö Live Hyllning av soulens drottning Aretha Franklin på Malmö Live


OBS!! Nedanstående är ett utdrag ur texten från presentationen av konserten på Malmö Live. 

Musikälskare, gospel- och soulfantaster – i februari kan ni se fram emot en storslagen hyllningskonsert till ”the queen of soul” Aretha Franklin.

Under konserten kommer de fantastiska soulartisterna Kristin Amparo, Loulou Lamotte, Molly Hammar, Samuel Ljungblahd och gospelkören Rejoice framföra några av Arethas mest älskade låtar så som Respect, Think, Say a little prayer och många fler.

 Självklart är även Malmö SymfoniOrkester på plats och för att få ordentligt med soulsväng, kommer orkestern kvällen till ära att förstärkas av ett kompband under ledning av malmömusikern Oscar Johansson, och dirigerar gör ryskan Anna Skryleva.  

I produktionen samarbetar vi även med radiolegenden Mats Nileskär, programledare och journalist på P3 Soul, som träffat världsstjärnan. Vi presenterar en storyline där vi kommer Aretha lite närmare och får ta del av den tid hon levde och verkade i. Hennes artistskap utvecklades under en tid då medborgarrättsrörelsen växte fram vilket artisten själv också blev en del av. Inte minst som kvinnlig artist. Aretha Franklins personliga berättelse är stark och berörande. Tack till Sveriges Radio.  

Den 26 - 27 februari 2020 blir två magiska kvällar där både soulmusiken och legenden Aretha Franklin hyllas. För Kristin Amparo och Molly Hammar finns det flera skäl till varför de vill medverka.  

- Arethas musik har funnits med mig hela mitt liv och hennes sätt att sjunga på har influerat mig mycket. Hon är en stor del till varför jag sjunger som jag gör och vågar ta min plats som kvinna och sångerska, säger Molly Hammar.  

- Aretha, tack för ditt civilkurage och ditt engagemang i samhället. För att du var mer än bara musik. Du var och är en riktig förebild, säger Kristin.

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.