A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Pro påverkar

Brev till politiker

Till Politiker panelen att driva i sina politiska partier.

Pensionärerna är en stor grupp i Lunds kommun. Vi har många olika behov som behöver tillgodoses. Fritidsaktiviteter som stavgång, biljard och boule är några. Som exempel kan nämnas att vi vid flera tillfällen har begärt att få boulebanor senast i samband med att stadsparken skulle snyggas till, men denna gång blev det istället en anläggning för helt andra aktiviteter. Aktiviteter som inte är lämpliga för pensionärer. Vi ser nu framemot att politikerna oavsett politiskt parti ser pensionärsgruppen som en grupp som också vill ha service i kommunen.ckså vill ha koikerna oavsett polig det bliv

PRO föreningarna i Lunds kommun är i stort behov av lokaler. Vi har vid flera tillfällen tagit upp denna fråga men helt utan framgång. Vi har också föreslagit ställen som vi kunde vara på men varje gång har det blivit nej. Nu är det igång diskussioner om Folkparken lokaler som skulle kunna passa många PRO aktiviteter. Den stora fina gräsyta som är utanför skulle kunna lämpa sig för många utomhusaktiviteter. Vi hoppas därför att man inte glömmer PRO denna gång. Vi har kunnat se att det finns möjligheter att skaffa fram lokaler detta har vi kunnat se när man ordnat lokaler till olika ungdomsgrupper och kulturgrupper. Vi tycker nu att det är pensionärernas tur att få lokaler till våra aktiviteter.

Vi i PRO är också mycket missnöjda med det låga bidrag som vi får från lunds kommun det handlar om ca 32 SEK per medlem, detta ska räcka till att hyra lokaler och göra verksamhet för våra medlemmar.  

Den ambition som vi har i PRO är att vi på ett aktivt sätt ska kunna vara med och ge de pensionärer som är ensamma och sitter isolerade hemma ett meningsfullt liv. Detta vill vi göra genom att ta ut dem gå med dem på ställen där de kan få gemenskap. Kan vara någon av de träffpunkter som finns i kommunen. Vi kan också tänka oss att gå ut i naturen på korta promenader. Med andra ord bryta isoleringen och ge dem ett rikare liv.

Det finns mycket som vi kan och vill ställa upp med men för att klara detta måste vi också få ett erkännande från politiken. Med dyra hyror räcker inte 32:- per medlem långt om vi dessutom ska göra verksamhet. Det finns en smärtgräns för vad våra medlemmar kan betala i medlemsavgift. Medlemsavgiften i dag är 355:- år det är en av de högsta i Skåne. Utav dessa 355:- går 115 till vår förening det andra till riksorganisation och distrikt.

Hoppas att få förståelse för detta och att man inom alla partier ser positivt på den verksamhet som vi bedriver och vill bedriva. Med detta hjälpa till att skapa möjligheter att genomföra vår verksamhet. 

Sven Englesson 
Ordförande PRO Lund

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.