A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Expeditionen är stängd tills vidare

 

 

 

 

INFORMATION FRÅN PRO LUND

Coronaviruset fortsätter att sprida sig, det har ännu inte nått kulmen. Folkhälsomyndighetens redommendationer är att personer som är 70 år och äldre ska hålla sig hemma. Detta vill vi också uppmana våra medlemmar till. Vi har därför ställt in alla verksamheter till och med utgången av maj månad. Vi återkommer med hur det blir med arrangemang som skjuts på framtiden.

Om ni behöver hjälp med att handla, gå ut med hunden använd er av Lunds kommuns  tjänster. Var god se nedan.

Ni som använder er av färdtjänst och känner oro för att dela bil med någon har nu möjlighet att beställa ensamresor med färdtjänsten vardagar mellan kl. 10.00-13.00 i mån av plats. Man måste vid bokningen uppge att man vill åka ensam.

Under tiden som denna isolering pgår måste vi försöka hålla kontakt med släkt, vänner, grannar och alla som vi känner, ring dem eller kontakta via mail. Har man skype kan man ringa och se varandra i datorskärmen. Använd alla metoder för att hålla kontakten och tänk på att inget är värre än ensameten.
Gå gärna ut på en promenad, tänk bara på att hålla avständ till de ni möter.
Till sist vill jag trots den svåra situationen önska er alla en Glad Påsk och så hoppas jag att vi kan ses i vår verksamhet när detta är över.

Hälsningar

Sven Englesson
Ordförande PRO Lund

 VILL DU HA STÖTTNING
med anledning av coronaviruset?

LUNDS KOMMUN erbjuder hjälp för dig som tillhör en riskgrupp eller av andra orsaker behöver hjälp på grund av coronaviruset - du kan få hjälp av frivilliga krafter genom oss. Exempel på tjänster du kan få hjälp med är inköp av mat, att gå ut med hunden eller köp av receptfria mediciner Tjänsten är gratis.
Här hittar du mer information om hur du söker hjälp:
Telefon: 046 - 359 50 00
Webb: lund.se

 

 
 
 
   
   
   

 

Aktuellt från Lund

 • 100 år

  2020-03-17 Ett stort grattis den 8 februari då blev Inga-Lisa Pålsson 100 år. PRO ordförande Sven Englesson representerade styrelsen och grattade med blommor och blad.

  Läs mer
 • PRO revy

  2020-03-12 PRO:s Revygrupp "a-PRO-på-vaddå" hade premiär med sin kabaré om teknik, kärlek och trix med gips på Trollebergsvägen, föreställningen spelades upp för ett trettiotal medlemmar. Det bjöds mycket mycket skratt och applåder. Gruppen har också spelat på Trp. Arkivgatan och Trp. Papegojelyckan.

  Läs mer
 • Rock med "Elvis"

  2018-11-22 Ett samarrangemang med Trp Papegojelyckan

  Mer information
 • Medlemsmöte

  2018-10-19 Medlemsmöte på Trollebergsvägen

  Läs mer
Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern
Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.