A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Öppet brev till Landskrona stad

Angående avgiftshöjningar för pensionärer i Landskrona.

2018-12-20  Samorganisation

 

 

Öppet brev till Landskrona stad

 

 

Avgiftshöjningar för pensionärer

Det har inte gått lång tid sedan val till riksdag, landsting och kommun genomfördes. Inte någon gång under tiden före valet hördes någon diskussion om höjda avgifter för pensionärer. Tvärtom – det talades mycket om s.k. fattigpensionärer och orättfärdig skatt för pensionärer och att villkoren för pensionärerna måste förbättras.

 

Vad händer då i Landskrona bara en kort tid efter valet? Jo, utan några som helst indikationer eller diskussioner med pensionärsorganisationerna eller i Kommunala Pensionärsrådet, som hade sammanträde så sent som 3 december, så lägger Omvårdnadsnämnden fram ett förslag till kraftigt höjda avgifter för pensionärerna, i vissa fall väldigt kraftiga höjningar!

 

Motivering: nämnden måste hålla sin budget. Ett argument som vi till viss del har förståelse för, men där vi samtidigt undrar om det bara är pensionärerna som ska ”betala” för att nämnden ska hålla sin budget? Inom vilka andra av nämndens områden har man vidtagit åtgärder för att minska kostnaderna? Har man sett över administrationen t.ex? Eller………..

 

Har omvårdnadsnämndens ledning äskat mer pengar från kommunstyrelsen till verksamheten, vilket borde vara en första åtgärd med tanke även på personalsituationen.

 

Pensionärsorganisationerna i Landskrona (PRO, SKPF, SPF) är starkt kritiska till förslaget att så kraftigt höja i avgifterna inom omsorgen. Det borde vara möjligt att göra andra typer av inskränkningar, om man nu måste det, och återkomma med en rimlig höjning av avgifterna för pensionärer.

 

 

Landskrona den 20 december 2018

 

 

Pensionärsorganisationerna i Landskrona

PRO  SKPF  SPF

 

 

Kontaktperson Gunnar Otterstrom 0705959087 eller gunnar.otterstrom@landskrona.net

 

Pdf fil

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.