A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Friskvård

Var rädd om dina fötter

Corona virus vad kan du göra? Om alla ringer 5 vänner varje dag så blir det inte så ensamt.

Info från Folkhälsomyndighetens FAQ:

Jag är 70 år, hur ska jag bete mig för att skydda mig nu när det pågår smittspridning ute i samhället?

Antalet fall av covid-19 fortsätter att öka i världen, i synnerhet i Europa. Därför uppmanar vi nu personer som är 70 år och äldre att begränsa sina nära kontakter med andra de kommande veckorna. Det innebär bland annat att man så långt som möjligt ska undvika folksamlingar som kan uppstå i exempelvis kollektivtrafik, affärer eller offentliga lokaler.

Försök att hålla dig hemma, men självklart finns inget som hindrar att gå ut och promenera utomhus, men inte i grupp. Be om hjälp för att göra ärenden som exempelvis handla mat som innebär risk för nära kontakter med andra människor.

Nu när det pågår samhällsspridning av det nya coronaviruset, hur ska vi ta hand om och skydda personer som är 70 år och äldre?

Det som är viktigt nu när covid-19 sprids ute i samhället, är att skydda de äldre från smitta. Ha ingen närkontakt med personer är 70 år och äldre om det inte är helt nödvändigt.

Stanna också därför hemma när du känner dig sjuk, även om du bara är lite förkyld. Covid-19 kan ge lindriga symtom som liknar en förkylning, så det är viktigt att vara vaksam.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.