A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Släktforskning

Släktforskning Släktforskning

Det är kul att släktforska!

2019-01-20 PRO Bjuv startade upp en studiecirkel i släktforskning i början av september. Sex deltagare träffas en gång per vecka. Vi är uppkopplade på internet och lär oss bl.a. att hitta släktingar i Sveriges alla kyrkböcker. Dessutom lär vi oss at registrera informationen i ett datorprogram för släktforskare.

Kursen leds av Karl-Arne Iderot som själv släktforskat i mer än 30 år. "Eleverna" var alle nybörjare men har redan börjat kartlägga sine släktingars levnadsbanor långt ner på 1800-talet. Vi får se vem som först når 1700-talet!

Att släktforska är faktisk inte så svårt. Men du behöver kunna hantera en dator hjälpligt för att nyttja all information som numera finns tillgänglig på internet.

Vi startar en ny kurs onsdag 23/1 kl. 14.00 i PRO lokalen. Det vore väldigt trevligt om du har lust att pröva på. Ingen deltagaravgift utgår men du måsta vara beredd att lägga ut 150 kronor för ett elevabonnemang som ger dig tillgång till kyrkböckerna. Vi kommer att starta lugnt och ta till oss kunskaperna steg för steg. Var och en startar redan från början med sina egna släktingar. Och därför blir du släktforskara redan från första kursdagen!

Om du är intresserad så kan du anmäla dig till:

Karl-Arna Iderot, telefon 070-590 97 07, E-post: k-a@iderot.se

På bilderna ser du oss som har forskat under hösten. Alla har varit väldigt engagerade och stämningen har hela tiden varit på topp. Det är kul att släktforska!

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.