A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Resor och träffar.

Vårbal 2015-04-24

VÅRBALEN fred. 24/4-15

Det var ”högt i tak”, ”glädjen stod högt i tak” och ”det var klackarna i taket” när Piteå och Munksunds PRO-föreningar hade Vårbal. Vår Bal! Men på golvet var röda mattan utrullad och vid entrén stod två värdinnor med välkomstdrink till alla. De slips- eller flugförsedda herrarna i kostym var stiliga representanter för sitt kön och sin ålder. Damerna i långt eller kort, högklackat och med finaste strassen, lo

Vårmenyn gick inte av för hackor den heller med grillad karré, potatissallad, grekiskt lantbröd och ett glas vin eller två för den som så önskade. Önskades istället vatten eller måltidsdryck var det ingen som tyckte illa vara. I PRO bestämmer var och en själv, huvudsaken är att man har trevligt. ”Kökspersonalen”, som varit i farten sedan tidig morgon, forslade snabbt och utan kras bort tallrikarna utan att den goda stämningen stördes. Att träffas och prata är kanske den största behållningen när PRO bjuder till fest. Snabbt fixades desserten och när många hjälps åt går det fort att servera hundratalet gäster.

En rolig historia och en tävling mellan de två föreningarna (vem vann?), sedan var det dags att röra på sig. Dansgolvet fylldes, kavajer och sjalar åkte av och det både buggades och dansades tango så det stod härliga till. ”Lelles enmansorkester” stod för musiken med den äran. Han har varit med förr och vet vilka låtar som går hem hos denna den dansvana generationen.

Kaffe med kaka serveras och publiken kunde pusta ut en stund. Lottdragningen följs med spänning och de inköpta vinsterna lockade till skratt.  Det är alltid roligt att vinna och är det något man inte behöver, blir kanske bordsgrannen glad. Så fortsatte dansen medan månen steg på himlen. Man sjunger om studentens lyckliga dag, men vi, som fick vara med på Pensionärernas Vårbal i Piteå, sjunger högt av glädje över att fortfarande kunna dansa, sjunga och ha roligt.

När alla gäster gått hem är det dags för servicegänget att ta vid igen. Bord ställs ihop, allt diskas och golven skuras. Hur roligt det än är, känns det i ben och rygg efter tolv dryga timmar. Lönen är ”Tack, för allt! Det var jättekul!”

Vid datorn: Berit Ölund, sekreterare i Piteå PRO-förening

FBI agenten Roland kollar att det inte förekommer något svinn.

Inte underligt att man måste ha FBI vakt med så läcker mat.

Birger och Vailet Wiklund.

Henry Björk med fru.

Erland Öhman med fru.

Bosse Lundberg med flickvän.

Ulla-Britt med kärasten.

Sture och Christina.

Knut Holmqvist med fru.

Östen Berglund med sambo Berit Ölund.

En glad Alice.

Lelle i full fart.

Knut inleder dansen med snygg partner ( han har kvinnotycke karn)

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.