Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Distrikt Östergötland
Covid 19

Välkommen till PRO Östergötland!

Vi är till för dig som har livet framför dig och arbetslivet bakom dig. Tillsammans skapar vi mötesplatser för gemenskap, glädje och livslust. Framtiden skapar vi nu. Kom med du också, - Vi blir aldrig för många!

Följ oss gärna på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bli medlem i PRO

-Vi jobbar med "after work på riktigt, vi sätter gemenskap i fokus och tillsammans blir vi en stark lobbyorganisation för pensionärers intressefrågor. Vi påverkar i kommuner, regioner och i Sveriges Riksdag.

PRO:s 63 föreningar i Östergötland erbjuder verksamhet som tex stavgång, promenader, tipsrundor, boule, bangolf, gympa, studiecirklar och picknick-träffar utomhus. Det finns mycket man kan göra även om inte allt är "som vanligt".

Hör gärna av dig så kan vi förmedla en kontakt nära dig!

I rådande läge har vi tagit paus i kursverksamheten inom nya medlemsregistret och PRO:s nya hemsida. Vi uppdaterar här så fort vi startar upp igen. - Det ser vi fram mot!

Distriktsårsmötet 21 juni är flyttat till 28 oktober.

Styrelsen för PRO Östergötland planerar att genomföra

höstmöte, årsmöte med 75 -årsjubileum samma dag.

Kallelse/inbjudan skickas ut 6 veckor innan mötet.

Ta del av ett kåseri av Gunilla "Lilla Fruntimret" Dahlgren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., cirka 30 minuter. Ta vara på tillfället att dra på smilebanden. Klicka på länken ovan.


Är du ensam och vill vara med på Pensionärskollot i Missmyra.

Läs mer här Pdf, 189.5 kB, öppnas i nytt fönster. och ansök här Pdf, 196.4 kB, öppnas i nytt fönster..


Pensionärskollo i Himmelsby Spa & Konferens. Läs här Pdf, 2.5 MB, öppnas i nytt fönster..


Lotta Källströms juli turné. Läs här. Pdf, 339.4 kB, öppnas i nytt fönster.

- Vill du gå på Revy i sommar? Passa på att boka en PRO-biljett till rabatterat pris. Mer info

Känner du dig ensam? här finns det kontaktuppgifter om du behöver prata eller är orolig för någon annan person. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Äldrelinjen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. erbjuder medmänskligt stöd genom att lyssna, reflektera och bekräfta. Ring 020 22 22 33 och prata med utbildade volontärer vardagar kl 8-19 samt helger kl 10-16

Ny dispens från stadgar för föreningar, samorganisationer och distrikt beslutat av PRO riksorganisation 4 maj 2021 Pdf, 211.2 kB. 

Cindederella Pdf, 296.3 kB, öppnas i nytt fönster. åter i trafik 3 juni och ni har väl inte missat sommarens höjdpunkt, Visbykryssningar Pdf, 194.7 kB, öppnas i nytt fönster.!

Distriktstävlingar och Riksmästerskap i år 2021. Mer info. Öppnas i nytt fönster.

Välkommen till oss!

Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Gemenskap & aktiviteter

  Äntligen dags för seniorkollo!

  Vi var många som gladde oss åt att få åka till årets seniorkollo, tacksamma att kunna vara tillsammans igen, om än med vissa restriktioner. Rektor Titti Berg hälsade välkommen till Gysinge och gav information inför veckan. Våra nyfikna och positiva deltagare hade som vanligt tre inriktningar att välja mellan: Skapande, Friskvård och hälsa, Natur och Kultur.

 • Övrigt

  PRO:s anseende är fortsatt högt

  PRO har ett högt anseende hos allmänheten, enligt en stor undersökning. Varje år mäter opinions- och analysföretaget Kantar Sifo ett anseendeindex hos svenska organisationer. PRO placerar sig också i år i toppskiktet, på åttonde bästa plats av 36 undersökta organisationer.

 • Foto: Anneli 
  Övrigt

  Glad midsommar till alla medlemmar i PRO

  Som PROs ordförande vill jag önska alla en trevlig sommar. Jämför man min sommarhälsning för ett år sedan, då många kände stor oro, med den här så är det stor skillnad.

 • Övrigt

  Ordförandebrev 5, 2021

  Hej, det var längesedan jag senast skrev till er. Mycket har hänt sedan dess. Jag hoppas att de flesta av er har blivit vaccinerade och även nu fått dos två. Det har tagit väldigt mycket tid, och varit olika förutsättningar i regionerna. På sina håll har PRO påpekat att det har dröjt alldeles för länge för bland annat äldre inom grupp 2. Tyvärr pågår det fortfarande smittspridning och det gäller för oss alla att följa de regler och lokala restriktioner som finns.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet