A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Travkväll 11/4

Torsdag 11 april Breeders´ Crown, 18.20

Torsdagen11 april, träffas vi på Travkväll i Marieberg, med Dagens Dubbel,

2019-03-04  Vi planerar för ett besök på Örebrotravet på kvällen den 11 april 2019. Tanken är att välja deras s k ”Guidepaket”, vilket innebär att vi samlas utanför huvudentrén 1 timma före första start (ca kl 17.00) där vi möts av kvällens guide(er). Gruppen begränsas till 15 deltagare. När vi blir fler delar de upp till flera grupper, allt för att alla skall se och höra så bra som möjligt.

Besöket börjar med att vi tar oss till stallbacken där guiden berättar om sporten, hästarna, träning, tävling, anmälan, veterinär och spel m m. Vidare kommer någon tränare och/eller kusk/skötare att berätta mer om hästarna och deras utrustning. Det brukar bli bra utrymme för att ställa frågor.

Kvällens tävlingar ingår i Breeders Crown, en tävlingsserie där de bästa unghästarna möts och som hela travbranchen ligger bakom. D v s hingstägare, uppfödare, hästägare, Svensk Travsport och ATG. Det är således tävlingar av mycket hög klass med ett lopp för varje kategori av 3-åriga ston, 3-åriga hingstar/valacker, 4-åriga ston samt 4-åriga hingstar/valacker. Kön tävlar mot kön och årskull mot årskull. Prispengarna i loppen är desamma oberoende av kön.

Det är alltså en av de större tävlingsdagarna på Örebrotravet i år och därmed förväntar man sig en lite större publik. Det innebär, att travkrogen inte har möjlighet att ha samma utbud som vid mindre tävlingar. Vi har dock fått ett erbjudande som innebär att vi för priset, som är 295 kr/person får följande:

- Entré, program och penna
- Guidningen på stallbacken
- Varmrätt på Travkrogen
Fläskfilé med smörslungad potatis, cognacsås, primörer
  eller
Örtbakad laxfilé med skaldjurssås

För snabbare service är det en fördel om vi kan beställa maten vid bokningen samt meddela ev allergi.

Vi kan också förbeställa en andel i Örebrotravets eget andelsspel för kvällen. Kostnad 50 kr.


Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.