A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Noras fyra pensionärsorganisationer överlämnade skrivelse till kommunledningen

PRO:s ordförande Britt Argårds till vänster har överlämnat de fyra pensionärsföreningarnas skrivelse till socialchef Fredrik Bergström och kommunalråden Solveig Oscarsson, S, och Tom Rymoen, M.

Onsdag 20 februari överlämnade Noras fyra pensionärsorganisationer, Aktiva Seniorer, PRO, SKPF och SPF, en gemensam skrivelse till kommunledningen och socialchefen. Överlämnandet skedde i PROs lokaler i Nora.

2019-02-21 I skrivelsen uttrycker pensionärsorganisationerna en stark oro för äldreomsorgen nu och i framtiden. Organisationerna vill ha konkreta svar nu med tanke på att pensionärerna blir äldre och att det exempelvis bara finns två vårdboenden i kommunen och byggandet av ett nytt vid vårdcentralen i Nora dröjer, det finns inga tidsplaner.
Pensionärsorganisationerna vill ha konkreta besked före sommaren och kommunledningen lovade att de ska försöka påverka regionen, f.d. landstinget, till exempelvis en byggstart och informera Noras invånare redan i vår.

Skrivelsen mejlades efter mötet även ut till alla politiker i kommunfullmäktige och till kommunens chefer.

Skrivelsen kan du läsa längst ner (en aning suddig) och vi kommer att efterhand rapportera vad som händer.

Representanter för tre av pensionärsorganisationerna, Erna Ljunggren SPF, Hans Sandberg Aktiva Seniorer, Gunnel Andersson SPF och Britt Argårds PRO, var med vid överlämnandet och diskussionen med kommunalråden.

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.