A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Rapport månadsmöte 21 augusti

Bror Gillström

2019-08-21 Rapport månadsmöte 21 aug 2019

PRO Östra Karlskoga har inlett höstens mötesserie onsdagen den 21 augusti. Ordförande Sven Gadde kunde hälsa 100 deltagare välkomna till träffen. Han välkomnade dagens gäst, Bror Gillström, som även är medlem i föreningen och var särskilt inbjuden för att visa gamla Karlskoga-bilder.

Träffen inleddes sedvanligt med sång av Torsdagskören, varefter mötesförhandlingarna vidtog.
Ordförande inledde med att meddela busstider för rotmos-festen i Villingsberg för föreningens 80-"plussare" den 28 augusti.
Fyra nya medlemmar hälsades välkomna till föreningen.
Conny Nyblom informerade om en Inspirationsdag i Pålsboda Folkets Park den 31 augusti. Alla länets PRO-are är välkomna att delta, och mer information finns på vår anslagstavla i Bergmästarens foajé. Conny lämnade också en kort information om ABF:s nya lokaler påKungsvägen. Anledningen till att man har flyttat är att ABF har omorganiserats.
Ordförande meddelade att nästa månadsmöte äger rum den 18 september, då man får besök av Seniorshopen. Kulturrundan startar den 11 september, då Bergmästaren gästas av Roine Lindström.
En träff för föreningens nya medlemmar äger rum den 13 september, och kallelse kommer att skickas ut till de berörda medlemmarna.
Bingon startar upp den 22 augusti, och alla är välkomna att delta.
Föreningens reseansvariga Carina Olsson berättade om tre resor i höst, (samarrangemang med PRO Degerfors) nämligen Julkryssning med Cinderella den 24 november, Gammeldags julmarknad i Arboga den 9 december samt Julhandelsresa till Örebro den 2 december. Information om resorna finns tillgängliga i faojén på Bergmästaren.

Efter kaffepaus lämnades ord och bild över till Bror Gillström. Han visade och berättade om ett stort antal bilder från olika tidsepoker i Karlskoga.  Vissa bilder var från tider som inte upplevts av någon av de närvarande, medan andra lockade fram igenkännande leenden och kommentarer från mötesdeltagarna. Alla bilder var dock intressanta att ta del av, och Bror Gillström avtackades med applåder.

Sven Gadde avslutade med att tacka för visat intresse samt hälsade välkommen till nästa månadsträff den 18 september, då Seniorshopen kommer.

Text: Lena Karlsson       Bild: Margit Granholm

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.