A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Arkiv hösten 2019

September

Oskar Kjällgren från Jonslund

Höstens första månadsträff - onsdag den 11/9 startade PRO Herrljunga sitt höstprogram som vanligt hos Herrljunga Hotell & Konferens.

Ordföranden Margareta (Maggan) Edmundson hälsade underhållare och ett 80-talet pensionärer, hjärtligt välkomna till en ny höstsäsong. Efter en kort information, om höstens aktiviteter och studiecirklar samt eftermiddagens begivenheter, tog hotellchefen Stefan Mikulic över mikrofonen. Även han hälsade alla välkomna och gav oss info om ”AfterWork-fredagar” i hotellets restaurang. Han menade att även åldersrika behöver en stunds avkoppling efter dagens sysslor. Detta gav en liten applåd och ett muntert fniss!

Därefter hälsade Maggan vår första gäst välkommen. Det var Herrljunga kommuns nya kommundirektör, Ior Berglund och hon berättade om sitt arbete här i Herrljunga och tyckte att det skulle bli spännande.

Underhållare denna dag var Oskar Kjällgren. En trubadur från Jonslund, där han är född, uppväxt och fortfarande bor med sin familj. Oskar berättade att han började spela gitarr redan som 15-åring och han nu underhåller med sång och härliga låtar på svenska. Det gillade vi pensionärer. Han har tidigare spelat i ett par olika band, tex. The Beavers, vilket han slutade med 2005. Nu gör han solospelningar, spelningar med dansbandet Slättarna och med andra band. Till att börja med fick vi lyssna till en Cornelis Vreeswijks-låt ”Jag hade en gång en båt”. Så följde några låtar av Lasse Berghagen, tex. den fina ”En kväll i juni”.

Som brukligt är tar vi alltid en paus, då serveras det dubbelfralla, kaffe och kaka i restaurangen en trappa upp. Där blir det ett fint tillfälle att samtala med varandra runt borden. Efter denna ”bensträckare” var det åter dags för Oskar att fortsätta att roa oss.

”Andra akten” bjöd på både musik och roliga historier. Utbudet var stort! Några exempel: Mats Ljungs ”Mellan Hägg och Syren”, en melodi av den tänkvärda sorten och den framföre Oskar på ”skaraborska”. En härlig låt! Vidare fick vi höra låtar som våra kära artister Siw Malmqvist, LillBabs, Sven-Ingvars spelat in och som vi lärt oss att älska. Oskar gav oss även en låt som enligt honom var ”världspremiär” att uppträda med här hos oss. Cornelis Vreeswijks ”Hönan Agda”. Hur bra som helst! Vi tackade Oskar för det fina och roliga vi fått höra denna eftermiddag med en lång hjärtlig applåd.

Månadens Blomma - vinnaren av den, dras på inträdesbiljetten. Vem skulle få gå hem med den vackra buketten denna dag? Det blev Jan-Ove Larsson, som faktiskt gästade oss på PRO för första gången. Vilken ”turgubbe”! Stort grattis.

Efter detta var det dags för Jan och BG att förrätta dragning på lotterna som sålts under eftermiddagen. Det stod 10 vinster på bordet och väntade på att få delas ut till glada vinnare. Hoppas alla gick hem nöjda över vad de vunnit.

Till sist tackade Maggan alla och påminde om anmälningslistorna ang. PUB-kvällen den 24/10, ABF-cirklar och om det finns önskemål om en höstutflykt.

OBS! Nästa månadsträff, den 9 oktober är kl. 17.00

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.