A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Resor

 

Dessa resor är distriktets resor
du kan gå in och läsa mer om dem
på PRO:s hemsida

 

Sagornas Island 24 april 2019
PRO:s Höstträff på Gran Canaria - 15 dagar
Vandring på Mallorca

 

Läs mer nedan:
Har ni frågor ring Ronny Olaisson (reseledare) tel. 070-523 45 26

  

24/4 Sagornas Island

Under vår resa på Island tar vår kunnige guide, Fredrik Brekkan, oss med till några av öns mest berömda naturfenomen: det majestätiska vattenfallet Gullfoss, sprutande gejsrar och nationalparken Tingvalla. Vi bor på Hotel Fron mitt i Reykjavik. Självklart blir dett ett obligatoriskt bad i den härligt varma Blå Lagunen!

Resan till Island. Vi flyger från Stockholm till Reykjavik/Keflavik me flygbolaget Iselandair. Vid ankomsten väntar vår buss och lokalfuide för transfer via Blå Lagunen till vårt hotell i Reykjavik.

Reykjavik. I Reykjavik har du det mesta inom gångavstånd, och runt höret ligger den fantastiska naturen. Sevärdheter och upplevelser finns i överflöd. Reykjavik är världens nordligaste och Europas västligast belägna huvudstad och ligger inte långt ifrån polcirkeln. Närområdet karakteriseras av vulkaner, vikar, sund och öar. Reykjavik har många bra restauranger, maten och råvarorna håller hög klass. Isländska menyer består till stor del av fisk- och skaldjursrätter men även lamm är en viktig del av det isländska köket.

Hotel Fron***. Hotellet ligger vid shoppinggatan Laugavegur i centrala Reykjavik. Restauranger, shopping och en mängd sevärdheter finns i området. Hotellet har moderna rum med badrum, värdeskåp, fri wi-fi, minibar, satellit-tv. Receptionen öppen dygnet runt. Frukost serveras på retaurangen som ligger vägg-i-vägg med hotellet.

Program
Dag 1. Ankomst till Island - bad i Blå Lagunen
Vi landar på eftermiddagen lokal tid. Tillsammans med vår guide åker vi till Blå Lagunen för ett i det närmaste obligatoriskt bad. Ett dopp i det 38-gradiga, mineralrika vattnet sägs göra underverk med såväl kropp som själ. Tag med badkläder! Handduk får du låna. Vi fortsätter därefter till vårt hotell i Reykjavik. På kvällen äter vi gemensam middag på restaurang Laekjarbrekka som serverar internationella rätter och isländska fisk- och lammrätter.

Dag 2. Stadsrundtur i Reykjavik. Efter frukost gör vi en tre timmar lång stadsrundtur me buss i huvudstaden. Vi besöker stadens äldre och moderna delar med höjdpunkterna Hallgrimskyrkan, presidentresidenset, Hafnarfjördur, Nordens Hus och konserthuset Harpa. Eftermiddag och kväll på egen hand.

Dag 3. Reykjavik på egen hand. Efter frukost har du dagen till fritt förfogande. Du får tips om museer och restauranger.

Dag 4. Den Gyllene Cirkeln. Heldagsutflykt till många av de naturfenomen som Island är mest berömt för. Vi inleder med ett besök i nationalparken Tingvalla där det islädska Alltinget grundades år 930. Därifrån åker vi till Islands vackraste vattenfall Gullfoss, där vi också intar lunch. Vi ser de varma källorna i Geysir-området och besöker grönsakdsodlare i Fridheimar. På kvällen äter vi middag på en restaurang, belägen i en byggnad med anor från 1860-talet.

Dag 5. Hemresa. Efter frukost beger vi oss till flygplatsen för hemresa till Sverige.

Vår guide på Island heter Fredrik Brekkan. Han är en av Islands mest efterfrågade guider. Han har tidigare varit bosatt i Sverige och studerat vid Göteborgs universitet. Fredrik är en mycket erfaren guide som med stort engagemang förmedlar allt som är värt att veta om Island. Han är därtill en uppskattad skribent av reseskildringar samt en humoristisk föredragshållare.

Resefakta 24-28 april 2019

Flyg från Stockholm. Avresa 24/4 2019.
5 dagar.
PRO-medlem betalar från 12.690 kr
Icke medlem 13.490 kr

Allt detta ingår i resans pris:
Flyg till Reykjavik t/r.
Flygplatsskatter.
Transfers från och till flygplatsen.
4 nätter, del i dubbelrum på Hotel Fron***.
4 x frukost
1 x lunch exkl. dryck.
2 x middag ekl. dryck
Stadsrundtur med buss.
Utflykt till Gyllene Cirkeln.
Inträde till Blå Lagunen inkl. handduk.
Svensktalande lokal guide Fredrik Brekkan.

Tillval/person
Enkelrum 2.600 kr.
Europeiska ERV:s avbeställnings- och reseförsäkring. 

 

Information & bokning

Tel: 08-701 67 80
Mail: info@promedlemsresor.se/www.promedlemsresor.se

 

VÄLKOMNA PRO Surte-Bohus

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.