A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

PRO Medelpad demonstrerar

PRO Medelpad demonstrerar utanför riksdagen Bengt Persson MajLis Blomqvist Jan Jennehag

Sju busslaster med flera hundra PRO-medlemmar från Medelpad och Gävleborg demonstrerade utanför riksdagen - för en höjd allmän pension. Hela 4.075 namn samlades in – från norr till söder runtom i Sverige. "Vi kommer inte att ge oss", säger Bengt Persson, ordförande PRO Medelpad.

2019-06-05 För att se SVTs inslag från platsen klicka här

Under fliken referat och bilder hittar du bilder från demonstrationen på mynttorget

Faktum är att det fortsätter att komma in namn in i det sista, minuterna innan listorna överlämnas till riksdagsledamoten Fredrik Lundh Sammeli (S) ledamot i pensionsgruppen.

– Det känns skönt att vi fått överlämnat namnen och att torget är fullt av folk i solen. Vi har fått hjälp av många PRO:are bland annat Gävleborgs län och Stockholms län, säger Bengt Persson, ordförande PRO Medelpad.

Några av punkterna PRO:arna höjde rösten för under demonstrationen var: Höj den allmänna pensionen. Alla ska ha en pension över EU:s fattigdomsgräns. Lika skatt på lön och pension. Alla äldre ska ha tillgång till god vård och tandvård. Kontanterna ska vara kvar som betalningsmedel. Bankerna ska ta emot mynt och sedlar. Stoppa nedmonteringen av det fasta telenätet. Glesbygden måste få mobiltäckning

Både riksdagsvalet och EU-valet har passerat nyligen, men just därför tycker PRO Medelpad att det är ett bra läge att påminna de folkvalda politikerna om pensionärernas situation genom en demonstration.

– Vi ger dem lite tid sedan kommer vi kräva åtgärder. Vi kommer inte att ge oss, vi kommer att följa upp det här! Säger Bengt Persson.

Riksdagsledamoten Fredrik Lundh Sammeli (S) ledamot i pensionsgruppen, tog emot de 4.075 namnunderskrifterna.

– Tack för ert engagemang, både här med demonstrationen och med namnunderskrifterna, säger han.

Fredrik Lundh Sammeli hävdar att pensionsgruppen har kommit en bit på vägen men att det finns mycket kvar att göra.

– Därför är jag glad att vi i pensionsgruppen från och med årsskiftet kan höja garantipensionen och höja bostadstillägget, vilket kommer vara viktigt för dem som har det absolut tuffast, säger han.

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.