A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Referat/Bilder

Distrikt Medelpad 75 år

Riksorg. ordförande Christina Tallberg och Distrikt Medelpads ordförande Bengt Persson Christina Tallberg o Bengt Persson

Jubileumsfest firades på Bergsåkers FH den 9 september.

Om du vill se bilder från festen klickar du här 

                               PRO MEDELPAD FIRAR 75 ÅR.

PRO Medelpad firade 75 års jubileum lördagen den 9 september i Bergsåkers Folkets Hus med god mat och bra underhållning av Nävsta Salonger och Spex.

PRO distriktets ordförande Bengt Persson hälsade välkommen och berättade om hur distriktet bildades två månader efter att riksorganisationen PRO hade bildats i Malmö mitt under brinnande världskrig 1942. Distriktets första ordförande var Nils Levin Sundsvall som var aktiv både i distriktet samt på riksplanet. Distriktet och dess föreningar har under åren drivit frågor om ökade pensioner, bättre bostäder samt inte minst frågan om lika skatt för pensionärer och löntagare. Distriktets första kvinnliga ordförande var Alicy Åström Alnö, som valdes 1979 och var ordf. i sju år. ”Släktingar till Alicy har överlämnat ett standar med PRO märket som nu finns hos distriktet”.

PRO distriktets andra kvinnliga ordförande Eda Gunnarsson har varit ordförande under tiden 2010 och fram till årsmötet 2017.Eda var närvarande och avtackades med en gåva från distriktet. Distriktsordföranden Bengt Persson tog tillfället att tacka Rune Forsberg för sitt jobb i styrelsen fram till årsmötet 2017, kanslisten Birgitta Blomkvist som skall sluta och bli pensionär, Sigbritt Hedlund för sina år i styrelsen.

Sedan blev det gästernas tur att delta och först att ta ordet var PRO:s riksordförande Christina Tallberg som överlämnade ett gåvobrev att PRO   givit en gåva till PRO:s ÄLDRE FOND. Landstinget/Regionen Västernorrlands vice ordförande i Regionstyrelsen tillika ordförande i Länspensionärsrådet Jan-Olof Häggström och Ewa Back ordförande i Regionens hälso och sjukvårdsnämnd deltog och överlämnade ljusstakar som gåva. Kommunfullmäktiges ordförande i Sundsvall Arianne Sundman överlämnade en Sundsvallsdrake i luffarslöjd. Så kom Eva Lindstrand kommunstyrelsens ordförande i Timrå och överlämnade en skål där färgerna hade betydelse för Medelpad.

ABF Västernorrland Anita Bodström och ABF Ånge Alf Hallen deltog och överlämnade bidrag till kulturarrangemang i distriktets regi.

Våra närliggande distrikt PRO Jämtland och PRO Ångermanland hade kommit långväga för att delta i vårt jubileum Leif Persson och Gertrud Nygren Jämtland överlämnade en skål som har gjorts av utgrävningsmaterial från en gammal stenålders by. Ångermanland Ann-Sofi Ingman och Rolf Lindström överlämnade en bok om höga kusten samt inbjöd 4 personer att delta i kurs hos Ångermanland.

Nu ville även PRO distriktets samorganisationer och föreningar vara med i uppvaktningarna, PRO Samorganisation Ånge, PRO City, PRO Stöde, PRO Sköns Norra, PRO Ljustorp, PRO Attmar uppvaktade med tavlor, blommor och gåva till PRO:s Äldrefond samt gåva till Världsnaturfonden.

Presentbordet var väldigt fullt av gåvor och blommor.

Distriktets ordförande Bengt Persson och vice ordförande Majlis Blomqvist tackade för alla tal och gåvor. Därefter tog Nävsta över med mat och dryck samt en mycket uppskattad underhållning.

Vid pennan Bengt Persson

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.