A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Vad händer i PRO Växjö 2019?

Vi hälsar alla medlemmar välkomna till ett nytt verksamhetsår som vi hoppas blir  för alla ett givande år.

 Programmet för 2019 är nu skickat per post till samtliga medlemmar och finns även  här på hemsidan.

 

I sommar händer det lite.

 Den 15 augusti på medlemsmötet kommer vår medlem Per-Johan Weidolf. Han har tidigare talat om och visat bilder från gamla Växjö. Den här gången kommer han att berätta om hur man har mätt tiden från forna tider och hur almanackorna kom till. Vi får veta hur egyptier, babylonier och romare försökte bestämma årets längd men varför det hela tiden blev fel. Andra frågor som du kommer att få svar på: -Hur kunde man i tidiga almanackor förutsäga vädret för hela det kommande året? -Varför var det Lucianatten som var den längsta och magiska natten då djur kunde tala och man fick passa sig för oknytt? -Varför var det 30 dagar i februari 1712 men bara 17 dagar i februari 1753? -När tryckte man de första almanackorna i Sverige? -Vad skrev Karl XI i sin almanacka? -Är det något (samlar-)värde i gamla almanackor?

Allt illustreras med många bilder. 

Nytt Kulturblad utkommet från Kulturgruppen, som har  har nöjet att presentera planerade aktiviter och även lite förslag på olika vad som kan komma. 

2019 års planerade resor är inlagda och du hittar dem r.

I Kalendern där ser du dag för dag vad som händer i föreningen.

OBS! Till de aktiviteter där anmälan gjorts är det viktigt att meddela anmälningsmottagaren om man får förhinder. Någon annan kan få din plats istället. 

 

Lottförsäljning 
För att stärka föreningens ekonomi, säljer vi lotter i Trippelskrapet, som är PRO:s eget lotteri. Föreningen får i år 8 kr per såld lott. Kanske kommer vi att värva en eller annan medlem också, vem vet?       

                                                

Vi har  startat upp en FB sida som heter PRO Växjö och det är en offentlig sida som vi håller på att jobba upp med aktuell information. 

Information för pensionärer finns även i en öppen grupp i Faceboo Seniorer på Facebook


 

Aktuellt från Växjö

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern
Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.