A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Vår förening

Hovmantorp

Vy mot Rottnen

Välkommen till PRO Hovmantorp.

Lite historia om vår förening.

Vår förening har nått pensionåldern. Föreningen har 70 aktiva år på nacken. Men bär sina år med stor värdighet och hög aktivitet.

I september 1946 samlades ett antal pensionärer på initiativ av Gunnar Möllmark hos Axel och Augusta Petterson i fastigheten Bohus den så kallade sliparebyggnaden.Från denna sammankomst finns inget protokoll. Man kom överrens om att bilda en interimsstyrelse, denna samlades den 16 oktober för att förbereda starten.
Föreningen bildades den 16 november 1947 och fick 9 medlemmar. Till ordförande valdes Gustav Thörngren. Vid årsskiftet var medlemsantalet 18 medlemmar.
Det första årsmötet hölls den 15 februari 1948. Utgifter och inkomster balanserade på 55,10 kr och medlemsavgiften fastställdes till 1,50 kr.

Vid 50-årsjubiléet hade medlemsantalet vuxit till ca 211. Det antalet hade vuxit till ca 250 medlemmar vid 60-årsjubiléet som firades vid Högehall i Strömbergshyttan på dagen 60 år efter första mötet. Initiativtagaren Gunnar Möllmark höll då en historik över föreningen.

Föreningen firade 70 år i Folkets hus den 14 november 2017. Med ett collage av foton visades en historisk bild av olika aktiviteter och händelser under årens lopp. Dragspelsorkester från Växjö underhöll under eftermiddagen med sång och allsång till allas belåtenhet. En varmrätt och kaffe med tårta bjöd föreningen sina medlemmar på. 

Föreningen nu.

Vår förening består av ca 250 medlemmar.

Vi har våra månadsmöten andra tisdagen i varje månad. På dessa möten har vi förutom mötesförhandlingar även någon underhållning. Vi är fortfarande en mycket aktiv förening med 10 medlemsmöten/år. Vid dessa är ca 50-70 medlemmar närvarande varje gång. Vidare har vi ett stort antal aktiviteter under året som friskvård, boule, dans och olika studiecirklar. Allt för att förgylla tillvaron och förbättra villkoren för alla pensionärer. 

Ni är alla välkomna att komma med i vår förening och på våra möten.

Lite om Hovmantorp.

Hovmantorp är en vacker ort vid sjön Rottnens norra strand med lite över 3000 invånare. 
Vi har väl utbyggd samhällsservice med bra barnomsorg och äldrevård.  
Vi ligger i Lessebo kommun mitt i glasriket. Här är nära till bad, fiske och natur. 
Vi har filial till vårdcentral, distriktssköterskemottagning och tandläkare. Skola för låg- och mellanstadie, bibliotek, bank, ICA med postservice, kondis mm. Vi har även bra kollektivtrafik med buss och tåg. 
Restid till Växjö 20-30 minuter.

 

Bilder från Hovmantorp

Äldreboende Kvarndammskolan

Äldreboende                                      Kvarndammskolan

 Fallet

Hembygdparken                                     Vattenfallet

Krossen Strandpromenaden

Kross                                                    Strandpromenaden

 Vattenhäst 

Vattenhäst

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.