A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Vimmerby PRO

Vimmerby PRO har cirka 400 medlemmar. Föreningen har månadsmöte en gång i månaden. Oftast hålls månadsmötet i Vimmerbyparken och då ges information om olika ämnen och någon form av underhållning bjuds också. Månadsmöten och andra möten annonseras i Vimmerby Tidning. Se kommande möten under Program 2019-2020.

Föreningen anordnar återkommande aktiviteter som bingo, boule, bowling, bridge och skytte. 

PRO Vimmerby har också en egen sångkör som gärna vill få fler medlemmar. Välkommen att vara med i kören och ta del av sångarglädjen.

Studiecirklar genomförs i flera ämnen, bland annat bild och hälsa/gymnastik. Du är välkommen att föreslå andra aktiviteter och studiecirklar som föreningen kan starta om tillräckligt intresse finns. 

Vimmerby PRO:s föreningslokal finns på Furugatan 5, ingång från baksidan av huset. I lokalen arrangeras Bingo på måndagar kl. 14.00.

Välkommen som medlem i vår förening!

Medlemsavgiften är 315 kronor.   Klicka här för att bli medlem!.


Lämna text och bilder till hemsidan

För att Vimmerby PRO ska få en levande hemsida är du som medlem välkommen att lämna bidrag i form av text och bilder från resor och olika aktiviteter i föreningen. Kontakta mig på telefon eller via brev eller mejl.
Bertil Axelsson
Furugatan 13 B, lgh 1302
598 34 Vimmerby
Tel 072-710 73 23

bax.vimmerby@gmail.com 

 

Aktuellt från Vimmerby

 • 2019-05-08 Gökotta

  2019-05-15 Drygt 40 personer kom till gökottan på Lindstorps kulle i Djursdala den 8 maj. Gökottan genomförs tillsammans med Södra Vi-Gullringen PRO. I år stod Vimmerby PRO för arrangemanget.

  Läs mer
 • 2019-04-24 Månadsmöte

  2019-05-14 75 medlemmar kom till månadsmötet i april. Lennart "Örten" Larsson drog ner många skrattsalvor, Hans historier varvade med fina sånger uppskattades av publiken. Stiftelsen Vimarhems ordförande Magnus Danlid berättade om bostadssituationen i kommunen.

  Läs mer
 • 2019-03-20 Månadsmöte

  2019-03-25 Vid Vimmerby PRO:s månadsmöte den 20 mars berättade Lars Tell om Alf Robertsson och spelade hans musik. Intresset var stort, drygt 80 personer kom till Sveasalen. De fick en grundlig redogörelse om Alf Robertssons uppväxt och hans brokiga och tuffa tid innan han slog igenom som artist. Lars Tell spelade flera av Alf Roberssons kända sånger: Skomakar-Anton, Hundar och ungar och hembryggt äppelvin, En fågel flög och Minnena komma och gå. En hel del aktiviteter är på gång i föreningen bland annat guidad tur på Astrid Lindgrens Värld, besök på stadsmuseet Näktergalen, resa till Öland och datakurs. Erna Heelge redogjorde för senaste mötet i Kommunala Pensonärsrådet där frågor diskuterades om seniorboende, valfrihet i hemtjänst och städning och att ett kontaktcenter ska inrättas i Stadshuset där medborgarna kan få hjälp i olika ärenden.

  Läs mer
 • 2019-02-20 Årsmöte

  2019-03-25 Närmare 80 medlemmar mötte upp när Vimmerby PRO hade årsmöte i Vimmerbyparken den 20 februari. Kyrkoherde Kenneth Lindström höll parentation och Erna Heelge tände ett ljus för var och en av de 19 medlemmar som avled under 2018. Parentationen inramades av sång och musik av den egna kören som även underhöll senare under mötet. Antalet medlemmar uppgår till 396. Föreningen har haft många verksamheter igång: bowling, boule, bridge, skytte, bingo, gymnastik, studiecirklar, studiebesök, resor och månadsmöten. Vid slutet av mötet avtackades sju medlemmar som gjort fina insatser i föreningen, Solveig Gertsson, Arne Johansson, Ingvar Johansson, Anne-Marie Mjösberg, Erna Heelge, Berit Fransson och Göran Schultz. Styrelsen består av sekreteraren Marize Viderström, kassören Solveig Sjöbladh, ledamöterna Lars Olsson, Håkan Milton, Gert Persson, Bertil Axelsson och nyvalda Barbro Hämäläinen. Posterna som ordförande, vice ordförande och studieorganisatör är vakanta.

  Läs mer
 • 2019-01-23 Månadsmöte

  2019-01-26 Närmare 60 medlemmar kom till månadsmötet i Vimmerbyparken. Mildred Persson underhöll först med ett nostalgiskt kåseri om 50- och 60-talen blandat med dragspelsmusik. Efter fikat bytte hon till en synth och det blev allsång där allla fick sjunga med.

  Läs mer
Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.