A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Månadsmöte 31 Oktober 2019.

Dagens underhållare var Yvonne ”Kalmarkärringen” Jansson.

PRO Söderåkra-Bergkvara 31 oktober 2019.

2019-10-31  

Göran Palmgren hälsade 60-talet medlemmar välkomna till Kapellsalen den 31 oktober 2019.
En tyst minut till minne, hölls för Veine Johansson som avled den 12 oktober.

PRO:s distriktsombudsman Anders Persson och distriktsordföranden Ingemar Tovesson, gästade oss och berättade om vilka aktiviteter som kommer inom distriktet.

Skattefrågan för pensionärer kommer att behandlas, liksom de lokala bussresorna mellan orterna, som är en stor fråga. Där framgår det, av deltagarnas uppgifter, att även röda dagar skall kunna användas med ”100-korten”.
Lokalt skulle Träffpunkterna tas bort, på orterna, av politikerna, men då vaknade pensionärerna.
Pensionärerna skall kunna vara glada, till att komma ut i solen.

Angående bostadsbidrag informerade Ingemar Tovesson om att cirka 17.000 har rätt till bostadsbidrag, men har inte sökt, för att det är krångliga blanketter.

Ute i köket var det full verksamhet med dagens lunch. Kroppkakor med lingon och grädde, stod på menyn och som vanligt spisades dessa med god aptit.
Damerna hade för dagen förstärkts i köket med Kennet Pettersson, som tillverkade kroppkakor för glatta livet.

Dagens underhållare var Yvonne ”Kalmarkärringen” Jansson och hon började med att tacka för kroppkakorna, samt uppmanade till en stor applåd för kökspersonalen och fortsatte med underhållning av egna och andras visor från dansbanorna. Hon bjuder på sig själv, som publiken tycker om och som gav upphov till många skratt. Yvonnes kommentar var att det är trevligt att underhålla äldre personer, eftersom de är trevliga och glada. Hon har hållit på med ståupp, sedan 2005. Har bott i Stockholm under 21 år. Började med ståupp, efter en kurs på Folklivsuniversitet. Håller sina ståupp-repliker med sin gamla ”kalmarritiska”. Under tiden har hon kallats för klassens clown. Har deltagit i TV-såpan, ”Ballar av stål” som ”Kalmarkärringen ger igen” och iförd päls, slagit sönder en personbil, med ett basbollträ.

Här kan ni se klippet på YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=SsxNtYag0q4

Dagen avslutades med sedvanligt kaffe, kaka och lotteridragning.

 

                      


Text o Bild:
Ove Lindh

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.