A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Månadsmöte 28 November 2019.

Dagens underhållare var Bernt Åberg, Oskarshamn.

PRO Söderåkra-Bergkvara 28 november 2019.

2019-11-30  

Denna gång kunde GöranPalmgren hälsa 60 talet medlemmar välkomna, till dagens månadsmöte.

Göran informerade om skrivelser från förbundet och att han hade haft kontakt med Jan Pettersson från Länsstyrelsen, som erbjudit en utbildning för pensionärer, om digital kontanthantering och kurs i digital hantering av bankgiro.

Bernt Åberg, med ett förflutet som polis, var dagens underhållare och hade en del minnen med Göran Palmgren, från deras tid i Oskarshamn. Han har underhållit i cirka 10 årpå heltid, efter avslutat polisarbetet.

Bernt spelade lite under tiden som medlemmarna samlades före maten, som kökspersonalen börjat förbereda.

Dagens rätt bestod av falsk fläskfilé med potatisgratäng och grönsaker.

Efter maten var det tid för Bernt Åberg att bjuda på sin underhållning på dragspel och berättade att han tidigare hade haft cirka 100-talet dragspel, men har nu cirka 10-talet kvar. Han går runt bland pensionärerna och erbjuder allsång med dessa. Driver gärna med politikerna, om deras gester, vid talen och ger sin syn på Kalmar Radio, med Mari Skagerlind och Peter Bressler. Bjöd på oförglömlig underhållning med visor, allt från Pärleporten till Hasse Anderssons Änglahund. Det var många skratt när Bernt drog sina historier och en blandad kompott av sång och spex. Han kom också in på Mandelsmans gård och med hur dom på sitt sätt talar och uttrycker sig. Efter ett eget besök på gården, var han mestadels imponerad av gårdens tomater. Som han tyckte, ”smakade mycket bra”.
Så tog Bernt fram ett litet Italienskt Guerrini dragspel, som endast har funnits i ett fåtal exemplar och drog några kända låtar och visor.

Efter fikat och före lotteridragningen, redovisades ett större jullotteri, där många vinster fick sina rätta ägare.

Göran tackade Bernt Åberg för en oförglömlig underhållning och inbjöd medlemmarna till nästa månadsmöte den 12 december, med julavslutning. Där också klass 6 från Bergkvara skola, kommer att bjuda på lucia med tärnor.                


Text o Bild:
Ove Lindh

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.