A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Lokalnyheter och Länet

Besvikelse över beslut.

Denna artikeln är från Barometern 2017-05-19 sidan 21.

Namnlistor med protester mot att lägga ner matlagningen på Träffpunkt Söderåkra, lämnades in på torsdagen, av Mats Nilsson PRO och Elsie Ludwig SPF till kommunchef Håkan Pettersson.

Pensionärerna är mycket besvikna och upprörda.

Torsås. För drygt en månad sedan försvann den populära och omtyckta matlagningen från verksamheten. I stället skickas färdiga matlådor från Mariahemmet i Torsås.

– Jag har sett till verksamhetens bästa och det är också en arbetsmiljöfråga för personalen, sade områdeschef Malin Birgersson som tog beslutet.

Men både pensionärer och deras anhöriga blev rejält besvikna. Flera insändare har skrivits.

Att laga och äta mat tillsammans var för många pensionärer en ljusglimt i den går vardagen.

Elsie Ludwig i kommunala pensionärsrådet för SPF, är en av flera som engagerat sig i ärendet. Hon har själv en yrkesbakgrund som äldreomsorgschef i kommunen.

– Jag tog initiativ till att lägga ut protestlistor där folk fick skriva sina namn.

SPF och PRO i Söderåkra tände på idén. Listorna har vi haft i affärer i Söderåkra och vi fick på kort tid ihop 249 namn, säger hon.

– Listorna har vi inte lagt ut bara för syns skull. Jag hoppas verkligen att de ansvariga tar sitt förnuft till fånga och river upp beslutet, säger Mats Nilsson, PRO.

På torsdagen överlämnade Elsie Ludwig och Mats Nilsson protestlistorna till kommunchef Håkan Petersson som stämplade dem som inkommen post.

– Att det inte längre förekommer matlagning dagligen är ett tillfälligt beslut.

En omorganisation görs ur arbetsmiljöaspekt. När den är klar kommer vi att diskutera verksamheten igen, säger socialchef Lena Sjöstrand.

 

TEXT
Leif Pettersson
leif.pettersson @barometern.se
0486-233 74

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.