A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

vårmöte 2019

Ett vårmöte med rosenskimmer

2019-05-17 Vårmöte 2019

Inför vårens sista medlemsmöte var till och med vädret på vår sida, i Bjursnäs var det dukat och klart. Hembakade brödbullar och kaffebröd var framdukat.
Dagens underhållare Christer Jonsson höll en intressant information om rosor och visade underbart vackra bilder.

Vi fick se olika sorts rosor; rabatt- busk- och klätterrosor, i olika färger och utseende. Engångsblommande och återblommande, lite om växtzoner för rosor och hur man kan förbereda platsen för rosplantan.

Rosor har ett eget DNA, det finns rosor utan taggar, och sedan finns det ”hitterosor” som är rosor som glömts bort, kanske för att nyare och modernare sorter blivit populära och därför blivit ratade.
I bästa fall upphittade av någon som återplanterat den på sitt torp, omodern men ändå levande.
Det har bildats en grupp POM (Program för odlade mångfald) som verkar för att hitta ”förlorade” rosor. Varje ny hitteros har ofta en historia som kan vara minst lika intressant som själva rosen.

Som alltid är det inte allt man begriper, om ens något, men en stor del av behållningen är att uppleva en människa som är spränglärd och entusiastisk, men ändå förmår att berätta för oss på ett begripligt sätt om hur det förhåller sig, det är stort.

Efter bildspelet fortsatte vårmötet med information om försäkringar och om närmast kommande program av ordförande. Vid efterföljande lottdragning på bl.a. kaffelotterna vann Ing-Marie dagens special-vinst, rosen (Duc de Cambridge)skänkt av dagens underhållare Crister Jonsson, GRATTIS.

Tack för alla arrangemang och ett fint genomfört möte 

Lars-Anders

                                                                                                              Rosa Mundi Duc de Cambridge

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.