A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Hemliga resan

Birgitta matar älgen Adam!

Birgitta matar älgen Adam!

2019-08-11 Nu har Pro Graniten haft årets hemliga resa. Tidigt på morgonen 8 aug. styrdes kosan åt norr. Många gissningar blev det, och under resans gång blev vi överraskade. I Björsäter finns Ekenäs slott där på området fick vi morgonfika. Ett slott från 1630 där ingen bodde nu, jo 7 spöken berättades det om. När vi åkte genom Åtvidaberg upplystes vi om att där fanns förr en Koppargruva!
Nästa delmål var Gamla Linköping, med gamla handelsbodar m.m. Teateramatörer spelade scener om ett 100-årigt minne, införande om kvinnlig rösträtt! Intressant. På Värdshuset serverades en god middag. Nu kom överraskningen!
Besök o safari i Virums Älgpark. En upplevelse utöver det vanliga! Att sitta i en vagn, när den stannar kommer 7-9 älgar fram och vi kan mata dem med sälgkvistar, äppelbitar, där tillochmed de som ville kunde ta dem mellan sina läppar och älgen tog den med sin mjuka mule. Den Älgkyssen var fascinerande att se. Att skötseln av dem är noga är viktigt, därför är det veterinärbesiktning 4 ggr/år.  Dovhjortar fanns också, men de var mer skygga. Efter allt vi nu fått va med om styrdes resan så mot Kalmar.
Kanske lite trötta efter en heldag, en rolig sådan, var det skönt att komma hem. Det här gjorde ni BRA, Ingun o Jan-Olof.
Vi ser fram mot nästa år!

Ella-Stina Engman

Ekenäs slott.

Bilder A. Berglund

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.