A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Försommarträff

180 personer var samlade för trevlig samvaro vid försommarträffen. 180 personer var samlade för trevlig samvaro.

Lyckad försommarträff i Hultsfred.

2014-05-26 PRO:s samorganisation och Hultsfred-Vena PRO anordnade en lyckad försommarträff i Valhall, Hultsfred.

Alla kommunens PRO-föreningar hade bjudits in och det blev en lyckad eftermiddag i sångens och gemenskapens tecken.

Samorganisationens ordförande Lars Rundgren hälsade välkommen och därefter inledde Virserums sånggrupp med kända och mindre kända musikstycken.
Distriksordförande Bengt Kronblad var speciellt inbjuden och han informerade om aktuella PRO:frågor. PRO är landets största pensionärsorganisation och därmed en viktig kraft att räkna med i samhället, menade han. Bengt betonade också vikten av att anordna träffar liknande dagens eftersom det skapar gemenskap, ger erfarenhetsutbyte och fyller en viktig social funktion.

Efter Bengts anförande var det dags för förtäring och däefter underhöll Mikael Lång med sång till gitarr och trevligt "mellansnack" som lockade till många goda skratt.

Tre sånggrupper från kommunen var inbjudna för att underhålla och efter Mikaels uppträdande var det den nybildade sånggruppen "Muntergökarnas" tur att underhålla under ledning av Per-Erik Munther. Publiken fick också njuta av ett stycke teater när sånggruppen framförde Evert Taubes Fritjof och Carmencita.

Så var det dags för Hultsfred-Venas sångrupp under ledning av Evert Svensson. 
Också här fick publiken lyssna på kända sånger från förr och nu.

Innan ordförande Lars Rundgren avslutade med att tacka alla som medverkat och de 180 deltagarna samlades alla tre sånggrupperna på scenen för att tillsammans med publiken sjunga "Pensionärsvisan". Och alla sjöng för full hals så att det hördes lång väg även utanför lokalen.

En verkligt trevlig eftermiddag ! 

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.