A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

PRO Köpingsvik fick info om Poddradio och raskade ut julen.

Axel har laddat upp för bingon!

Det första medlemsmötet för året i PRO Köpingsvik har blivit tradition att raska ut julen. Det program vi hade på dagordningen denna dag var att Lasse Stenberg skulle informera oss om poddradio som vi ju läst om och undrat vad det kan vara.

2016-01-28 Tiden går fort och redan är halva januari gången. Det har blivit så att detta första möte förväntar sig medlemmarna en portion risgrynsgröt och en god skinksmörgås till den.

Sedan alla mötesdeltagare anlänt trots snöovädret, så kom även Lasse Stenberg från ÖlandsBladet. Han skulle informera oss om vad Poddradio är för något, och han hade givetvis sin gitarr med sig.

Ordföranden lämnade en kort information om vad som ankommit från vårt distrikt Kalmar läns PRO, fick så Lasse Stenberg berätta om detta vi läst om i ÖlandsBladet: Poddradio. Poddcast betyder nedladdningsbar. Man kan alltså själv via sin dator ladda ner program. Man går in på ÖlandsBladet på sin dator och till meny och klickar sig fram till poddradio.

Så hittar man fram till de sändningar som nu Lasse Stenberg jobbar med, och stortrivs med detta uppdrag, och efter allt spännande han berättade så förstår vi det mycket väl. Som exempel klickade han fram programmet om ”Rånet på norra Öland”. Det var mycket spännande. Vi fick lyssna på det programmet som han tagit fram på sin ”padda”. Där var våra poliser Bosse Polis och Thomas Lönnqvist med och berättade när de jagade bovarna som rånat efter 136:an. Plötsligt var det fotanglar utspridda på vägen, men de kom igenom utan punktering som tur var. Om detta läste vi i Ölands-Bladet då det hände.

Nu kan vi var och en gå in på vår dator och hitta mycket spännande.

– Ja, nog är det så att vår generation faktiskt varit med om en helt otrolig utveckling. Som en bordsgranne uttryckte det: vi som lärde oss att skriva med bläck och stålpenna. Välskrivning!

Nu skickar vi e-post över hela världen och kan ladda ner radioprogram som sänts tidigare.

Sedan tog Lasse fram sin gitarr och sjöng Evert Taube förstås och Ove Thörnqvists låtar. Det blev Dagny och några till och de texterna kunde alla så nu blev det allsång och härlig stämning. Vi tackade Lasse Stenberg för hans info om poddradion och den sköna sången.

De flesta hade druckit påtåren och smakat på den godbiten vi fick till kaffet, så nu tog Axel Olsson fram sin låda med utrustningen för Bingospel. Det blev ett par omgångar och nu fick lyckliga vinnare med full bricka en 100-lapp som vinst. En 20-lapp och en 50-lapp de övriga som vann.

Så avslutades denna eftermiddagen med tack för trevlig samvaro och gott samarbete, så ses vi på årsmötet den 17 februari och då kommer vår distriktsordförande Bengt Kronblad som gäst och vi har som vanligt Kroppkakor på menyn. Annons om detta kommer.

Ingrid Rosenkvist   

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.