A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Studiebesök

PRO Köpingsvik hos Räddningstjänsten

Ett 15-tal medlemmar från PRO Köpingsvik gjorde ett besök hos Räddningstjänsten i Borgholm. Brandmästaren Göran Andersson lotsade oss från ”Första hjälpen” till ”Ett räddat liv”. Ja, man kan faktiskt rädda liv om man vet hur och gör det i rätt ordning.

Brandmästare Göran Andersson informerade hur man faktiskt kan rädda liv genom att känna till dess olika möjligheter. Vi fick se informationsfilm hur man hanterar, 1. Första hjälpen, 2. Hjärt- och lungräddning, 3. Defibrillator (hjärtstartare). Innan vi gick in på den praktiska biten bjöds det på kaffe med dopp. Efter kaffet fick vi träna på hjärt- och lungräddning med hjälp av en hjärtstartare, vi jobbade två och två med en docka, en tog hand om den skadade, den andra kopplade upp hjärtstartaren. Alla i gänget var tacksamma för informationen om att rädda liv. Avslutningsvis fick vi gå runt bland utryckningsfordonen och se hur de var utrustade och praktiskt fungerare vid utryckningar, tack Göran för en intressant förmiddag.

En HJÄRTSTARTARE, även kallad defibrillator, är en apparat som analyserar hjärtverksamheten och som kan skicka en elektrisk stöt till hjärtat. Det är den enda effektiva hjälpen vid plötsligt hjärtstopp. Hjärtat får en omstart och kan få en normal rytm igen. PRO Köpingsvik har tillgång till en hjärtstartare i Albökegården.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.