A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Artikelarkiv Borgholm

 • Månadsmöte oktober – Missa inte du med att söka bostadsbidrag

  2019-10-31 PRO Borgholms månadsmöte i oktober besöktes av dryga 50-talet medlemmar. Mötet inledes med information om bostadstillägget, som ingår i den allmänna pensionen. Ansökan om bostadstilläget görs till Pensionsmyndigheten. Myndigheten uppskattar att över 100 000 pensionärer missar bostadstillägget. Skälet är att de inte har gjort någon ansökan.

  Läs mer
 • Vårfest med PRO Borgholm

  2019-05-20 PRO Borgholm har hållit sin traditionella vårfest i Folkets Hus med 65 deltagare. Bengt Håkansson sålde lotter till förmån för Barncancerlotteriet. Det var det sista lotteriet som Bengt anordnade. Bengt har under årens lopp gjort stora arbetsinsatser för PRO. Bengt har varit en av Sveriges största försäljare av PRO lotter. Dragning av ytterligare lotteri skedde. Vinsterna hade tillverkats av PRO medlemmar i PROs lokaler för textil- och träslöjd.

  Läs mer
 • Studieresa till norra Öland

  2019-05-20 Under vintern har PRO Borgholm genomfört en studiecirkel som handlat om socknarna på norra Öland. Den 16 maj fyllde deltagarna en 30-buss och åkte norrut, för att besöka och bese de sevärdheter och verksamheter man läst om under kursen.

  Läs mer
 • Har du rätt till bostadstillägg?

  2019-05-05 Tusentals pensionärer har missat att söka bostadstillägg. Utnyttja informationen på denna sida för att få reda på vad som gäller, Beräkna ditt bostadstillägg och gör din ansökan.

  Läs mer
 • Polisen varnar för telefonbedragare

  2018-12-08 Kommunpolisen Magnus Areskog i Borgholm har vänt sig till bland andra PRO och bett om hjälp för motarbeta telefonbedragare.

  Läs mer
 • Grillfest och Träffpunktsverksamhet hos PRO Borgholm

  2018-08-26 Rapport från vår grillfest samt information om vår träffpunktsverksamhet: Träffarna äger rum tisdagar och torsdagar mellan kl 13 och 15 i Folkets Hus i Borgholm. Alla seniorer är välkomna till träffarna. Samarbete har också inletts mellan föreningarna om resor. Föreningens studieverksamhet börjar med 17 september. Studiecirklar finns i seniordans, sångkör, QI-Gong, seniorgympa, promenader, öländska socknar, trådslöjd, datakunskap, nyheter och musikcafé.

  Läs mer
 • Träffpunksverksamhet — Samarbete mellan PRO och SPF Blåelden Seniorerna

  2018-08-20 Pensionärsorganisationerna PRO Borgholm, PRO Köpingsvik och SPF Blåelden Seniorerna har ingått ett samarbetsavtal med Borgholms kommun om träffpunktsverksamhet i Borgholms tätort. Under veckorna 33-36 sker träffarna i Folkets Hus.

  Läs mer
 • Håll i handväskan — och förvara aldrig koden tillsammans med bankkortet!

  2018-05-26 Vanliga brott mot äldre är fickstölder, väskryckning och stöld i bostad. Avböj vänligt men bestämt att växla pengar åt främmande människor. Lämna aldrig handväskan utan uppsikt i kundvagn eller rollator. Förvara aldrig koden tillsammans med bankkortet. Det var några av de råd kommunpolis Magnus Areskog gav när han besökte aprilmötet med PRO Borgholm.

  Läs mer
 • Ann-Charlotte om öländska kvinnoöden

  2018-02-22 PRO Borgholms februarimöte lockade 65 medlemmar. Mötet inledes med att Ann-Charlotte Magnusson berättade på ett fängslande sätt om tre öländska kvinnoöden från 1600 talet, 1700 talet respektive 1800 talet.

  Läs mer
Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.