A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Arkiv

Träff på Palmen 2014 /bild gde. Vill ge våra medlemmar information om vad som händer för oss pensionärer i våran förening och att alla skall trivas på våra möten, sammankomster, och våra studiecirklar och medverkar till att alla kommer med i våran gemenskap. Vill att du hjälper till för att trivseln och samvaron skall bli så bra som möjligt.Jag är eran hemsides ansvarige tillsammans med Styrelsen Körfältet.Jag heter Gunhild Dérås Eliasson Mitt telefonnummer 063-519349 Mobil. 0768297472 Söker dig som vill hjälpa till med material till vår hemsida t.ex. historik reportage och bilder, från våra resor och aktiviteter. Då det kan vara svårt att hinna vara med över allt. Kanske kan du komma med tips om olika ämnen, som vi kan berätta om. Hoppas på nya idéer. Lite bra Datatips för nybörjare. Från intervju med dataläraren Lars Hansson, PROs folkhögskola i Gysinge. Det viktigaste är att komma över rädslan för apparaten.Man tror att så mycket kan gå fel, men det stämmer inte. Datorn innehåller en djungel av olika funktioner.Ingen kan kunna allt. Fokusera bara på det du behöver. Låt inte barnbarnen försöka lära dig -då går det för fort.Man hänger inte med och blir bara förvirrad. Anmäl dig till en kurs. Är man pensionär tar man lämpligen kontakt med närmaste PRO.-distrikt. Även ABF och andra studieförbund har kurser för nybörjare.Medlemsförmån. Kostnadsfri hjälp med datorn för oss PRO medlemmar. Kontakt ring PRO support 0771-171171 Får du problem med din dator eller programvara finns det en kostnadsfri datasupport för PROs medlemmar, föreningar, samorganisationer och distrikt. Supporten är öppen vardagar 08.00-18.00 och ger stöd för alla våra system webbsidor, medlemsregistret, informations systemet för pensionärsråds- ledamöter samt våra mötesrum via First Class. Därtill ges även generell datasupport om exempelvis operativsystem, bredband och internet, brandväggar/säkerhet, officeprogram och navigering på vår webbplats. PRO bevakar Pensionärernas intressen i olika samhällsfrågor,och att bedriva en egen omfattande verksamhet i vilken medlemmarna kan känna glädje och gemenskap. Vad får man för medlemsavgiftenI medlemsavgifter för år 2011 betalar vi till PRO Riksorganisionen 170 kr, PRO Distriktet 30 kr och till föreningen Körfältet 40 kr Som medlem får du tidningen PROpensionären (1 Ex. per hushåll) som utkommer 9 gånger per år. I medlemsavgiften ingår också en olycksfallsförsäkring som gäller när du besöker ett PRO- arrangemang eller när du är på väg till eller ifrån ett PRO arrangemang. Dessutom har du möjlighet att teckna egna försäkringar med fördelaktiga villkor, en hemförsäkring och en olycksfallsförsekring speciellt framtagen för oss PRO-medlemmar./gde.

 Studieresa till Nidaros Domen Trondheim 16 september 2014

       

      bild/ student.

 

En strålande Höstdag i Trondheim,med sju damer.

 

Efter avslutad studiecirkel i våras, har vi besökt vårat 

 

resmål Nidaros Domkyrka.

En mycket mäktig och sevärd byggnad.

Vi hade kunnat gått i flera timmar. Men då vi åkte på en dagstur

så räckte tiden  inte  till så mycket annat.

Vi beundrade alla dessa olika statyer/ vackra fönster, som påminde oss om svunna tider.

Välkomna med oss, på nästa resmål efter en studiecirkel./gde.

 

 

 

 

 

             80 + resa.16 juni  2014

 

                     

Det var kallt och blåsigt när 46 glada och förväntansfulla körfälts-medlemmar tog plats i K-E Backeryds buss. Dagens första mål var Ångsta och Locknemuseet. Vi fick en tur i museet av Lisa Hamren. Det visades också en intressant och verklighetstrogen film om hur den enorma meteroiten, som vägde 400 miljoner ton med en hastighet av 54000 km/tim slog ned och bildade Locknekratern. Vi fortsatte nu på små slingrande vägar och Astrid, som var vår reseledare för dagen, visade sig ha god lokalkännedom i de här trakterna. Så småningom hamnade vi vid den vackert belägna Revsundslogen, där vi fick avnjuta en delikat buffe´med i huvudsak lokala och närproducerade produkter. Jonna Hylen som var dagens värdinna berättade om logens historia och till desserten och kaffet underhöll hon och pojkvännen oss, med skönsång och gitarrspel. Mätta och belåtna äntrade vi åter bussen och nästa uppehåll var vid Herrvadsström- men där vi också besökte Sveriges minsta museum. Endast fem personer fick plats åt gången. Nästa stopp var vid Smååkrans Getgård där vi fick titta på en massa getter och gulliga killingar. Många passade också på att köpa med sig getost och mese hem. Trots det kalla vädret och den ihärdiga blåsten var humöret på topp och det blev litet allsång i bussen. Astrid fortsatte, att till allas förnöjelse, berätta om bygden där hon vuxit upp. Det sista uppehållet för dagen blev bussfika på en rastplats. Karl-Erik bjöd på kaffe. Festis och Astrids hembakta kaka var pricken över i-et. Vid sjuttontiden var vi åter tillbaka på Körfältet. Alla var överens om att det hade varit en trevlig dag.

Ref/UD

Reseverksamhet:   Astrid Eriksson     tfn. 063-126238                      

Sonja carlsson     tfn. 063-101827

 

 

                      

 

 


            Julfest på Wångens värdshus

 

                                            141216.

                        Julbord på Wångens värdshus

        Glada gäster på Julbord 2014  

           

          

        Från en härlig dag på Wångens värdshus.2014/bilder gde.

 

                   Vackra alstrer från många flitiga damer.   

        

        Bild/gde.

141213 Luciafest 

PRO körfältets grötfest inleddes med att deras sångkör dagen till ära hade ett fint luciatåg och som det lilla extra gick en liten söt luciatös främst i ledet.Stämningsfullt sjöng de traditionella luciasånger men överraskade också med att sjunga på jamtska.

Efter att glöggen blivit påfylld och ordförande Ulla Deutschmann hälsat alla välkomna till föreningens grötfest och dagens underhållare Tomtemor Terese Juel sjungit några julvisor som Tänd ett ljus, Bjällerklang och Julen är här var det dags att avnjuta julegröt och härligt god skinkstut på hembakt tunnbröd. Till kaffet serverades en bit saffranskaka och pepparkaka.Allt sköljdes ned med fler sånger av Terese Juel bl.a. Stilla natt, Julekvällsvisan, ja många av Tereses visor lockade till allsång.

Våra historieberättande herrar bjöd på några historier till påtår som var både fräcka och skämtsamma.

Till festen hade alla tagit med julklapp som hade lagts i säcken för att sedan bli festens lotteri.

Många lotter var sålda och spänningen var stor när numren drogs och vinsterna delades ut. Till slut var det bara lottdragningen på inträdesbiljetten kvar. Vinsten en fruktkorg gick till Inga Olofsson.

En vacker julblomma skänkte sånggruppen sin ledare Ulla som tack för terminen.

Ordförande tog så ordet och tackade alla närvarande, Tomtemor Terese Juel, arbetsgrupp och lotteriansvariga för en trevlig sammankomst och önskade God Jul och Ett Gott Nytt mötesår. 

    

bild /gde

Pro Körfältet.  

141122

En lördag i mörkaste november hälsade ordförande Ulla Deutschmann

alla välkomna till medlemsmöte. Uppslutningen var god.

Medlemmarna hade ordnat en fin marknad och hantverksutställning med

många alster såsom stickat i många varianter, stenutställning med fina smycken,frestande bakverk, ett stort antal vackra dukar i hardangersöm,

snickerier, slöjdvaror och tomtar. Ja, allt lockade till inköp. 

De populära Karin och Bure, med litet hjälp av Gillis Eriksson och hans dragspel, spelade och sjöng ett antal kända och okända låtar som lockade till allsång. Det var bara att önska så spelade de, och vi sjöng.

Ordföranden hade ordet och informerade om kommande begivenheter såsom Adventskaffe, Julgröt, Östersundsrevyn och Julbordsresa till Wången .

Kassören Inger Persson föredrog budget- och verksamhetsplan för 2015 och mötet godkände förslagen.

Efter årsmötet blir det ny mötesdag (från lördagar till tisdagar) Detta för att underlätta för underhållning och föredragshållare. Det annonserades även att det finns lediga platser till nästa års vattengympa.

Efter att ha blivit serverade gott kaffe, läckra smörgåsar och hembakta kakor fanns det tid att till musik av Karin och Bure titta på marknaden och kanske köpa något.

Som avslutning hölls dragning av dagens lotteri.

Ulla tog ordet och tackade samtliga, särskilt dagens under-

hållare, arbetsgrupp, lottteriansvariga och alla utställare för en mycket trevlig eftermiddag.

 

   Referat.   Britta Dahlberg         bilder/ gde.

 

 

                  PRO Körfältet.

 

                          2014

 

                         För större text. klicka ctrl och +

 

                

                 Bild/gde.

PRO Körfältet

Den 18 oktober hölls medlemsmöte på Palmen, till vilket ca 45 personer hade infunnit sig.

Ordförande inledde med att hälsa alla, särskilt Linda Svedberg från ABF och dagens underhållare Åke Helgesson hjärtligt välkomna. Dagens tema var Fair Trade. 

Linda fick ordet och förklarade varför vi bör handla varor som är märkta med det speciella blågröna märket.

 Det förbättrar levnadsvillkoren för dem som producerar, bl.a. kaffe, te, bananer och choklad. De kan i sin tur ge tryggare anställningar till sina anställda, som inte behöver ta hjälp av sina

 barn med försörjningen utan kan låta dem gå i skolan. Vi, som konsumenter, har

makten och kan med vårt sätt att handla påverka både regeringar och storföretag.

En mycket upplysande och intressant föreläsning.

Åke Helgesson, som varit hos oss en gång tidigare i år, tog nu till sin gitarr och framförde en diger blandning av visor allt från Taube och Allan Edwall till Ruben Nilsson.

Han har också översatt Dan Andersson till engelska och vi fick höra hans version av Gunnar Vägman.

Nu var det dags för fairtrademärkt kaffe och arbetsgruppen serverade läckra smörgåsar. Naturligtvis fick vi också kakor med den blågröna symbolen och alla lät sig väl smaka.

Beställningar för PRO-almanackan togs upp. Tre personer som gjort bra ifrån sig på tipsrundan på friskvårdsdagen fick ett litet pris. Vid nästa möte den 22:a november blir det en kombinerad jul-och hantverksmässa. Utställare hjärtligt välkomna. 

Sedan Åke spelat ytterligare några visor var det dags för lottdragningen. Priserna bestod av diverse fairtrademärkta varor.

Med att flagga för Bingo den 25 oktober kl.12.45 tackade ordförande alla, särskilt den effektiva arbetsgruppen inklusive lotteriansvarig, föreläsare och underhållare, för en trevlig dag. 

 

 

 

Surströmmingsfest Hösten 2014

Den 30 augusti, en dag då sommaren såg ut att återvända till våra breddgrader,

samlades ett 60-talpersoner på restaurang Lime för att äta surströmming och umgås. 

Stämningen var på topp och alla högg in på den rikligt uppdukade surströmmingsbuffen.

Det fanns också sill för den som inte är så förtjust i den doftande delikatessen.

När alla var mätta och belåtna tog dagens underhållare plats på scenen.

”Lotta och gänget”spelade och sjöng en rad välbekanta örhängen, där många stämde in i sången.                                                                     Rolf på dragspel sjöng också en bejublad variant av sista dansen med text på Jamtska av Lars Persa.

När musiken gjorde en paus rapporterade ordföranden om att avtalet med SJ nu har förlängts.

Till slutet av augusti 2015 gäller 10 procents rabatt. Nästa medlemsmöte (studieupptakt) blir den 20 september på Palmen.

Gymnastiken startar onsdagen den 24 sept.kl.10.45 på reakting, studiecirkeln Jamtska den 8 sept. kl.13.00 på Palmen och den 22 sept. startar sånggruppen. Övriga aktiviteter och cirklar meddelas på studieupptakten. Bingo spelas den 6 och 27 september.

Monica Hellin delade nu ut priser för klubbmästerskapet i Boule, som hade förtagits en kall och regnig dag

Pristagare var Tommy Hammar, Astrid Eriksson och NancyWestin. Vår förening deltog också i DM i Hackås med två lag. Dessa placerade sig på sjätte respektive åttonde plats av 24 lag. Bra jobbat!

Efter mera musik av Lotta och gänget förrättade Lennart Westlin den mycket populära lottdragningen och alla gick hem mätta och glada i det vackra solskenet.

Referat UD. 

             

          Bilder ovan från Surströmmingsfesten 2014/gde.

                                           

                                          17 maj 2014. 

           Minnesanteckningar från PRO Körfältets 40- årsjubileum.  

 

En strålande majdags eftermiddag samlades ca. 120 glada PRO are för att fira 40 år som förening på restaurang Lime.Föreningarna i kommunen representerades av vardera 2 personer vilket  kändes väldigt bra.

Välkomstdrink och litet mingel innan det var dags att bänka sig vid fint dukade bord.

Ordförande Ulla Deutschmann hälsade alla välkomna med en dikt om PROARE och PROA. Litet humor om livet som Proare och Proa. Vi är inte äldre än vad vi känner oss och gör oss.

Britta Dahlberg drog litet historik om Pro Körfältet, hur det bildades, ordförande, medlemsavgifter och verksamheter under 40 år.1974 var vi 79 medlemmar och årsavgiften var 15 kr och idag är vi ca 300 medlemmar och avgiften har höjts med 1560 % till 250 kr.

Solveig Wibe ombudsman från PRO distriktet var den som hjälpte föreningen att bli till. Hon är i dag ”Still going strong”i vår förening. Hon hedrades med en vacker blombukett och varma applåder.

Som husband under kvällen agerade Harmoni. De svarade för pausmusik och underhållning. De spelade många låtar som väckte gamla minnen och väckte danslusten till livs.

Vår eminenta sånggrupp underhöll oss och visade också vad man kan göra tillsammans  om vi bara vill.

Vid 17-tiden  var det så dags att avnjuta en härligt god buffe´på Norrlandsvis.Det vill säga det serverades tjälaknul,potatisgratin och lingonsky, lax,västerbottenpaj med flera goda rätter. Som ett lock på all mat serverades det en toppengod vaniljpannakotta med hjortron och kaffe.

Till efterrätten var det så dags för kvällens underhållare, Evert Markusson som till allas trevnad spelade och sjöng samt berättade episoder från ett innehållsrikt liv ute bland folk på scen turne.

Han drog ned många skratt och applåder och var ett uppskattat inslag.

Några tal till föreningen var det också. Inger Breil representerade distriktet och Eivor Nilsson sam-

organisationen med en rolig dikt. 

Vår förening fick också motta ett flertal presenter .

Som avslutning turas Harmoni och Evert om med sång, musik,historier och skrönor i ett härligt uppträdande.

När alla var mätta på både mat och kultur tog ordförande UllaDeutschmann till orda och tackade alla närvarande för en trevlig kväll och att vi nu ser fram emot 50-års jubileet.

Ett tackkort är skickat till Lime där jag framfört föreningens tack för ett jättefint arrangemang och ett extra tack till flickorna som skötte servisen med glans.

 

Vid pennan BrittaDahlberg.

Sekreterare.

 

 

  

 

 

 

 

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.