A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Arkiv

Möten 2011

 

OBS!

Samtliga bilder försvann i och med

(att gamla hemsidan uppdaterades.) maj. 2014.

 

 PRO Körfältet

Säsongsavslutning med julgröt den 10 december 2011

Vintern hade kommit på allvar och man fick pulsa i 25 cm nyfallen snö på sin väg till Palmen på Körfältet. Ett 70-tal medlemmar hade slutit upp. Långborden var vackert dukade med juldukar och julgranen var klädd.

Vice ordförande Inger Fahlgren hälsade alla hjärtligt välkomna, särskilt dagens underhållare Folke Lindkvist och Rolf Engberg. De började som sig bör med ”Viggen”. Efter Folkes beräkningar har han spelat den ca 14000 gånger sedan 1974 då Bröderna Lindkvist startade. Han fortsatte sedan, att med sedvanlig humor, berätta lustiga historier från sin långa karriär, som han startade redan som tioåring med lånat dragspel. Mellan historierna spelade han och Rolf bl.a. ”Annas visa”av Leif Göras från Orsa, ”Lill-Bengts polka”av Bengt Hallberg, Harry Brandelius välkända ” Det har kommit en båt med bananer”och ” Lill-Åkes vals” komponerad av hans bror Åke.

Folke gick sedan ut för att ”köpa tidningen” och in kom dagens överraskning i form av Mats Sundkvist som till Folkes och Rolfs ackopmanjemang sjöng Trönderbrua, Som ett ljus, Ovan där och Pärleporten. De belönades med livliga tillrop och applåder.

Nu serverades en god julgröt med skinkstut och alla dess tillbehör.  Efter kaffet och en mjuk kaka tog Inger till ordet och uppmanade alla att läsa PRO-tidningen där det finns rapporter om resor, försäkringar och diverse erbjudanden bl.a. från SJ. Efter årsmötet den 11 februari 2012 kommer medlemsmötena att hållas på torsdagar enligt förra årsmötets beslut. Nästa medlemsmöte blir den14 januari 2012 och Bingo ev. den 28 januari. Astrid Eriksson meddelade att det finns ett antal biljetter till Östersundsrevyn den 11 januari 2012

Lennart Westlin utförde dragningen av lotteriet och Gillis Eriksson fördelade vinsterna i form av tunnbröd från Lillsjöhögen.

Inger tackade alla särskilt dagens arbetsgrupp och underhållare för väl utfört arbete och tillönskade alla En God Jul och ett Gott Nytt År.

 

Adventskaffe på Palmen den 27 nov.

Festligt dukade långbord med ljus, lussekatter, pepparkakshjärtan och mandariner mötte ca sjuttio medlemmar och gäster som samlats på”Palmen”för att fira första advent.

Inger Fahlgren hälsade alla välkomna, särskilt kören Hjärtans Fröjd med Gudrun Mickelsson som körledare, samt gäster från EFS:s Mötesplatsgrupp.

Ute föll årets första snö, som de flesta nu välkomnade, och bidrog till en gemytlig stämning.

Kören började med ett blandat program av sånger bestående av lätta folkvisor, kärlekssånger och ett uppskattat inslag där Gudrun Mickelsson utklädd till ryss sjöng om Kall Skinka.

Sedan alla avnjutit det goda adventskaffet, tog EFS:s präst plats vid mikrofonen och sjöng tillsammans med tre damer och gitarrspel några mycket stämningsfulla sånger.

Han läste också en uppskattad dikt, som han skrivit.

Kören fortsatte nu med att sjunga julsånger där publiken stämde in i många av de välkända och älskade melodierna.

En trivsam och stämningsfull eftermiddag var till ända./ U.D.

PRO Körfältet

Medlems-budgetmöte den 12 november 2011

I Solsken, frost och några minusgrader samlades ca 45 medlemmar på Palmen till musik av durspelande Gärd Åslund och gitarr av Sture Blom. Inger Fahlgren hälsade hjärtligt välkomna till alla, särskilt dagens underhållare.

Dagordningen fastställdes och en justerare till protokollet utsågs. Fyra nya medlemmar hälsades välkomna med applåd.

Dags att presentera styrelsens budgetförslag till det kommande året. Det föredrogs av kassören Monica Frandell. Hon konstaterade att det kommande året bl.a. kommer att innebära betydligt dyrare hyreskostnader. Budgetförslaget godtogs av närvarande medlemmar .

Ulla Deutschmannberättade om verksamhetsplanen för 2012. Eftersom problemet med lokalen fortfarande kvarstår, är planeringen preliminär. Hon uppmanade också medlemmarna att fortsätta att stödja alla aktiviteter och studiecirklar och att värva nya medlemmar till föreningen. Styrelsen har beslutat att åter sälja PRO:s skraplotter.

Gunhild D-Eliasson meddelade att årsbusskortet fr.o.m 2012 kommer att kosta 200kr/mån. 

 Nu följde trevlig underhållning i två avdelningar. Gärd Åslund berättade om skillnaden mellan dur-och dragspel vilket vi kunde konstatera är stor. Hon spelade en rad låtar som hon gjort själv och om hur musiken kommer till henne. Exempel på egna låtar:” Flurväre” Noras visa,som hon skrivit till ett barnbarns dop. (F.ö har hon nio barnbarn så det har blivit en hel del dopvisor.)”Till Agneta” ”Vattudalingen” ” Höstvisa” ”Trappstegsforsen” och ”Feien”.

Dessutom spelade hon en hel del norska låtar och ett par av Mikael Nolevik. De flitiga spelemännen belönades med livliga applåder.

 Läckra smörgåsar drömmar och nybryggt kaffe serverades av dagens arbetsgrupp och Lennart Westlin och Gillis Eriksson förrättade dragningen på lotteriet.

Inger tackade dagens underhållare, arbetsgruppen och lotteriansvariga för ett väl utfört arbete, och önskade alla en trevlig fortsättning på dagen.

Ulla Deutschmann

 

Medlemsmöte den 15 oktober 2011

Inger Fahlgren hälsade ett 60-tal medlemmar, särskilt Kjell Söder och dagens underhållare ” Verner med Vänner” hjärtligt välkomna.

Efter sedvanliga förhandlingar tog Kjell Söder till orda. Han berättade om sina planer för Reacting på Körfältet. Han föredrar att kalla det reaktivering i stället för rehabilitering. Han berättade om sitt intresse för hjärnan och om framgången med sin son som vid 5 års ålder fått en hjärntumör.  Hela verksamheten kommer att flyttas till Körfältet i början av Januari och där kommer att finnas läkare och  sjukgymnaster. Ett mycket intressant föredrag och han belönades med en varm applåd.

Inger meddelade att Boccian startar den 18 oktober kl.10:00 på Palmen. Enligt  de  ansvariga för tisdagsdax på Jamtli är PRO Körfältet dåliga på att närvarande vid dessa tillfällen. Inger manade till bättring inför kommande sommar. Gunhild påminde om det förmånliga bussårskortet.

Verner med Vänner bestående av Verner Sjölander och Gunnar Huss sång och Eric Fors på dragspel underhöll nu med en rad mer eller mindre välkända melodier i två avdelningar. Bland annat sjöng de båda herrarna med starka och vackra röster Lilla vackra Anna, Pepita dansar, Som en sommarvind, Kajsas udde, en helt ny,mycket vacker sång av Lena Severin” Jämtlandssommar” och avslutade med Jämtsnoa där publiken trallade med och klappade takten.

I pausen serverades kaffe med smörgås och kaka. Borden var smakfullt dekorerade med vackra höstlöv och blommor.

Uppflugen på en stol placerad på ett bord såg nu Ingrid Bergvall till att vi fick röra på oss till litet sittgympa. Lotteridragningen förrättades av Lennart Westlin. Östen och Gillis fördelade vinsterna som bestod av tunnbröd från Lillsjöhögen.

Efter att ha upplyst om kommande möten tackade Inger Kjell Söder, de populära underhållarna, Ingrid och sist men inte minst arbetsgruppen och de lotteriansvariga för väl förrättat värv. Med tillönskan om en god fortsättning på dagen avslutades mötet.

 

Pro Körfältet 110917  

Medlemsmöte studieupptakt: Till glada toner från Rolf Göranssons dragspel var det äntligen dags den 17:e september att inviga den nya lokalen”Palmen” på Körfältet. Inger Fahlgren hälsade ca 60 medlemmar och dagen musikant hjärtligt välkomna. Dagordningen fastställdes och protokolljusterare utsågs.

Rolf fortsatte sin underhållning med sång och spel av bl.a. Glad som en speleman och ett Sven-Ingvars medley. Inger tog nu till orda och berättade att SJ har ett förmånligt erbjudande: Bekvämt och prisvärt resande i första klass under september – november. Det är också dags att beställa PRO-kalendern. Hon redogjorde också för kommande aktiviteter:

Gymnastiken startar den 28:e september i Palmen under Ingrid Bergvalls ledning, vattengympan hålls tisdagar på  Remonthagen med Annie Permansson som ledare.

Varje fredag kl.10.00 drar Gillis Eriksson iväg med glada stavgångare.

Dags nu för Astrid Eriksson att greppa mikrofonen. Hon inledde med att berätta hur styrelsen den gångna veckan varit på kurs på Gysinge Folkhögskola och rekommenderade varmt till ett besök, då det är både lärorikt och väldigt trevligt.

Vidare redogjorde hon om befintliga och möjliga studiecirklar. Tvåändstickningen fortsätter liksom någon form av läsecirkel. Gunhild Dérås-Eliasson startar redan kommande tisdag en cirkel om Östersunds historia. Dessutom kan cirklar startas i ämnena ”Jamtska” ”Nya trafikregler” och ”Koll på läkemedel” Inger rekommenderade särskilt den senare.

Nu serverades Kaffe och goda smörgåsar till underhållning av Rolf. Han spelade och sjöng många kända örhängen där alla sjöng med. Han utförde också roliga och tänkvärda visor och, slutade mycket passande med ”farväl till sommaren.” Gillis och Lennart bidrog med ett par dråpliga historier.

Lottdragningen genomfördes av Ivan. Östen och Gillis fördelade det goda tunnbrödet till vinnarna. Nästa medlemsmöte den 15 oktober. Bingo den 24:e september samt den åttonde oktober.

Inger tackade nu arbetsgruppen, lotteriansvariga och Rolf för väl utfört arbete, önskade alla en god fortsättning på dagen och avslutade mötet./styrelsen

 

PRO Körfältet 110827

Medlemsmöte / Surströmmingsfest på Restaurant Papegojan.

En av de sista varma sommardagarna samlades ett 60-tal medlemmar till musik av Arne och Arvid för att inta surströmming. Inger Fahlgren (vice ordförande) hälsade alla, inklusive, dagens  musikanter, hjärtligt välkomna och öppnade dagens möte.

Dagordningen fastställdes och val av protokollets justerare avklarades snabbt.Två nya medlemmar hälsades välkomna med en applåd.

Ulla Deutschmann redogjorde för vad som hänt i lokalfrågan. Det kommande året får vi använda lokalen ”Palmen” på Körfältet. Förhoppningsvis sker det redan till nästa medlemsmöte. Vattengympan börjar den 20:e september i Remonthagens bassäng. Anmälningar till Annie Permansson. se aktiviteter ang.tider.

Gunhild D Eliasson. framhöll det prisvärda bussårskortet och förklarade att hon säljer detsamma, g.m. Pro-Körfältet, som får en viss % på varje kort.

Till tonerna av bl.a Hälsingebygden, Norrlandsnätter och Ge oss åren tillbaka dukades nu surströmmingen med alla dess goda tillbehör fram. Alla lät sig väl smaka och det hela avslutades med kaffe och en god kaka.

Nu var det Gillis tur att ta mikrofonen. Efter att han hade berättat ett par dråpliga historier, förrättade han prisutdelning till de bästa boulespelarna i årets klubbmästerskap: Delat första pris gick till Inger Essvall och Åke Olsson, tredje pris till Lennart Westlin. I årets DM i boule kom PRO-Körfältet på en hedrande tredje plats. Alla belönades med en varm applåd.

Eric Fors, Erik Wångklev och musikanten Arne bidrog också med luriga historier. Efter mera musik och sång förrättade Ivan dragning på dagens lotteri och Gillis och Östen fördelade tunnbrödsvinsterna.

Inger Fahlgren tog till orda och annonserade nästa Bingo på Papegojan den 3:e september och nästa medlemsmöte preliminärt på Palmen den 10 september.Hon tackade alla för en trevlig eftermiddag och framförde ett särskilt tack till dagens musikanter, lotteriansvariga och Anki med personal på  ( Papegojan)

En mycket lyckad eftermiddag var till ända. Styrelsen/U.D.

 PRO Körfältet 110514  Den 14.e maj samlades ett 70-tal medlemmar på Dragonen för årets våravslutning.Borden var dukade med vita dukar, vårgröna servetter och blåbärsris i knopp.Vice Ordförande Inger Fahlgren hälsade alla, särskilt dagens underhållare Arnes Trio och Marie Olsson från länstrafiken välkomna Dagordningen fastställdes, och fem nya medlemmar hälsades välkomna med applåd. Inger påminde om Inspirationsdagen den första september i Sundsvall och förklarade nyttan av att beställa NIX-telefon för att undvika envisa telefonförsäljare.Gunhild Derås-Eliasson (ny styrelsemedlem) redogjorde för PRO Körfältets hemsida på Internet för vilken hon nu är ansvarig.  Därefter tog Marie Olsson (representant för länstrafiken) plats vid mikrofonen och berättade om det mycket förmånliga årskortet för seniorer. Kortet gäller för hela länet, även på stadsbussarna och inlandsbanan. Kostnaden är 180 kr/mån. Det finns även ett sommarkort, som gäller juni-juli-augusti och kostar 750 kr. Arnes Trio (dragspel, fiol och gitarr) var mycket flitiga och spelade i flera omgångar allt ifrån Du Svarte Zigenare och Trönderbrua till Fiolen Min och en rivig Polkett av Gubben Lindkvist. Arne själv sjöng också och berättade historier som det skrattades gott åt. Många var vi, som hade svårt att sitta stilla när det spelglada gänget var på podiet. Alla lät sig nu väl smaka av vårlunchen, bestående av en god paj med sallad, bröd och kaffe med kaka. Därefter var det dags för Ivan och lotteridragningen och många medlemmar blev ägare till det goda Lillsjöhögsbrödet. Inger tackade Arnes Trio, arbetsgruppen och de lotteriansvariga för mycket gott utfört arbete, och önskade alla en god och glad sommar och avslutade mötet./styrelsen

   

 Månadsmöte                               

PÅ Dragonen den 9 april.

Spröda penséer smyckade borden när ett femtiotal medlemmar samlades till tonerna av Staffan Olovssons karaokepartaj, Vise ordförande Inger Fahlgren hälsade alla, särskilt Staffan och Yvonne Larsson från Handtaget, hjärtligt välkomna och öppnade dagens möte. Dagordningen fastställdes, och en ny medlem hälsades välkommen, varefter inkomna skrivelser och rapporter föredrogs, bl.a. påminnelse om veteranvetartävlingen. Sj: s vårerbjudande på vissa tåg i maj  och PRO:s inspirationsdag den första september i Sundsvall. Yvonne Larsson verksamhetschef på resursbanken Handtaget berättade om deras verksamhet. ( Läs mer om detta under Aktuellt) Handtaget behöver flera medlemmar,ca.100 personer. Nu var det åter plats på scen för Staffan Olovsson, som underhöll med berättelser från sin 40-åriga musikerkarriär och framförde ett stort antal populära sånger av bl.a Evert Taube Sven-Ingvars och Mills Brothers, samt sånger från svensktoppen och musikfestivaler. Han avslutade med Anthem ur Chess där hans röst mycket väl kunde meta sig med Tommy Körberg. Han fick varma och mycket välförtjänta applåder. Efter dragningen av lotteriet som förättades av Gillis och Östen, tackade Inger dagens underhållare, Yvonne Larsson och dagens arbetsgrupp för väl förrättat arbete, önskade en god fortsättning på dagen och avslutade mötet./styrelsen.

 

Årsmöte  2011 

Mötets öppnande. Ordförande Erik Fors hälsade alla, särskilt Jöns Bertil Eriksson och Marianne Nilsson välkomna på årets 43:e dag och förklarade mötet öppnat.

Parentation. Verner Sjölander och Gunnar Huss sjöng "Mitt hem bortom bergen"och Marianne Nilsson spelade violin "Koppången"och "You raise me upp". En tyst minut hölls till minnet av under året avlidna medlemmar.

Fastställande av dagordning. Dagordningen fastställds med ändringen:§14 flyttas till §4½.

Nya medlemmar. Brita Dahlberg, Kerstin S. Monica Frandell, Laila Eriksson, Ragnar Norrlander, Ingrid Nilsson, Rut Andersson och Uno Essvall. Alla hälsas välkomna. Under 2010 har tillkommit 18 nya medlemmar.

Rapporter. Erik Fors förklarade att lokalfrågan förtfarande är olöst. Björn Rodeholt ( ny hyresvärd har nu begärt 500 kr. per vecka till säsongens slut, men kan fortfarande inte ge något besked omvad som händer till hösten. Inget bidrag från kommunen.

Avgående ordförande. Erik Fors riktade Gunnar Grahn ett hjärtligt tack för gott samarbete i styrelsen, och Verner Sjölander presenterade honom med en fin klocka. Erik Fors berättade att han under sina tio år som ordförande har avverkat tre kassörer och fem sekreterare. Han "tackar för sig och säger KLART SLUT"och belönades med stående ovationer.

Erik Fors tackade arbetsgruppen och alla medlemmar för en trevlig eftermiddag förklarade mötet avslutat.

Närvarande 79 personer. Styrelsen/gde

      

  

                           Pensionärernas dag  2011-08-02

           Sten och Stanley charmade 2 500 pensionärer på Jamtli ..

 

Östersunds Veteranorkester invigde dagen med många vackra stycken som åhörarna fick höra på, denna strålande sommardag.  Programledaren Åke Jonsson lotsade åhörarna mellan dom olika programpunkterna.

Många vittnar om hur roligt det är att bara få komma ut och träffa folk. Detta årliga evenemang bjuder kommunerna på,

Så det är gratis inträde och bussresa till Jamtli för pensionärerna. Hildegun Forslund och Systrarna Lindberg sjöng glada melodier från 50-60 talet, mycket uppskattat.

När så Sten och Stanley tog över scenen var det fullt ös med gamla kända melodier. Det var exakt 49 år sedan dom första gången besökte Jamtli. Denna gång förstärkt med Ebbe Nilsson,s son Alexander som visade att han var en mycket duktig gittarist och sångare. Och på Åke Jonssons inbjudan att komma hit nästa år för att fira 50 årsjubileum, lovade dom att återkomma. Då blir det säkert tårtkallas, enligt Åke Jonsson,

Som med glimten i ögat sa, att här är ju ändå ett museum.

 

 Ord och bild/gde.  

 

Tisdagsdax På  Jamtli Historieland 110726

        

Pro-Körfältet och Pro-Frösön stod som värdar för

tisdagsdax på Jamtli. CA.två hundra glada pensionärer

hade mött upp på en fullsatt loge, där inte alla fick plats. 

           För Underhållning stod Evert Markusson

som alltid sprider glädje kring sig, med sina historier och sin sång.

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.