A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Arkiv

Trivselträffar

 

Minnesanteckningar från PRO Körfältets månadsmöte.

 

Lördagen den 18 mars 2017 hade Pro Körfältet sitt månadsmöte. Ordförande Ulla Deutschmann hälsade nya och gamla medlemmar, Bo Eklunds trio och Simon Njugune välkommen.

Simon Njugune informerade om den hemtjänstverksamhet som han hade startat och som går ut på att den som får hemtjänst skall mötas av så få personer som möjligt. Allt för att brukaren skall känna trygghet med den som kommer. Låter intressant.

Så var det dags för Bo Eklunds trio att spela upp. Det blev både nya och gamla godingar som bjöd upp till Kostervals och Månskenspromenad innan ordförande tog ordet för att presentera föreningen för de särskilt inbjudna nya medlemmarna och informera om kommande aktiviteter. Det finns fortfarande platser kvar på resan till Sandgrund där Lars Lerin har sin konsthall. Så snart snön försvunnit är det dags för boulen. Kolla hemsidan för att hålla dig informerad om vad som händer i föreningen.

Efter litet mer musik så var det dags för goda smörgåsar, hembakt kaka och kaffe. Alla lät sig väl smaka. Som påtår spelade Bo Eklunds trio On the sunny side of the street. Därefter följde dragning av dagens lotteri där det bland annat fanns Pro lotter och choklad att vinna.

Ordförande tackade alla för att de hade kommit till dagens möte. Det var trevligt att så många hade kommit för att umgås en stund. Ett extra tack till alla som ställt upp för att ordna dagens möte. Nästa möte har vi den 22 april där underhåller Johnny Wiktorsson och Sören Möller

 

B.D.

 

 

Den 25 februari 2017 hölls årsmöte på Trivselträffen där ett stort antal medlemmar hade mött upp.

Ordförande Ulla Deutschmann hälsade alla, speciellt Eivor Nilsson och Ulla-Britta Johansson hjärtligt välkomna.

Mötet inleddes med att ordföranden tände ett ljus och påbjöd en minuts tystnad till minne av de medlemmar som lämnat oss under året. Ett utdrag av Lalehs Kristaller lästets och en stämningsfull melodi spelades på fiol av Ulla-Britta Johansson. Hon fortsatte sedan att underhålla oss med bl.a Kyrklåt från Rätan och Snoa av Allan Edwall.

Eivor Nilsson (ordförande i PRO Brunflo) valdes att leda dagens årsmötesförhandlingar med sekreterare Britta Dahlberg vid sin sida. Verksamhetsberättelsen gicks igenom punkt för punkt och godkändes. Mötet fastställde balans och resultaträkning för 2016. Revisionsberättelsen föredrogs och styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Val av styrelse och andra förtroendevalda genomfördes.

Inga-Märit Jakobsson, Gillis Eriksson, Eva Florin, Ingegerd Johansson och Annie Permansson avtackades för lång och trogen tjänst med blommor och present, liksom Eivor Nilsson för sin insats som dagens ordförande.

Dagen till ära bjöds på smörgåstårta, hembakta kakor och kaffe och alla lät sig väl smaka.

Ulla Britta Johansson fortsatte att med sång och fiolspel underhålla oss. I allas tycke ett mycket uppskattat inslag.                                                         Dags för den populära lottdragningen som förrättades av Lennart Westlin. Lotterna hade strykande åtgång då vinsterna bestod av hembakat tunnbröd.

Ordföranden tackade alla, särskilt dagens arbetsgrupp, Eivor Nilsson och Ulla-Britta Johansson för en mycket givande dag.

U.D

 

PRO Körfältet startade sin verksamhet 2017 med en medlemsträff på Trivselträffen.

Ordförande Ulla Deutschmann hälsade alla välkommen till en stunds samvaro med inbjudna gäster. Janika Runudde och Karin Nordenberg .

Innan Janika fick ordet drog ordförande litet information som att helgen 26 – 27 jan så är det Seniormässa på OSD med många intressanta föreläsningar och utställare.

Det är dags att betala medlemsavgift för 2017. Dagens inbjudna fick så ord och ton.

Janika Runudde berättade om hur det var att få en stroke 1997.vilken livsresa hon har gjort från det att hon blev sjuk på resa i England och Frankrike. Hur det är att inte kunna göra sig förstådd när man tror att det är riktigt det man säger. Hur det var att inte veta om en halva av kroppen och att åter lära känna den. Ett visdomsord fick vi.”När kroppen inte lyder skall du till sjukhus”. Då är något fel. Efter en lång rehabilitering med träning av kropp ,minne och själ var Janika redo för att fortsätta sitt liv i hemmiljö och som dagpatient. Allt tog tid men idag kallar hon sig idekonsult och kan med sin erfarenhet  både hjälpa och peppa andra i samma situation.

Karin Nordenberg spelade vackra melodier på sin fiol bland annat Kyrklåt som avbrott i Janikas rörande och intressanta  berättelse om att en stroke kunde ställa till med.

Gott kaffe med smörgås serverades av arbetsgruppen. Därefter tog studieansvariga Astrid Eriksson ordet och pratade om pågående och kommande studier. Nu i vår startar vi en ”Läs och Res" cirkel om Lars Lerin som avslutas med en resa till Värmland och hans Sandgrund.

Jamtska, spel,  körsång, stickning, är igång men platser finns. En blomcirkel planeras .

Efter denna information tackade ordförande för en mycket interessant eftermiddag och påminde om årsmötet den 25 februari och då bjuder föreningen på förtäring. Ulla Britt Johansson underhåller.

B.D.

 

Hösthalvåret avslutades med att vi den 4 december bjöd på Adventskaffe med dopp och Trivselkören sjöng julsånger.

Julavslutningen hölls på restaurang Papegojan med julgröt, goda skinkstutar och kaffe med pepparkakor och kladdkaka

Dagens underhållare var Lill-Bengt, som skapade en trivsam stämning med julmusik och lustiga historier. Efter 3 år hade han äntligen lärt sig Jokkmokks-Jockes ”Rallarsving” som Gillis Eriksson efterfrågat. Det blev stora applåder när Gillis förenade sig med honom och sjöng ”Det var vi som byggde folkets järnväg”. Dagens presentbord dignade av skänkta vinster och det var många som fick sig en klapp när Lennart Westlin föredrog dagens dragning på lotteriet. Efter att ordföranden ha tackat arbetsgruppen, alla som bidragit till vinstbordet, Papegojans personal för fantastiskt god mat, och LillBengt för en trevlig eftermiddag spelade den senare upp ”Nu är det Jul igen” och samtliga förenade sig i gemensam långdans.

U.D

 

  Referat från Pro Körfältets Budgetmöte på Trivselträffen den 19 november 2016 kl. 13.00

  

 PRO Körfältet hade sitt budgetmöte på Trivselträffen den 19 november 2016.

Ordförande Ulla Deutschmann hälsade alla välkomna till dagens sammankomst där Marinel Isaksson underhöll med välkända sånger och visor som Sång till friheten, Leende guldbruna ögon och Fröken fräken.

Tapani Bergbacka som är försäkringsansvarig på PRO distriktet informerade oss om de försäkringar som PRO har. Vi fick veta att vi är försäkrade när vi far och från möten och studier. Vi kan också teckna förmånlig olycksfall och hemförsäkring. Informationsmaterial fanns att få för den som ville.

Kassören Inger Persson redogjorde för 2016 budgetutfall och en budget för 2017 lades fram.

Den godkändes av mötet. Verksamhetsplan för 2017presenterades. Föreningens medlemsavgift för 2017 blir oförändrad.

Några påminnelser om kommande möten och arrangemang. Alsen revyn, adventskaffe och grötfesten är nära i tiden. Lotteridragningen förrättades till glädje för många.

Ordförande tackade för musik och nyttig information och önskade välkommen till kommande grötfest.

  Vid pennan  BD.

 

PRO Körfältets medlemsmöte 22 okt 2016

Medlemmarna i Pro Körfältet hade den 22 oktober en fantastisk naturupplevelse förmedlad av Andreas Regnér. Till vackra bilder på bl.a. kungsörn, orrtuppar, tjäder, lappuggla, fjällvråk, mink, bäver, grodor och harr berättade han fängslande om möten med björn, en hormonstinn tjädertupp och en dito älgtjur.

Publiken kom med många frågor och fick utförliga svar.

Efter en sådan upplevelse smakade det gott med kaffe och läckra smörgåsar, som serverades av dagens arbetsgrupp.

Ingrid Bergvall (friskvårdsledare) tog till orda och betonade vikten av att röra på sig och att fallolyckorna, särskilt i hemmet blir allt vanligare.  En god idé är att varje morgon göra litet lätt gymnastik i sängen.

Sånggruppen Trivselkören underhöll nu med ett antal visor. Bl.a. av Evert Taube  och Allan Edwall.

Den obligatoriska lottdragningen avslutade en mycket trivsam eftermiddag.

U.D.

 

Pro körfältets studieupptakt den 10 september 2016

Skönsjungande systrarna Erika och Sofia tillsammans med mamma Majlis Ek inledde dagen med härlig stämsång och en bred repertoar.

Ordförande Ulla Deutschmann betonade vikten av att hålla sig i trim både till kropp och själ. Aktivitetsanvariga Ingrid Bergvall och studieorganisatör Astrid Eriksson redogjorde för diverse möjligheter som finns i föreningen.  T.ex. Gymnastik, vattengympa, stavgång och boule. Studiecirklar om jamtska, sång, stickning, läs och res och gamla spel.

Allsång var ett populärt inslag när Majlis drog i gång sitt dragspel. Dagens arbetsgrupp serverade läckra smörgåsar och gott kaffe och ett lotteri med fina vinster avslutade dagen.

U.D.

Pro Körfältets surströmming på restaurang Lime den 23 augusti 2016

Samlingsmusik från Tiljans spel-män och -kvinnor och den ljuvliga doften av surströmming mötte oss då Pro Körfältets medlemmar samlades till surströmmingsfest på restaurang Lime. Ordförande Ulla Deutschmann hälsade alla välkomna till höstens första sammankomst och hoppades att det skulle smaka. Alla högg in på det fint uppdukade bordet med strömming och alla tänkbara tillbehör.

När alla var mätta och kaffet hämtat var det dags för Tiljans spelmän att underhålla oss med kända och okända låtar såsom Trönderbrua, Tango från Norge och Brudlåt till Ulrika. Vad är en surströmmingsfest utan allsång? Vi fick välja sånger och spelmännen kompade. Allsången avslutades med patriotiska Jämtland, Jämtland. Ordföranden informerade bl.a.om Pensionärsbåten 10-11 oktober. DM- boulen gick av stapeln i Hackås där vårt lag tog 18:e plats. Priser delades ut till de fyra främsta i föreningens klubbmästerskap. Lennart Westlin Gunnar Grahn, Astrid Eriksson och Liss-Inger Lantz. Nästa möte är höstens studieupptakt den 10 september. Erika och Sofia kommer att underhålla.

Tiljans spelmän spelade ytterligare några låtar innan det var dags för dagens lotteri med skänkta priser. Där fanns både sylt, saft och inslagna paket.

Vi var alla överens om att det varit en trevlig eftermiddag. Tack till spelmän och restaurangens personal för god mat och fin service.

Vi ser fram emot en innehållsrik höst med mycket verksamhet.

Britta Dahlberg

 

 

Britta DahlbergReferat från PRO Körfältets Vårfest på Papegojan 21maj 2016

  I den fagraste vår hälsades PRO Körfältets medlemmar välkommen, av ordföranden Ulla Deutschmann, till den sedvanliga våravslutningen. Denna gång höll vi till på Restaurang Papegojan där vi serverades en härligt god vårbuffé.

 På programmet denna gång stod information om 80+ resa, PRO-vetarnas final i augusti där vi, PRO Körfältet, deltar som distriktsvinnare. DM i boule i Hackås i augusti, så det är bara att spela på för att kvalificera sig. Sist, men inte minst så börjar vi hösten med surströmming i augusti. Mer om detta kommer i annons.

 För underhållningen stod Jonny Viktorsson. Han bjöd på ett blandat program, där Elvis fick sällskap av allsång på svenska klassiker varvat med våra applåder. Stort Tack till Jonny för en härlig underhållning med mycket gung.

 Till dagens lotteri hade vinsterna skänkts och det var populärt. Fem lottringar såldes i ett nafs.

 Ulla tog så till orda och kallade in kök- och serveringspersonal så vi fick tacka för god mat och service. Tack också till dem som skänkt vinster till lotteriet och inte minst till Jonny. Efter en trevlig eftermiddag önskades alla en varm och skön sommar och välkommen till nya möten i höst.

  Britta Dahlberg

   

Referat

 PRO Körfältets medlemsträff den 16 april.

Det var trångt och gemytligt när ordförande Ulla Deutschmann hälsade alla, särskilt dagens gäst Per
Söderberg, välkomna.

Den egna sånggruppen Trivselkören, med Erik Fors som skicklig ackompanjatör på sitt dragspel, började dagen med ett antal favoritsånger. Repertoaren sträckte sig från Glesbygdssnoa, Kärleksvisa av Allan Edvall, Månskensserenad och Flicka från Backafall till Drömmen om Elin och Evert Taubes Ellinor dansar. Alla sjöng också glatt med i ett allsångspotpurri.

Nu fick Per Söderberg ordet. Han berättade litet om sin bakgrund och sin uppväxt i Ångermanland och hur han på grund av en olyckshändelse hamnade i Östersund för ca 50 år sedan.

Ur en försvarlig trave med böcker av Nicke Sjödin läste han en rad underfundiga historier och dikter på den ångermanländska dialekten. Det blev också många roliga historier blandat med litet norska. Avslutningsvis sjöng han Nickes version av Pärleporten. Hans framträdande var mycket uppskattat och det blev rikliga och översvallande applåder.

Dagens arbetsgrupp serverade nu läckra smörgåsar, hembakt kaka och kaffe.

Ordföranden rapporterade att PRO-vetarna äger rum den 17 maj på gamla teatern, och uppmanade medlemmarna att anmäla sig till årets våravslutning, som äger rum den 21 maj på restaurang Papegojan med vårbuffé och underhållning av Jonny Wilkinsson.

Dagen avslutades med dragning av lotterierna, vilket som alltid är en populär programpunkt.

Ulla tackade alla, som bidragit till den trevliga stämningen, och önskade god fortsättning på helgen.

 

U.D

Minnesanteckningar från PRO Körfältets medlemsmöte 19 mars 2016 kl. 13.00 – 15.00 på
Trivselträffen.     40 närvarande därav 12 män.

 Trots pånyttfött vinterväder hade många medlemmar sökt sig till vårt medlemsmöte.

 Ordförande Ulla Deutschmann hälsade nya och gamla medlemmar välkommen. Litet extra välkommen till Ingrid och Kent Wikberger, som hade kommit från Hammarstrand i snö och ruskväder för att underhålla oss.

Ingrid och Kent inledde med att underhålla oss med härlig countrymusik och gamla godingar som Gunnar Wiklunds, Han måste gå och Jim Reeves, I love you because.

Ordföranden tog till orda och presenterade styrelse och vilka funktioner var och en har.

Ingrid Bergvall, vår friskvårdsansvarige, fick sedan ordet och presenterade pågående och kommande friskvårdsaktiviteter. Det finns en hel del att välja på som boccia på söndagar, stavgång på fredagar samt att boulen börjar så fort snön har smält bort på bouleplan. Kom också ihåg att det finns ett fint ute gym som ligger mellan Tapto - och Reveljgränd.

Astrid Eriksson, studieansvarig fick sedan prata studier. En blomcirkel pågår och en läs och lär cirkel om Anders Zorn börjar inom kort. Våra 80+ inbjuds till en dagsutflykt i juni då gäller det ”först till kvarn”.

Nu efter musik och information smakade det gott med kaffe och goda smörgåsar samt en ”snoddaskaka” till påtåren. Heder till dagens arbetesgrupp.

Ingrid och Kent underhöll ytterligare en stund med country musik, underfundigt mellansnack och extranummer.

 Dags för lottdragning av tre sålda lottringar. Påskägg, After eight och skraplotter fick nya ägare. Lotterigruppen tackades för ett fint lotteri.

En trivsam eftermiddag var över och ordförande Ulla tackade alla som hade mött upp. Tack till musiken för glada toner och tack till dagens arbetsgruppför gott fika och väl arrangerat lotteri.

 Innan alla gick hem önskades alla en Glad Påsk och välkommen till nästa möte den 16 april.

 Vid pennan       Britta Dahlberg

 

 Referat från årsmötet den 27 februari 2016 på Trivselträffen

Den fjärde lördagen i februari höll PRO Körfältet årsmötesförhandlingar på Trivselträffen. Ett femtiotal medlemmar hade hörsammat inbjudan. Innan programmet började infann sig Leif Persson för en kort information om den förestående försäljningen av Östersunds Kommuns fastighetsbestånd på Körfältet, lämnade även en protestlista för påskrift.

Därefter hälsade vår ordförande Ulla Deutschmann alla välkomna, särskilt till vår inbjudna föredragshållare Bo Oscarsson och till ordförande för årsmötet, Bo-Örjan Försth. Ett ljus tändes och vi höll en tyst minut och tänkte på våra vänner som ej finns med oss längre, en dikt lästes och Trivselgruppen sjöng ”En stad i ljus” till Erik Fors dragspel.

Så vidtog ett mycket uppskattat föredrag om vårt språk, Jamtskan. Det var intressant och roligt, och när kaffet hade skäknat blev vi serverade batan och god chokladkaka.                 

Så var det dags för Bo-Örjan att ta plats vid Singer symaskinen och fatta ordförandeklubban. Vår ordinarie sekreterare Britta Dahlberg förde protokollet. Två justerare, tillika rösträknare utsågs.     

*Verksamhetsberättelsen gicks igenom punkt för punkt, och godkändes    

*Mötet fastställde balans- och resultaträkning för 2015

*Revisionsberättelsen föredrogs och styrelsen beviljades ansvarsfrihet

*Val av styrelse och andra förtroendevalda genomfördes 

*Under punkten Övriga frågor informerade Bo-Örjan om studieverksamheten. Astrid berättade om de studiecirklar som är igång hos oss och om andra som är på gång, bl a ”Läs och res”. Det är en cirkel där vi läser om Anders Zorn och reser till Zornmuseét i Mora. Även en blomcirkel startar i mars. Ulla informerade om ”80-års resan” som vi genomför i sommar, och där alla som är 80+ eller fyller 80 år 2016 är välkomna.

Avtackningar följde. Bo-Örjan tackades för väl genomförd förhandling och fick ett paket, vår avgående hemsidesansvarige Gunhild Deraas-Eliasson fick blommor och paket och vår nya hemsidesansvarige Monica Göransson hälsades välkommen. Mötet avslutades med lottdragning och ett stort tack från Ulla till alla för deltagandet i mötet.

 

                                  I.P

         

 

 

Referat PRO Körfältet  160123  

Vid årets första medlemsmöte , 23 januari 2016, var det ett idogt snöande under hela mötet. Vi såg stora, tysta flingor som dalade mot marken när vi tittade ut. Men desto gemytligare, avspänt och trevligt hade vi det inne i Trivselträffen där mötet gick av stapeln. Det var Tommy-John som stod för musiken, och det gjorde han med den äran. Sjöng många egna komponerade låtar och även gamla kända örhängen.

Diabetesföreningen i Östersund var i dag inbjudna att berätta om diabetes och om sin verksamhet. På deras hemsida www.diabetesportalen.se finns mycket information att finna. Vi fick lite olika kunskaper, bl a skillnaden mellan typ 1 och 2, att bra mat för diabetiker är medelhavskost, GI-kost, mycket frukt och grönt, och det allra viktigaste, motionen.

Så följde kaffestunden med goda smörgåsar och en underbar mjuk pepparkaka som Rut Renlund bakat. Tommy-John fortsatte därefter med några fler låtar, bl a flera gamla godingar som vi kunde tralla med i. Därpå följde lottdragning och vinsterna bestod av kaffe. Tommy-John avslutade sin underhållning med ”Nu tändas åter ljusen i vår lilla stad” och en Elvislåt. Ulla tackade Diabetesföreningen, Tommy-John, arbetsgruppen och inte minst medlemmarna för deltagande och trevlig samvaro

Inger Persson

 

 Referat från Pro Körfältets grötfest på Papegojan 15 december 2015. 

När äntligen det milda vädret gjorde en paus och lät stora mjuka flingor falla i skymningen då var det dags för PRO Körfältets grötfest. I år höll vi till på Papegojan en lunchrestaurang i Odenskog. 

De hade lagat en fantastisk risgrynsgröt, ja allt som bjöds smakade otroligt bra 

Ordförande Ulla Deutschmann hälsade alla hjärtligt välkomna till denna eftermiddag i julens tecken. Våra underhållare Hasse Thor med Ruben underhöll under träffen med ett flertal julmelodier som Ser du stjärnan i det blå, Stilla natt, Rudolf med röda mulen och avslutade med Nu är det jul igen och då blev det en spontan ringdans runt lokalen. Tack Hasse och Ruben för musiken. 

Ordföranden överlämnade en liten present till vår nestor Inga-Märit för att hon alltid ställer upp. Det blev även ett stort tack till restaurangens personal, våra lotteriansvariga och arbetsgrupp som fixat vinster till lotteriet. Fyra lottringar såldes och vinsterna delades ut som julklappar. Allt för spänningens skull. 

Vår studieansvariga informerade om att det nu fanns biljetter till Östersundsrevyn i januari. 

Efter en trevlig eftermiddag tackade ordförande för det gångna året och påminde om att det kommer nya möten nästa år och att hålla utkik i ÖP och LT om dessa. Våra medlemsmöten kommer då att vara på Trivselträffen, Reveljen. 

Till sist önskades alla En God Jul och Ett Gott Nytt År. 

Referat/ BD

 

Referat från Pro Körfältets budgetmöte 21 november 2015

på Trivselträffen.

Mitt i gråkalla november hade PRO Körfältet sitt budgetmöte. Denna gång höll vi till i

Trivselträffen, kommunens träffpunkt på Reveljen. Detta kan bli vår möteslokal.

Ordförande Ulla Deutschmann hälsade alla välkomna samt föredrog dagordningen.

Föreningens kör, Trivselkören, sjöng några sånger som värmde. Vem blev inte glad över att höra Flicka från Backafall, Bälgaspel i busken och Norrlandsnätter ackompanjerat av Erik Fors.

Mötesförhandlingarna angående kommande budget och verksamhetspan gick snabbt då invändningarna var få och kassören hade gjort ett bra arbete. Verksamhetsplanen blev preliminär då vi ännu inte vet hur lokalfrågan skall lösas.

Efter allmän information om Östersundsrevyn i januari, julgröten på Papegojan den 15 december och rapport om tisdagsdax var det så dags för gott kaffe med dopp, bestående av goda smörgåsar och hembakt krus. När påtåren var urdrucken fick vi lyssna till ytterligare några sånger av kören som avslutade med Det är vi ändå. En Björn och Benny låt.

 Lottdragning. Alltid lika efterlängtat. Flera hade turen att slippa baka pepparkakor i år då dagens vinst var just sådana.

 

Höstsäsongen startar.

25/8 2015

Det var fortfarande varmt och soligt när ett 50-tal medlemmar samlades på restaurant Lime för den årliga surströmmingsfesten som startar höstsäsongen.

Ordförande hälsade alla, samt dagens underhållare Ulla-Britta Johansson, hjärtligt välkomna.  Det blev genast full fart på underhållningen när Ulla-Britta med sin fiol vandrade runt bland gästerna och hälsade. Efter ytterligare några välbekanta låtar var det dags at ta sig an den rikliga surströmmingsbuffen som även bestod av flera sorters sill. Mandelpotatisen hade strykande åtgång och alla koncentrerade sig på strömmingsrensningen.

När alla var mätta blev det kaffe och kakor och därefter var det åter plats på scen för Ulla-Britta, som med frejdigt mod spelade och sjöng en rad melodier som alla kände till och kunde sjunga med i. Nu blev det paus för prisutdelning till vinnarna av klubbmästerskapet i boule.

Det delades ut av bouleansvariga Monica Helin.

Nr1. Lennart Westlin. Nr2. Rubert Blomström. Nr3. Sölve Staaf. Vår förening deltog också i distriktsmästerskapet i Hackås där placeringen blev en hedrande 3: dje plats.

Det finns möjlighet att anmäla sig till lunch och revy i Alsen den 9 november.

Efter ytterligare musikunderhållning av Ulla-Britta, lottdragning med vinster av hembakat tunnbröd avslutade ordförande dagen med att tacka underhållare, ansvariga för lotteri och anmälningar, Lime för god mat och service och alla som bidragit till den goda stämningen. Det blir Bingo den 5 september och studieupptakt den 15 september nu i ny lokal, nämligen Dance Hall på Körfältet.

 

Referat  U.D

 

 

Vårfest 19 maj 2015 på Palmen.

 Näs-Hackås Spelmansgäng   20519

Näs-Fåker Spelmans lag. bild/gde.

Fint dukade bord mötte oss när vi anlände till årets kombinerade Vårfest och avslutning på 2015:s vårtermin.

Ordförande Ulla Deutschmann hälsade alla varmt välkomna, dels till medlemmarna och till dagens underhållare, Näs spelmanslag. Efter litet information om diverse aktiviteter så var scenen ledig för en stunds underhållning. Sprittande toner kom från det 13 man och kvinnostarka spelmanslaget. De gjorde en musikalisk resa genom Sverige med en sväng in i Norge där de nyss firat 17 maj. Musikstycken som Vännäspolketten, Frösö brudmarsch, Umeå polketten. De norska Felefeber och Norsk schottis fick symbolisera 17 maj. Till allas glädje kom Gunnar Vägman sjungen av lagets basist, stora applåder blev det.

”Underhållningen” gjorde paus för dagens förtäring, en jättefin landgång med dryck och påföljande kaffe med hembakad rulltårtsbakelse. All heder och ett stort tack till arbetsgruppen för allt jobb de lagt ned på förtäringen.

Dags för mer underhållning som avlöstes av ett annat efterlängtat inslag. Dagens lottdragning.

4 lottringar var sålda och vinsterna var många . Två lyckliga vinnare blev det även på inträdesbiljetten.

Nu när underhållningen var slut och lotterna dragna så var det dags för ordföranden att ta till orda

Hon tackade för den gångna terminen och önskade en riktigt skön och härlig sommar samt välkomna åter till höstens begivenheter.

 

Medlemmar på Vårfesten 2015 /bild gde.

Vid pennan Britta Dahlberg sekr.

 

Referat 2015-04-21  

PRO Körfältet     

Den 21 april hölls medlemsmöte på Palmen. Dagens intressanta föreläsning hölls av Katja Edling, som med sitt team av 3 medhjälpare informerade om tandhälsa. Katja har praktik på Storgatan, Regementsgatan och i Stugun. Teamet arbetar tillsammans med det svenskägda företaget Nobel Biocare när det gäller implantat. Titan Implantat är faktiskt en Jämtländsk uppfinning. Fördelen med titan implantat är att de ser ut, känns och fungerar som naturliga tänder. Kronor, broar i keramik, kronor, del- och helproteser är något som kan erbjudas den tandlöse. Eltandborste och en bra tandhygienist är en bra investering. God munhygien är naturligtvis A och O. Katja redogjorde också för det statliga högkostnadsskyddet. Unikt för Sverige är gratis tandvård för barn och ungdomar upp till 19 år. Vi hade många frågor som hela teamet villigt och glatt besvarade. De avtackades med en varm applåd och varsin skraplott.

Sedan dagens arbetsgrupp serverat kaffe med läckra smörgåsar och drömmar blev det underhållning. Inger Persson läste Tage Danielssons ”en liten ko ”och sånggruppen sjöng några sånger till Eric Fors´ dragspel. Vi fick bl.a. höra Katta Vår, Månstrålar Klara och Glesbygdssnoa. Mötesdeltagarna hjälpte också till med allsång.

Lennart Westin förrättade dagens lotteridragning där vinsterna bestod av hembakat tunnbröd. Ytterligare två vinster delades ut på inträdesbiljetten.

Ordförande Ulla Deutschmann rapporterade nu om Pro-vetarna den 26 maj Brunflo. Vi har ett lag och vill gärna ha en hejarklack. Erbjudande om rabatter- ade biljetter till farsen ”För kung och fostervatten” i Föllinge. Bingo på Palmen den 25 april 12.45. Våravslutningen sker de 19 maj kl.14.00 på Palmen. Anmälningar till Inga-Märit.

Avslutningsvis riktades ett stort tack till Katja Edling team, arbetsgruppen, sång-kören och lotteriansvariga. Med tillönskan om en fortsatt trevlig dag avslutades mötet.

 

   Bild nedan/ Ulla D. med gäster mars 2015/gde.  

 

Hasse Thor och Robin, underhöll 24 mars 2015 /gde

 

 

Referat från

Pro Körfältets Medlemsmöte 24 mars 2015 på Palmen. 

Till ljuva toner från Hasse Thor med Ruben hälsades PRO Körfältets medlemmar välkommna till Mars månads medlemsmöte. Ordförande Ulla Deutschmann tog ordet och presenterade dagens program. Först ut på plan för att informera oss om sitt utbud och verksamhet var Linus från Attendo.De kunde hjälpa till med hushållsnära tjänster som häckklippning, fönsterputs , ja ett flertal tjänster som kunde ge Rut avdrag. Han lämnade informationsmaterial om utbudet  så det var bara att ringa om vi behövde hjälp.

Så var det dags för efterlängtade Hasse Thor med  dragspelare Ruben att inta scenen.

De underhöll med ett blandat program där låtar som Adios Amigo, Till min syster  och önskelåten Linnea applåderades glatt. Dagens populära underhållare bidrog med all säkerhet till att ett stort antal medlemmar hade mött upp till mötet  som avslutades med gott fika och det obligatoriska lotteriet. Så här i påsktider var vinsterna påskägg så det hade varit stor åtgång på lotterna.

Slutligen informerade ordförande om kommande bingo den 28 mars och medlemsmöte den 21 april. Tackade alla samtliga för en trevlig eftermiddag och önskade Glad Påsk.  

B.D.

 

Referat

PRO Körfältet  

Den 21 februari 2015 hölls årsmöte på Palmen.

Trots Mellofeber och VM i Falun var anslutningen god. Dagen inleddes med Parentation.Ett tänt ljus och en minuts tystnad hölls för medlemmar som lämnat oss under det gångna året. Körfältets sånggrupp sjöng Flyttfåglarna till Eric Fors dragspel. Ulla Deutschmann hälsade alla, särskilt dagens ordförande distriktets sekreterare Inger Breil och Arnes Trio, underhållare för dagen, hjärtligt välkomna.

Den föreslagna dagordningen fastställdes. Arnes Trio, bestående av fiol, dragspel och gitarr, tog nu ton och spelade upp några välkända melodier.Ett ar lustiga historier blev det också.Val av Presidium för årsmötet: Ordförande Inger Breil, sekreterare Britta Dahlberg samt två justerare av protokollet.Inger Breil tackade för förtroendet att få komma till oss. Hon redogjorde bl.a. för politikermötet som hållits på OSD. Tyvärr så blir det ständigt samma slingrande svar på frågorna om skatt, pensioner och bostäder för äldre, frågor som PRO driver intensivt.

Årsmötesförhandlingarna tog nu vid.Verksamhetsberättelsen gicks igenom steg för steg godkändes och lades till handlingarna.

Mötet fastställde resultat- och balansräkningen för 2014. Revisionsberättelsen föredrogs och styrelsen beviljades ansvarsfrihet.

Val av styrelse och andra förtroendevalda följde därpå.

Nu var alla ordentligt kaffesugna och dagens arbetsgrupp bjöd på nykokt kaffe, läckra smörgåsar och kaka. 

Arnes Trio fortsatte med sin trevliga underhållning. Ulla berättade litet om pågående studiecirklar bl.a. en blomstercirkel som i maj kommer att avslutas med en tulpanresa till Sollefteå gemensamt med PRO Lugnvik.

Medlemsmötena kommer från och med i år att äga rum på tisdagar kl. 14.00. Håll ett öga på annonseringen i lokalpressen och på vår hemsida!

Nästa medlemsmöte den 24 mars då Hasse Thor står för underhållningen. Bingo blir det lördagen den 28 mars.

Dragningen av lotteriet genomfördes som vanligt av Lennart Westlin.

Vinsterna i dag var hembakt tunnbröd. Mycket uppskattat!

Ulla framförde ett stort tack till arbetsgruppen, Inger Breil, Arnes Trio och samtliga  närvarande för ett givande möte och ser fram emot ett lyckosamt verksamhetsår för PRO körfältet 2015.  

B.D.

 

Medlemsmöte 17 jan 2015 på Palmen.

Nu när alla helger är tillända så var det dags för PRO Körfältet att ha medlemsmöte. Som vanligt höll vi till på Palmen vår möteslokal på Reveljen.

Ordförande Ulla Deutschmann hälsade alla välkomna till sammankomsten. Fem nya medlemmar hälsades välkomna och vi fick information om aktiviteter och studiecirklar. Kläd- och bokbytardag kommer att äga rum på ABF lördagen den 31 januari.

Nu var det dags för Duon Vivana, som underhöll med dragspel och sång, skickligt gitarrspel och mustiga historier. Många fick något danslystet i blicken när Sommarvind, Röda sandens dal och flera dansinspirerande låtar spelades.

Efter att kaffet med goda smörgåsar var urdrucket och Vivana hade spelat ytterligare några låtar så var det så dags för dragning av lotteriet. De lotteriansvariga hade sålt många lotter och många glada miner syntes på dem som haft tur till vinst.

Ordförande påminde om Bingo den 24 januari och Årsmötet den 21 februari och tackade alla närvarande för en trevlig eftermiddag.  

ref. BD.

 

                                           141216.

                         Julbord på Wångens värdshus

         Glada gäster på Julbord 2014  

           

          

        Från en härlig dag på Wångens värdshus.2014/bilder gde.

 

                   Vackra alstrer från många flitiga damer.   

        

        Bild/gde.

141213 Luciafest 

PRO körfältets grötfest inleddes med att deras sångkör dagen till ära hade ett fint luciatåg och som det lilla extra gick en liten söt luciatös främst i ledet.Stämningsfullt sjöng de traditionella luciasånger men överraskade också med att sjunga på jamtska.

Efter att glöggen blivit påfylld och ordförande Ulla Deutschmann hälsat alla välkomna till föreningens grötfest och dagens underhållare Tomtemor Terese Juel sjungit några julvisor som Tänd ett ljus, Bjällerklang och Julen är här var det dags att avnjuta julegröt och härligt god skinkstut på hembakt tunnbröd. Till kaffet serverades en bit saffranskaka och pepparkaka.Allt sköljdes ned med fler sånger av Terese Juel bl.a. Stilla natt, Julekvällsvisan, ja många av Tereses visor lockade till allsång.

Våra historieberättande herrar bjöd på några historier till påtår som var både fräcka och skämtsamma.

Till festen hade alla tagit med julklapp som hade lagts i säcken för att sedan bli festens lotteri.

Många lotter var sålda och spänningen var stor när numren drogs och vinsterna delades ut. Till slut var det bara lottdragningen på inträdesbiljetten kvar. Vinsten en fruktkorg gick till Inga Olofsson.

En vacker julblomma skänkte sånggruppen sin ledare Ulla som tack för terminen.

Ordförande tog så ordet och tackade alla närvarande, Tomtemor Terese Juel, arbetsgrupp och lotteriansvariga för en trevlig sammankomst och önskade God Jul och Ett Gott Nytt mötesår. 

    

bild /gde

Pro Körfältet.  

141122

En lördag i mörkaste november hälsade ordförande Ulla Deutschmann

alla välkomna till medlemsmöte. Uppslutningen var god.

Medlemmarna hade ordnat en fin marknad och hantverksutställning med

många alster såsom stickat i många varianter, stenutställning med fina smycken,frestande bakverk, ett stort antal vackra dukar i hardangersöm,

snickerier, slöjdvaror och tomtar. Ja, allt lockade till inköp. 

De populära Karin och Bure, med litet hjälp av Gillis Eriksson och hans dragspel, spelade och sjöng ett antal kända och okända låtar som lockade till allsång. Det var bara att önska så spelade de, och vi sjöng.

Ordföranden hade ordet och informerade om kommande begivenheter såsom Adventskaffe, Julgröt, Östersundsrevyn och Julbordsresa till Wången .

Kassören Inger Persson föredrog budget- och verksamhetsplan för 2015 och mötet godkände förslagen.

Efter årsmötet blir det ny mötesdag (från lördagar till tisdagar) Detta för att underlätta för underhållning och föredragshållare. Det annonserades även att det finns lediga platser till nästa års vattengympa.

Efter att ha blivit serverade gott kaffe, läckra smörgåsar och hembakta kakor fanns det tid att till musik av Karin och Bure titta på marknaden och kanske köpa något.

Som avslutning hölls dragning av dagens lotteri.

Ulla tog ordet och tackade samtliga, särskilt dagens under-

hållare, arbetsgrupp, lottteriansvariga och alla utställare för en mycket trevlig eftermiddag.

 

   Referat.   Britta Dahlberg         bilder/ gde.

 

 

                  PRO Körfältet.

 

                          2014

 

                         För större text. klicka ctrl och +

 

                

                 Bild/gde.

PRO Körfältet

Den 18 oktober hölls medlemsmöte på Palmen, till vilket ca 45 personer hade infunnit sig.

Ordförande inledde med att hälsa alla, särskilt Linda Svedberg från ABF och dagens underhållare Åke Helgesson hjärtligt välkomna. Dagens tema var Fair Trade. 

Linda fick ordet och förklarade varför vi bör handla varor som är märkta med det speciella blågröna märket.

 Det förbättrar levnadsvillkoren för dem som producerar, bl.a. kaffe, te, bananer och choklad. De kan i sin tur ge tryggare anställningar till sina anställda, som inte behöver ta hjälp av sina

 barn med försörjningen utan kan låta dem gå i skolan. Vi, som konsumenter, har

makten och kan med vårt sätt att handla påverka både regeringar och storföretag.

En mycket upplysande och intressant föreläsning.

Åke Helgesson, som varit hos oss en gång tidigare i år, tog nu till sin gitarr och framförde en diger blandning av visor allt från Taube och Allan Edwall till Ruben Nilsson.

Han har också översatt Dan Andersson till engelska och vi fick höra hans version av Gunnar Vägman.

Nu var det dags för fairtrademärkt kaffe och arbetsgruppen serverade läckra smörgåsar. Naturligtvis fick vi också kakor med den blågröna symbolen och alla lät sig väl smaka.

Beställningar för PRO-almanackan togs upp. Tre personer som gjort bra ifrån sig på tipsrundan på friskvårdsdagen fick ett litet pris. Vid nästa möte den 22:a november blir det en kombinerad jul-och hantverksmässa. Utställare hjärtligt välkomna. 

Sedan Åke spelat ytterligare några visor var det dags för lottdragningen. Priserna bestod av diverse fairtrademärkta varor.

Med att flagga för Bingo den 25 oktober kl.12.45 tackade ordförande alla, särskilt den effektiva arbetsgruppen inklusive lotteriansvarig, föreläsare och underhållare, för en trevlig dag. 

 

 

 

Surströmmingsfest Hösten 2014

Den 30 augusti, en dag då sommaren såg ut att återvända till våra breddgrader,

samlades ett 60-talpersoner på restaurang Lime för att äta surströmming och umgås. 

Stämningen var på topp och alla högg in på den rikligt uppdukade surströmmingsbuffen.

Det fanns också sill för den som inte är så förtjust i den doftande delikatessen.

När alla var mätta och belåtna tog dagens underhållare plats på scenen.

”Lotta och gänget”spelade och sjöng en rad välbekanta örhängen, där många stämde in i sången.                                                                     Rolf på dragspel sjöng också en bejublad variant av sista dansen med text på Jamtska av Lars Persa.

När musiken gjorde en paus rapporterade ordföranden om att avtalet med SJ nu har förlängts.

Till slutet av augusti 2015 gäller 10 procents rabatt. Nästa medlemsmöte (studieupptakt) blir den 20 september på Palmen.

Gymnastiken startar onsdagen den 24 sept.kl.10.45 på reakting, studiecirkeln Jamtska den 8 sept. kl.13.00 på Palmen och den 22 sept. startar sånggruppen. Övriga aktiviteter och cirklar meddelas på studieupptakten. Bingo spelas den 6 och 27 september.

Monica Hellin delade nu ut priser för klubbmästerskapet i Boule, som hade förtagits en kall och regnig dag

Pristagare var Tommy Hammar, Astrid Eriksson och NancyWestin. Vår förening deltog också i DM i Hackås med två lag. Dessa placerade sig på sjätte respektive åttonde plats av 24 lag. Bra jobbat!

Efter mera musik av Lotta och gänget förrättade Lennart Westlin den mycket populära lottdragningen och alla gick hem mätta och glada i det vackra solskenet.

Referat UD. 

             

          Bilder ovan från Surströmmingsfesten 2014/gde.

                                           

                                          17 maj 2014. 

           Minnesanteckningar från PRO Körfältets 40- årsjubileum.  

 

En strålande majdags eftermiddag samlades ca. 120 glada PRO are för att fira 40 år som förening på restaurang Lime.Föreningarna i kommunen representerades av vardera 2 personer vilket  kändes väldigt bra.

Välkomstdrink och litet mingel innan det var dags att bänka sig vid fint dukade bord.

Ordförande Ulla Deutschmann hälsade alla välkomna med en dikt om PROARE och PROA. Litet humor om livet som Proare och Proa. Vi är inte äldre än vad vi känner oss och gör oss.

Britta Dahlberg drog litet historik om Pro Körfältet, hur det bildades, ordförande, medlemsavgifter och verksamheter under 40 år.1974 var vi 79 medlemmar och årsavgiften var 15 kr och idag är vi ca 300 medlemmar och avgiften har höjts med 1560 % till 250 kr.

Solveig Wibe ombudsman från PRO distriktet var den som hjälpte föreningen att bli till. Hon är i dag ”Still going strong”i vår förening. Hon hedrades med en vacker blombukett och varma applåder.

Som husband under kvällen agerade Harmoni. De svarade för pausmusik och underhållning. De spelade många låtar som väckte gamla minnen och väckte danslusten till livs.

Vår eminenta sånggrupp underhöll oss och visade också vad man kan göra tillsammans  om vi bara vill.

Vid 17-tiden  var det så dags att avnjuta en härligt god buffe´på Norrlandsvis.Det vill säga det serverades tjälaknul,potatisgratin och lingonsky, lax,västerbottenpaj med flera goda rätter. Som ett lock på all mat serverades det en toppengod vaniljpannakotta med hjortron och kaffe.

Till efterrätten var det så dags för kvällens underhållare, Evert Markusson som till allas trevnad spelade och sjöng samt berättade episoder från ett innehållsrikt liv ute bland folk på scen turne.

Han drog ned många skratt och applåder och var ett uppskattat inslag.

Några tal till föreningen var det också. Inger Breil representerade distriktet och Eivor Nilsson sam-

organisationen med en rolig dikt. 

Vår förening fick också motta ett flertal presenter .

Som avslutning turas Harmoni och Evert om med sång, musik,historier och skrönor i ett härligt uppträdande.

När alla var mätta på både mat och kultur tog ordförande UllaDeutschmann till orda och tackade alla närvarande för en trevlig kväll och att vi nu ser fram emot 50-års jubileet.

Ett tackkort är skickat till Lime där jag framfört föreningens tack för ett jättefint arrangemang och ett extra tack till flickorna som skötte servisen med glans.

 

Vid pennan BrittaDahlberg.

Sekreterare.

 

 

  

 

 

 

 

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.