A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Trivselmöte 27 febr 2019

Jazzgruppen Swing time med Anna-Sofia Pehrsdotter

Det är sista onsdagen i februari. Det blåser ordentligt ute, så det var riktigt skönt att få komma in i ESFs lokaler. Ordförande Marianne Stålberg hälsade alla välkomna. Även denna gång hade det kommit flera nya medlemmar, som alltid hälsas lite extra välkomna.

2019-04-01 PRO Leva livet den 27 februari 2019  

Framtidens teknik står på agendan. Mats Borgström, ABF, får inleda med att informera om ”Våra vårdkontakter”. Ett smart och snabbt sätt att nå våra hälsocentraler på istället för att sitta i en lång telefonkö, där man kanske inte ens kommer fram trots flera försök. Men det finns förstås ett aber. Man måste ha internet och ett bankID eller en mobil.

Man går in på 1177.se med hjälp av sin e-legitimation eller lösenord och sms. Har man inte ett bankID, så kan man beställa ett lösenord, som skickas hem med vanlig post. Sen är det bara  att använda sin mobil.

Genom den här tjänsten kan man bl.a. ställa frågor, boka och avboka tid, förnya recept, kolla sina läkemedel dygnet runt.

Mats tog också upp begreppet den digitala klyftan, som stänger ute cirka 1/2 milj av vår befolkning från samhället genom den ojämna fördelningen av tillgång till datorer, bredband mm. Men det är inte bara tillgången till de tekniska verktygen, som gör det svårt, utan också förmågan att använda internet. Skillnaden är också stor bland yngre och äldre pensionärer.

Viktoria Wiberg, projektledare på Mittmedia, berättar om e-tidningen, som blir alltmer viktig för oss konsumenter, även om många vill ha kvar papperstidningen. Målet är att kunderna ska förstå produkterna och dess mervärde. Man har bl.a. varit ute i kommunerna och informerat, funnits på Expo Norr och Seniorexpo. Man har också något som kallas ”Öppen dörr” i ÖP:s och LT:s tidningshus i Östersund. Dit kan man få komma och ställa frågor och lära sig att logga in. Den digitala världen rusar fram allt fortare. Då kan det vara skönt att få svar på vissa frågor i alla fall.

Papperstidningen har blivit för dyr, därför vill man skära ner. Innehållet har dessutom minskat. E-tidningen däremot finns sju dagar i veckan och uppdateras ständigt. Priset är ungefär hälften av vad en papperstidning kostar. Men man måste ha internet.

Man kan prenumerera på tidningen på flera sätt. En variant är den digitala tidningen inkl. papper fredag - lördag.

ÖP har två appar. En med e-tidningen och en under namnet nyhetsappen. Den senare har samma innehåll som sajten. Men här kan du själv välja ett specifikt område/ ämne, som du är intresserad av.

Det kulturella inslaget denna dag var jazzgruppen Swing time med Anna-Sofia Pehrsdotter. Här svängde det ordentligt. Vi fick bl.a. höra ”Cheek to cheek”, ”Anneli”, ”What a difference a day make”. Det blev också ett par gammeltjoa.

Ordförande Marianne Stålberg tackade alla och önskade alla medlemmar tillbaka till årsmötet den 20 mars.

Text och foto: Kerstin Andersson

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.