A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Årsmöte 20 mars 2019

Text och foto: Kerstin Andersson

Det är den 20 mars, och vi har fortfarande mycket snö. Ändå gav den värmande solen en föraning om vår. Det var riktigt skönt. Några talgoxar förstärkte känslan med sin glada sång.

2019-04-01 Ett 70-tal medlemmar kom till ESF-kyrkans lokaler för att lyssna till skönsång och årsmöte, som började med att ordförande Marianne Stålberg hälsade alla välkomna. Även denna gång gästades vi av några nya medlemmar.

Sångarbröderna under ledning av Sten Rådström fick inleda dagens trivselmöte i kyrkosalen. De började med en melodi av Hasse och Tage. Fortsatte sen med  Povel Ramel och Evert Taube. Det blev också ”Kristallen den fina” och Elvis m.m plus ett roligt avslut, där de tackade för sig. Med sång förstås! Tack för en fantastisk sångstund.

Presidiet     Per Löfstand och Harriet Jorderud skötte årsmötesförhandlingarna.

 

Kommunalrådet Per Löfstrand (L) valdes till årsmötets ordförande. Men allra först berättade han lite om sig själv och kommunens framtid.

Per Löfstrand tillträdde som liberalt kommunalråd efter höstens val. Han har tidigare varit forskare och haft olika uppdrag inom bl.a. barn-och ungdomsnämnden och Jämtlands gymnasium.

Marianne Stålberg omvaldes till ordförande i 2 år. I övrigt omval förutom ett nyval. Valberedningen har haft en vakant plats, som nu blev tillsatt.

Föreningen har bl.a. haft 12 trivselmöten, fyra kontaktombudsmöten och två möten med nya medlemmar. Man har även haft sju möten med program- och resekommitén. Två mycket intressanta resor har gjorts under året. Den första gick till Bryssel i mitten av april. Här fick man bl.a. besöka EU:s institutioner. Den andra resan var en tvådagarsresa till Funäsdalen och Röros i slutet av maj.

Föreningen har genomfört många studier och aktiviteter såsom filosofi, bokcirkel, korsordsgrupp, teatergrupp, linedance, boule, drömgrupp, handarbetescafé, stavgång, lär och res till Bryssel.

Vid nyårsskiftet hade föreningen växt till 305 medlemmar. P.g.a. att föreningen har vuxit, så har man blivit tvungen att byta till större lokal. Numera träffas man i EFS:s kyrkolokal på Södra Gröngatan 43 a.

Margareta WingeÅrsmötet avslutades med att Margareta Winge läste några av sina egna dikter. Alltid lika uppskattade.

Text och Foto: Kerstin Andersson 

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.