A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Resa till Siljansbygden

M/S Gustaf Wasa

PRO i Sveg fixade tur på Siljan

2016-06-17 PRO i Sveg anordnade en resa till Mora och lunchtur med M/S Gustaf Wasa på Siljan måndag den13 juni. På resan deltog också medlemmar från SPF seniorerna från Sveg. Bror-Åke Högdal var vår chaufför som körde Härjedalingen.

På resan ner fick deltagarna lösa kluriga frågor som vår reseledare Anna Wiklund hade sammanställt. Berit och Marianne sålde lotter med fina vinster, bland annat vann Axel en kofta som kanske var för liten för honom.

Väl framme i Mora fick vi gå in på Hotell Siljan, där det hade dukats fram med kaffe och smörgås. Lagomt efter det hade butikerna öppnat, så då blev det shopping i två timmar. Någon hann även gå till frisören.

Klockan 13.00 äntrade vi M/S Gustaf Wasa och seglade ut på Siljan. Till lunch bjöds det på köttfärsbiffar med lingonsylt som smakade gott. Sjön suger, det kan alla intyga. Kaptenen guidade oss på resan och berättade om både Siljan, Sollerön och Nusnäs där de tillverkar dalahästar. Klockan 15.00 kom vi till hamnen och påbörjade resan hem. På hemresan stannade Bror-Åke bussen vid Trollet i Noppikoski, där vi fick en bensträckare och dricka äppeljuice med en kaka. Det blev även dragning på kluriga frågors blanketter. Vinsten gick till Älvros.

Tack till alla deltagare.

Dan Wiklund

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.