A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

60-årsfesten 12 september 2018

Hede/Vemdalen PRO fyller 60 år i år. Det firades på Lövåsgården.

2018-09-20 Onsdagen den 12 septfirade föreningen 60 år på Lövåsgården i Vemdalen.

När medlemmarna anlände bjöds det på en välkomstdrink och det vanliga ringlotteriet.

Ordf Anita Nordén kunde hälsa ca 100 gäster välkomna, däribland från distriktet ordf Leif Persson och Elsy Sandbom, från PRO Sveg ordf Axel Thunell och från PRO  Ytterhogdal ordf Göran Andersson och Solveig Haugen samt två fd ordföringar i PRO Hede-Vemdalen, Ragnar Dahlsten och Ivar  Carlsson.  Hon berättade lite om föreningens nuvarande verksamhet, att föreningens första ordf var Evert Ljusbergs far Carl Ljusberg, att hon är den 11-e ordf i ordningen och den första kvinnan och som nu varit ordf i 16 år.

Leif Persson höll ett anförande om vad PRO står för – lära, skapa, umgås, påverka och upptäcka - och att det är en stor och inflytelserik organisation som kan påverka politikerna på ett för pensionärerna positivt sätt. Han överlämnade en gåva från distriktet.

Axel Thunell och Göran Andersson överlämnade också gåvor från resp PRO-förening,

Ivar Carlssson berättade lite om föreningens första 40 år. Pensionärsföreningen bildades i maj 1957 och anslöt sig till SPF, men i april 1958 gick man ur SPF och sökte inträde i PRO. Föreningen hette då PRO Hede, men föreningen växte och fick medlemmar från hela gamla Hede kommun och i sept 1993 beslutades att föreningen skulle heta PRO Hede-Vemdalen.

Efter detta  äntrade Dan Regnander scenen och bjöd på 45 minuters härlig musikunderhållning med sång, dragspel och synt.

Nu var alla hungriga och festkommittén dukade fram gubbröra på hembakat brunt bröd följt av potatisgratäng med kalkon och grönsakssallad.När alla ätit färdigt blev det allsång under ledning av våra egna musikanter Artur L, Ragnar S och Ragnar W med sånger ur vårt egna allsångshäfte. Under tiden dukades borden av och smarriga tårtor sattes fram och till dessa så klart kaffe. Lotteridragning på det sålda lotteriet företogs och alla 15 vinster fick nya ägare.

Dagen avslutades med att Anita Nordén tackade för dagen och alla for hem mätta och belåtna

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.