A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Surströmming

Surströmmingskalas i Tossengård Smaskig suströmmingstallrik

Visst är hösten härlig med alla tillfällen att äta surströmming!

2019-11-06 En av höstens alla höjdpunkter i våra trakter är allt surströmmingsätande. I mitten av september samlades omkring 60 PRO:are till ett härligt surströmmingskalas på Tossengård i Sörbygden.

En strid ström av gäster anlände till den trevliga lokalen i Tossengård. Borden var vackert dukade, med dukar i fräscha pastellfärger och blommor i höstens alla färger. Ordförande, Ragnar Sandelius, hälsade oss välkomna och musiken för dagen spelades av Hasse Thor & Ruben.

Vi lägger upp dessa läckra fiskar på våra tallrikar och rensar dem. Hembakat tunnbröd, smör, ost, Vallsjöpärer, lök, tomater, crèmefraiche serveras därtill. Snålvattnet rinner i munnen. Så hugger vi in på strömmingarna. Sorlet i lokalen dämpas när vi griper oss an de läckra strömmingarna. Men snart är samtalen igång igen kring borden. Kaffe och smaskiga sötsaker avslutar måltiden. Därefter lotteridragning med många vinnare av de fina vinsterna.

Jag talar nog för alla, när jag tackar Ing-Marie, Ann-Britt, Tarja, Monica, Åke, Holger och Egon. Tack för detta härliga arrangemang!  Även ett tack till Hasse Thor & Ruben, vars framträdande var mycket uppskattat.

Text och foto: Loulou Westlund

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.