A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Ölprovning

Mat och ölprovning. Ragnar Sandelius

God middag och ölprovning på hotell Östjemten i Kälarne.

2019-07-11 Rapport från en ölprovning i maj.

Trettiofem PRO/SPFare träffades i maj på hotell Östjemten för ölprovning.
PROs ordförande Ragnar Sandelius stod för en kort introduktion till hur öl produceras och ölets historia. Därefter påbörjade vi testet av fyra olika ölsorter, en IPA, två lager (en svensk och en tjeckisk) och en alkoholfri. Inte helt lätt att hitta rätt, men eftersom det inte var en tävling, så hördes många glada tillrop och kommentarer till ölen vi testade.

Till maten som nu serverades valde vi den öl som föll oss mest på läppen. 
Maten hade ett slags öltema. 
Förrätten; eftersom korv och öl hör ihop får vi en gratinerad hjärtformad falukorvsskiva med Rösti och pepparrotskräm. 
Till huvudrätt serveras portergryta med päran och grönsallad.

Och så till efterrätt en ölsabayon med jordgubbar och chokladsås.
Fantastiskt god mat och gott öl. Vårt väl kända tack till Ragnar och Anette.

En tävling genomförs där Ragnar testar våra öl-kunskaper. Två vinnare, som får med sig en kasse öl hem. Vidare dras en vinnare på entrén som får hela sin kostnad för inträdet för kvällen tillbaka i handen.

Helt klart måste fler sådana här tillställningar arrangeras det är vi alla eniga om.
Vilken god och trevlig kväll! Det är kul att vara pensionär!

Text och foto: Loulou Westlund

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.