A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Julfesten

Julfesten 2019 66 upprymda julfestdeltagare.

Så var det dags för julfesten 2019!

2020-01-07 På avslutningen av 2019 var vi 66 upprymda deltagare på julfesten, med ett alldeles underbart julbord. Monica och Egon Ljungberg har ett gäng medhjälpare både när det gäller att laga, lägga upp julmaten, duka och pynta lokalen, Tossengård i Sörbygden.

Festen inleds med glögg och pepparkakor. Jullotterna har en rykande åtgång.

Vår konferencier, undertecknad, hälsar alla välkomna och berättar om hur härligt och roligt det kan vara att upprätthålla och föra vidare traditioner. Tomten av Viktor Rydberg, som är en tradition för många, deklameras.

Dags att påbörja det överdådiga julbordet bestående av sillar, laxar, skinkor, Jansson, köttbullar (rullade av Egon), korvar, tunnbröd, ostar, godis av allehanda slag. Under det att vi njuter av julbordets alla delikatesser, får alla valda funktionärer en julklapp bestående av vardera två PRO-skraplotter. Var det någon som vann? Skribenten känner inte till svaret.

Nu börjar vi närma oss finalen, då ris á la Malta serveras. Därefter är det dags för kaffe, rullrån, plattrån och andra kakor.

Till detta överdåd av sötsaker, introduceras Eddie Backlund på sax, med ett rim. ”Vilken flax en artist med sax”. Eddie Backlund spelar julsånger med förinspelat komp. Alla härliga och välkända julsånger passerar på ett underbart sätt. Tänk att saxofon gör sig så bra, när det gäller att illustrera julens varma och kärleksfulla stämning! Publiken är lyrisk och ger Eddie långa varma applåder.

Så avslutas julfesten med många fina och juliga vinster i lotteriet. Visst är det väl så, att vissa vinner mycket, medans andra inget? Trots detta lämnar vi alla årets julfest med ett leende på läpparna och glädje i hjärtat. Tack alla som bidrog till denna härliga eftermiddag.

 

Tetx och foto: Loulou Westlund

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.