A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Höstmöte 2019

Höstmöte Bertil Jonsson med sin felande fela.

Höstmöte där vi lägger fast verksamheten och budgeten för 2020.

2019-12-14 PRO:s höstmöte den 19 november inleds med en dikt av Nils Ferlin och en tyst minut för vår förre ordförande Bo Sundström som nyligen avlidit.

Vi fortsätter därefter med de sedvanliga punkterna på ett höstmöte, verksamhetsplan och budget för 2020. Vi beslutar fortsätta de sedvanliga regelbundna aktiviteterna, såsom boule, pensionärsdans och vattengymnastik. Under 2020 planerar vi bland annat också uteaktivitet med kolbullar, resa till Cowboykåken och Föllingerevyn, uppvaktning av alla medlemmar som är 80 år och äldre, whisky- eller vinprovning. Vi planerar att starta studiecirkeln ”I livets sista kapitel” och en teaterkurs.

Ombudsmannen i ABF Bräcke Bertil Jonsson slutar sitt arbete nu till nyår, efter 37 år i folkbildningens tjänst. Han och den nya ombudsmannen Kristina Wåger deltar på höstmötet. Kristina berättar och informerar om studiecirkelverksamheten.

Bertil Jonsson tar över scenen och låter oss vara med på en förunderlig resa, när han lite snabbt ska spela en låt för oss. Vi som känner honom vet ju att han är en mycket duktig fiolspelare. Men vad är det som händer? Notstället håller ju på att falla itu, fiolens stråke går sönder. När Bertil stämmer fiolen så brister strängen. Till slut lyckas han slå sönder hela fiolens hus och endast halsen är förhållandevis hel. Vi skrattar hejdlöst. När Bertil sedan börjar berätta historier om sin granne Morgan så viker sig publiken dubbel av skratt.

Bertil är en trollkarl också. Han lyckas framställa tjugokronorssedlar av vanliga vita papperslappar bara genom att gnugga dem varma. Vi är mållösa. De som inte visste om det förut, får nu se vilka många talanger N´Bertil har. Han blir en ovärderlig tillgång i sitt fortsatta arbete som pensionär!

Gott fika och lotteridragning blir det som avslutning på vår träff på Tossengård, Sörbygden!

 

Text och foto: Loulou Westlund

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.