A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Första medlemsmötet 2019

Medlemsmöte 19 februari 2019 Linda Rattfelt

Linda Rattfelt underhöll på årets första medlemsmöte.

2019-02-28 Ett 30-tal medlemmar i PRO Kälarne-Sörbygden samlades till årets första medlemsmöte 2019. Vår nya ordförande, Ragnar Sandelius, presenterade sig och vi höll ett kort möte.

Träffens höjdpunkt var Linda Rattfelt som sjöng, spelade och berättade. Linda har i 20 år varit guide på somrarna i Dan Anderssons stuga, Luossastugan. Hennes program idag var till stor del lokalt förankrat i Kälarne. Vi fick följa med tillbaka i tiden till hennes morfar, Nils Andersson eller AndersLarsNisse som han också hette. Han var Lindas stora idol och en stor tolkare av Dan Andersson. Lindas musikaliska släkt består också av Roland Andersson (morbror) vars texter Linda tonsatt och även sjöng för oss. En del Dan Andersson blev det naturligtvis också.

Lindas fantastiskt vackra och inlevelsefulla stämma ledde oss igenom en otrolig visskatt. Ögon tårades och bröst svämmande över av känslor. Vilken tur vi har att ha sådan artist hos oss!

Till kaffet bjöds en smörgås och så Monicas helt underbara semlor. Lotteridragning avslutade, som vanligt, och många nöjda besökare fick fina saker med sig hem.

Text och foto: Loulou Westlund

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.