A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

PRO, Pensionärernas riksorganisation, är Sveriges största pensionärsorganisation – intresseorganisationen och mötesplatsen för 360 000 av landets pensionärer.

PRO är demokratiskt styrd av PRO:s medlemmar – en folkrörelse i ordets rätta bemärkelse.
Tillsammans är vi starka, och ser till så att livet som pensionär blir bättre och roligare.  

Aktuellt från Jämtlands Län

 • Äldre kvinnors alkoholvanor

  2019-12-11 Leena Haraká, KSAN (Kvinnoorganisationernas samarbetsråd i alkohol och narkotikafrågor) besökte Östersund med en föreläsning ”farmor på fyllan” om äldre kvinnors alkoholvanor.

  Läs mer
 • Bankerna måste ta emot kontanter - en seger för PRO!

  2019-12-01 Bankerna måste ta ett större ansvar för kontanthanteringen. Idag beslöt riksdagen att anta regeringens lagförslag om att de större bankerna ska tillhandahålla kontanttjänster på ett betryggande sätt i hela landet. Det möjliggör kontantuttag för konsumenter, och dagskasseinsättningar för företag och ideella organisationer även i framtiden.

  Läs mer
 • Enkät om betaltjänster

  2019-11-28 PRO Jämtlands län 9 500 medlemmar fördelade på 38 föreningar... Sammanfattning enkät om grundläggande betaltjänster oktober 2019

  Läs mer
 • Flera dör i fallolyckor än i trafiken

  2019-11-17 Risken att dö i en fallolycka är fem gånger större än att dö i en trafikolycka, enligt MSB (myndigheten för samhällsskydd och beredskap). 1 600-1 700 personer omkom i fallolyckor vilket är långt fler än de 324 som omkom i trafiken 2018. Trots detta satsas det endast 3,4 miljoner på förebyggande arbete för fallolyckor medan 43,7 miljoner satsas på att förhindra trafikolyckor. Den skada som dödar överlägset flest, fallskadan, är samtidigt den minst kända.

  Läs mer
 • Höstmöte 2019

  2019-11-17 Höstmötet invigdes med en trevlig underhållning av Toves allsångsorkester och därefter vidtog sedvanliga förhandlingar.

  Läs mer
Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.