A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Resor 2020

Värmland 31/7-3/8 2018

Anmälan kan redan nu göras till Margareta o Leif på tel 035-35436, 070-89507802 eller mejl: lgr.johansson@tele2.se

Resebeskrivning:
Dag 1- Hemorten-Karlstad
Vi startar i Halland på morgonen och kör E6:an upp genom Dalsland. Vi stannar någonstans för förmiddagskaffe innan vi kommer till dagens första besök som är Linneväveriet i Klässbol. Väveriet startade 1920 och drivs nu av tredje generationen. I butiken finns handdukar, dukar och servetter att handla för den som så önskar. Här visar man tillverkningen av deras högklassiga produkter, som bl.a levereras till slottet och Nobelfesterna. Sedan går vår resa vidare till Rackstadmuseet i Arvika. Till Värmland och den lilla sjön Racken, strax utanför Arvika, kom konstnärerna omkring förra sekelskiftet och här kan ni få se de berömda målarnas verk och dessutom konsthantverk av hög klass. Fram emot kvällen kommer vi fram till Karlstad och vårt  hotell som ligger centralt. Här väntar övernattning och en god middag på oss.
 
                                 
               Försäljning Klässbol                    Rackstad

   

Dag 2 Sunne
Efter frukost blir det besök på Alsters Herrgård, Gustaf Frödings minnesgård, som är en 1700-talsherrgård i vacker naturmiljö med utsikt över Vänern och är mest känd som diktaren Gustaf Frödings födelsehem. På huvudbyggnadens övervåning finns en utställning om Gustaf Fröding. Nu beger vi oss norrut mot Rottneros park. Det som en gång var Ekeby i Gösta Berlings sag är nu en av Nordens vackraste blomster- och skulpturparker. Här få vi en rundvisning som ger en fascinerande berättelse om Rottneros Park, dess historia och de 100-tals skulpturer som finns här,  utförda av antika och moderna mästare. Här blir det också tillfälle att äta lunch på egen hand i caféet. Mätta och belåtna åker vi vidare till Selma Lagerlöfs Mårbacka. Här får vi en guidad visning och lär känna Selma inte bara som författare utan också som kvinna och företagare. Därefter återvänder vi till Karlstad och vårt hotell som serveras oss en god middag.

       
  Alsters herrgård                  Rottneros park           Mårbacka

Dag 3 - Gruvor, knäckebröd och konst
Denna dag lämnar vi Karlstad och kör till Filipstad. där vi ska besöka Nordmarks gruvmuseum. Museet visra 700 års utveckling på 700 kvadratmeter med huvudinriktning på bergbruk. I museet visas kartor, fotografier, redskap och modeller m.m. från bergsmansgårdarna, arbetarbostäderna, gruvorna och hyttorna i trakten. Vidare åker vi in till Filipstad för att besöka Wasa knäckebrödsfabrik. Här i Filipstad har de bakat knäckebröd sean 1931 och ni kan vandra genom vår historia i knäckebrödsmuséet. Vi får en presentation av verksamheten innan vi äter en god lunch här. Mätta och belåtna finns finns det möjlighet att handla i fabriksbutiken. knäckebröd och Barilla pastaprodukter. Därefter är det åter dags att vända åter till Karlstad och för att besöka Lars Lerinmuséet. Sandgrund är Lars Lerins permanenta konsthall, belägen i Karlstad i den ombyggda restaurangen Sandgrund. Här kan du se Lars Lerins utställning. Lars Lerin anses vara Nordens främsta akvarellkonstnär och en av de mest framstående i världen. han arbetar även i andra tekniker och är känd för sin enastående begåvning och produktivitet. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

        
    Nordmarks gruva      Wasa knäckebröd     Lerinmuseet

Dag 4 - Karlstad - Dalslands kanal - Hemorten
Frukost på morgonen innan vi lämnar Karlstad för denna gång. Vi tar oss till Bengtsfors i Dalsland och där ska vi ta oss ombord på M/S Storholmens båt på en vacker tur genom Dalslands Kanal ner till Håverud. Vi färdas över mörka vatten, längs trolska skogar och brusande forsar men också förbi bruksorterna Billingsfors och Dals-Långed. Under vår ca 3 timar långa färd passerar vi 13 slussar och vi blir också serverade en god lunch ombord. I håverud tittar vi på den magnifik akvedukten. Därefter styr vi hemåt och det blir ett kaffestopp innan vi når våra hallänska trakter.

                  
             M/S Storhomen          Håverudsakvedukten

Pris per person vid 30 personer: 5295:--

I priset ingår: Bussresa, logi  2-bäddsrum med dusch/WC, kaffe med fralla dag 2, lunch dag 3, 3 frukostar, 3 middagar, 1 avslutningsmiddag, inträdden och guiningar enligt programmet, reseledare-

Tillägg: Enkelrum 900:-, övriga entréer utöver programmet.

 

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.