A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Resor 2020

Glasriket mm 12-13/8

Onsdagen 12/8 - torsdagen 13/8 har 2-dagarsresan till Småland planerats. Nedan kan Du läsa en utförlig beskrivning under dag 1 och dag 2.

Dag 1 Hemorten-Kosta
Vi startar i Halland på morgonen och kör mot Småland. Vi stannar för lite bussfika (kaffet ingår). Sedan fortsätter vi vidare förbi Växjö och mot Boda och Hönsalottas Luffarmuseum. Här blir det en härlig lunch med underhållning under eftermiddagen. Mätta och lite uppsluppna sätter vi oss i bussen igen för attt ta oss till Kosta Art Hotel där vi skall övernatta. På kvällen blir det Hyttsill, en gammal tradition. Förutom sillen så serveras bakpotatis med smör, isterband, knaperstekt fläsk, Kostabageriets knäckebröd, smör, ost, sallad och lingonsylt. Med denna kombination av mat får man en fin smakupplevelse av salt och sött. Under tiden vi äter så har vi underhållning, våra trubadurer spelar och sjunger. Någon snapsvisa brukas också spelas. Mätta och belåtna tar vi oss tillbaka till hotellet för en god natts sömn.

                   
                      Hyttsil                          Glasblåsning

Dag 2 Kosta- Hemorten
Frukost på hotellet innan vi packar in oss i bussen igen. Vi styr söderut mot Karlshamn där vi ska besöka Karlshamns Kulturkvarter. Det är det gemensamma namnet på några kvarter i norra delen av Karlshamn. Föreningen Karlshamn har sina samlingar i åtskilliga av de gamla husen i kvarteren. Här bodde flera av stadens förnäma borgare. Vi får en guidad visning i Punchmuseet som avslutas med en provsmakning. Vi sätter oss i bussen igen för att styra mot våra hemtrakter. Det blir en gemensam avslutningsmiddag i Vittsjö innan vi åker den sista biten tillbaka till Halland.

---
Pris per person - 3395 kr vid 30 personer
                            3695 kr vid 20 personer
Tillägg för enkelrum: 400 kr
---
I priset ingår: Bussresan, logi i 2-bäddsrum med dusch/WC, busskaffe dag 1, lunch med underhållning i Hönsalottas Luffarmuseum, Hyttsill, guidad visning i Kulturkvarteret Karlshamn på Punchmuseet med provsmakning, avslutningsmiddag, reseledare.
---
Intresseanmälan till reseledarna på tel 070-89500702 eller mejl; chaffisleif@gmail.com.

.

 

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.